Przecież jeszcze nic straconego. Walczyć do końca. Jeszcze trochę kropli potu trzeba wycisnąć by zagrać sezon do końca.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 maja 2024, 01:26 Ten sezon to w dalszym ciągu jakaś porażka...
Nie żeby poprzednie były jakieś lepsze ale na ten się dobrze nastawiałem.
ESB FußballLiga - Sezon III
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: ESB FußballLiga - Sezon III
- Targersdorf Borisz
-
ODZNACZENIA
Szanowny Prezes ma rację, jeszcze cała runda rewanżową przed nami.
Zwigluss clava
Zwigluss passion
sekretarz ESB ds.piłki nożnej
Zwigluss passion
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tu nawet nie chodzi o to się nie idzie, chodzi o to że nie wiem dlaczego?
Wszelkie elementy nielosowe zawsze mam przygotowanie, czasem dobrze a czasem źle ale dostrzegam że nie ma to znaczenia gdzie wynik dalej jest kompletnie losowy czego bym nie zrobił.
Wszelkie elementy nielosowe zawsze mam przygotowanie, czasem dobrze a czasem źle ale dostrzegam że nie ma to znaczenia gdzie wynik dalej jest kompletnie losowy czego bym nie zrobił.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, ale w X11 ustawienie taktyki w kontrze do tej, którą proponuje przeciwnik ma kolosalne znaczenie. Utrzymanie wieku każdej formacji, forma, a niektórzy jeszcze bawią się choćby w dobieranie zawodników, którzy się lubią. To wszystko ma znaczenie.Ot, choćby i premia, a w zasadzie jej wysokość również wykładniczo daje szanse na wzrost szans. I tak dalej...Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 maja 2024, 09:27 Tu nawet nie chodzi o to się nie idzie, chodzi o to że nie wiem dlaczego?
- Targersdorf Borisz
-
ODZNACZENIA
Ja zwracam na to uwagę, tak samo jak przydatność zawodnika dla drużyny...choćby w dobieranie zawodników, którzy się lubią..
Zwigluss clava
Zwigluss passion
Zwigluss passion
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Może ustawienie nie zawsze da się przewidzieć ale jak tak patrzę to wychodzi że wszystko co da się ustawić, ustawiam. No ale mówię, czynnik losowy dalej mi kopa w dupę sprzedaje.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 maja 2024, 20:14 No, ale w X11 ustawienie taktyki w kontrze do tej, którą proponuje przeciwnik ma kolosalne znaczenie. Utrzymanie wieku każdej formacji, forma, a niektórzy jeszcze bawią się choćby w dobieranie zawodników, którzy się lubią. To wszystko ma znaczenie.Ot, choćby i premia, a w zasadzie jej wysokość również wykładniczo daje szanse na wzrost szans. I tak dalej...
Ciężki żywot.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To w takim razie czym jest czynnik losowy, bo chyba przestaje rozumieć?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 maja 2024, 21:27Może ustawienie nie zawsze da się przewidzieć ale jak tak patrzę to wychodzi że wszystko co da się ustawić, ustawiam. No ale mówię, czynnik losowy dalej mi kopa w dupę sprzedaje.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 maja 2024, 20:14 No, ale w X11 ustawienie taktyki w kontrze do tej, którą proponuje przeciwnik ma kolosalne znaczenie. Utrzymanie wieku każdej formacji, forma, a niektórzy jeszcze bawią się choćby w dobieranie zawodników, którzy się lubią. To wszystko ma znaczenie.Ot, choćby i premia, a w zasadzie jej wysokość również wykładniczo daje szanse na wzrost szans. I tak dalej...
Ciężki żywot.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Potencjalnie powinienem zwiększać swoje szanse właśnie przewidując ustawienie przeciwnika, jego strategię ataku czy np jeszcze ustawiając swój skład aby zawodnicy ze sobą współgrali oraz żeby przeciwnik nie mógł przewidzieć ustawienia.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 maja 2024, 21:42To w takim razie czym jest czynnik losowy, bo chyba przestaje rozumieć?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 maja 2024, 21:27Może ustawienie nie zawsze da się przewidzieć ale jak tak patrzę to wychodzi że wszystko co da się ustawić, ustawiam. No ale mówię, czynnik losowy dalej mi kopa w dupę sprzedaje.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 maja 2024, 20:14 No, ale w X11 ustawienie taktyki w kontrze do tej, którą proponuje przeciwnik ma kolosalne znaczenie. Utrzymanie wieku każdej formacji, forma, a niektórzy jeszcze bawią się choćby w dobieranie zawodników, którzy się lubią. To wszystko ma znaczenie.Ot, choćby i premia, a w zasadzie jej wysokość również wykładniczo daje szanse na wzrost szans. I tak dalej...
Ciężki żywot.
No ale mam takie wrażenie że mimo tego iż jakoś uda mi się wszystko ustawić perfekcyjnie to dalej przegrywam mimo podobnego poziomu obu drużyn. Co więc robię źle, bo mi już się skończyły pomysły i nie rozumiem mechanicznie x11.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie ukrywam, że vip zdecydowanie pomaga osiągnąć szybszy sukces, gdyż podgląd ostatnich ustawień rywala ma sie w zasiegu ręki, ale to i tak czasem nie jest tak oczywiste. Pomaga, ale nie daje gwarancji. Nie mniej znajomość X11 to niczym magia, więc nie wiem czemu Szanowny tak się łamie. Nie we wszystkim od razu się wygrywa.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 maja 2024, 22:20Potencjalnie powinienem zwiększać swoje szanse właśnie przewidując ustawienie przeciwnika, jego strategię ataku czy np jeszcze ustawiając swój skład aby zawodnicy ze sobą współgrali oraz żeby przeciwnik nie mógł przewidzieć ustawienia.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 maja 2024, 21:42To w takim razie czym jest czynnik losowy, bo chyba przestaje rozumieć?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 maja 2024, 21:27
Może ustawienie nie zawsze da się przewidzieć ale jak tak patrzę to wychodzi że wszystko co da się ustawić, ustawiam. No ale mówię, czynnik losowy dalej mi kopa w dupę sprzedaje.
Ciężki żywot.
No ale mam takie wrażenie że mimo tego iż jakoś uda mi się wszystko ustawić perfekcyjnie to dalej przegrywam mimo podobnego poziomu obu drużyn. Co więc robię źle, bo mi już się skończyły pomysły i nie rozumiem mechanicznie x11.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL

ESB FußballLiga - VII kolejka
4 VI 1924r
4 VI 1924r
Mecze VII kolejki:
FC Zwigluss Wolkenbad - Könglicher SV 1 - 1 (1 - 1)
HSV Vorwarts Stadt - VfB 1923 Wolkenbad 0 - 0 (0 - 0)
Goldquellen Glänzberg - Spartak Grünerwald 3 - 1 (3 - 0)
TSV 1887 Freiwald - SG Dynamo Stadt 0 - 3 (0 - 1)

Najlepsi strzelcy:
5 - Fabrizio Gazzoli (Zwigluss)
4 - Zlatan Gugulica (Dynamo), Ian Cooke (Vorwarts), Ezequiel Poeira (Goldquellen)
Najlepsi asystenci:
3 - Graham Fyfe (KSV), Cédric Penteado (Vorwarts), Gedeon Montezemolo (Dynamo)
Szybciutkie podsumowanie pierwszej rundy spotkań.
Krawce są jedyną niepokonaną drużyną w tym sezonie. Warto nadmienić, że nie stracili dotąd żadnej bramki! (nota bene żaden bramkarz Purpurowo-Białych nie został pokonany od 1190 minut, wliczając to tylko rozgrywki Oberligi)
Mają już 5 punktów przewagi nad drugim w tabeli, mistrzem Oberligi, VfB. Ci stracili dystans do lidera remisując w Stadt, z lokalnym rywalem Dynamo czyli z Vorwarts. Vorwarts i Królewscy z małej mieściny Cargaldorf zajmują ex aequo trzecią lokatę.
Najwięcej w tej kolejce zyskali jednak Złoci, wygrywając gładko z Wojskowymi z Grunerwaldu 3:1. I choć nie awansowali w tabeli to dołączają do grona zespołów walczących o podium w sezonie III. W dodatku mają największą liczbę strzelonych bramek.
Spartak ustrzelił w tej kolejce dopiero drugiego gola w sezonie