ESB FußballLiga - Sezon IV

W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Awatar użytkownika
Targersdorf Borisz

Re: ESB FußballLiga - Sezon IV

Post autor: Targersdorf Borisz »

Jak tylko palinka przestanie krążyć w moich żyłach, wszak hétvége , to złożę wniosek.
Jedna uwaga to taka, ze mam tytuł hrabiego nie barona, o ile mi myszy cesarsko i królewskiego dyplomu nie zjadły.
przedstawiciel węgierskiej myśli szkoleniowej
sekretarz ESB ds.piłki nożnej
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Targersdorf Borisz pisze: 13 września 2024, 21:19 Jak tylko palinka przestanie krążyć w moich żyłach, wszak hétvége , to złożę wniosek.
Jedna uwaga to taka, ze mam tytuł hrabiego nie barona, o ile mi myszy cesarsko i królewskiego dyplomu nie zjadły.
Ja także "świętuje" weekend, coś wiem na ten temat. ;) Odnośnie tytulatury, to wiedziałem, normalnie wiedziałem, ze coś pop...ole, także z ręką na sercu przepraszam. Sehr geehrter Herr Graf proszę uniżenie o wybaczenie i poprawiam dokumenty! :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

"Szablon" na Puchar Oberhaupta:
Obrazek

RUNDA

data

Mecz nr 1
Wynik dwumeczu

Mecz nr 2
Wynik dwumeczu

Mecz nr 3
Wynik dwumeczu

Mecz nr 4
Wynik dwumeczu
@Targersdorf Borisz potraktuj to jako pomoc, wskazanie, a nie MUSIK. W końcu sekretarzem już nie jestem ani ja, ani Herr Jung. :2bier
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Targersdorf Borisz

Obrazek

RUNDA ĆWIERĆFINAŁY

13 września 1924 r.

SG Dynamo Stadt -Spartak Grünerwald 2:1
Wynik dwumeczu

HSV Vorwarts Stadt - Goldquellen Glänzberg 2:2
Wynik dwumeczu

FC Zwigluss Wolkenbad - TSV 1887 Freiwald 5:0
Wynik dwumeczu

VfB 1923 Wolkenbad - Könglicher SV 0:2
Wynik dwumeczu

Obrońca trofeum, drużyna SG Dynama Stadt, zafundowała swoim kibicom dreszczyk emocji. Trenr @Heinz-Werner Grüner postawił na dość rezerwowy skład. Wprawdzie gospodarze dominowali przez cały mecz, ale obrońcy przysnęli w 86. min i pomocnik gości Mirko Brücker wpakował piłkę do bramki Mutombo. W sumie 100% skuteczność, jedna akcja podbramkowa, jeden gol :).
Krawce będą musieli postawić kropkę na I w meczu rewanżowym.

W drugim meczu tej fazy Pucharu, HSV Vorwarts Stadt podejmowała Goldeguellen Glänzberg. Ten mecz posiadał wszystkie atuty, które tak kochają kibice. Gra toczyła się do ostatniego gwizdka!!!
W pierwszej połowie w posiadaniu piłki dominowali gospodarze, ale to gość wypracowali sobie dwie dobre akcje podbramkowe.
W drugiej połowie kontuzje wymusiły zmiany zarówno w druzynie gospodarzy jak i gości. Kiedy się wydawało, że mecz zakończy się bezbramkowym remisem do pracy zabrali się gospodarze. Dwa razy wychodzili na prowadzeni, dwa razy goście doprowadzali do wyrównania. Wyrównującego gola strzeli w ostatniej minucie doliczonego czasu gry! Sprawa awansu pozostaje otwarta, a mecz w Glänzberg zapowiada na dobrą piłkarską ucztę.

Drugi finalista ze zeszłej edycji, drużyna FC Zwigluss Wolkenbad, zgodnie z założeniami trenera rozstrzygnęli sprawę awansu już w pierwszym meczu. Pewne 5 do 0, i hat trick Dweyna GALPIN.

W ostatnim ćwierćfinałowym meczu potykały się drużyny VfB 1923 Wolkenbad oraz Könglicher SV.
Mecz był zapowiadany jako przedwczesny finał i jak finał zawierał całą paletę piłkarskich smaczków.
Do akcji ruszyli gospodarze, goście strzeli. Mecz dla gospodarzy skomplikował się, kiedy w 38 min. z grymasem bólu boisko opuścił GEOFF BLOOM, doświadczony napastnik Robotników, zastąpił go młodziutki VLADIMIR PATRAS.
W drugiej połowie gospodarze ruszyli do ataku, ale goście dobrze ustawieni w obronie przetrzymali tę piłkarską nawałę i w 65 min zabrali się do pracy. Główka PASQUALE MARTINO i jeden do zera. W 89 min strzałem za pola karnego wynik meczu ustalił VIRIATO SIMÃO.
Wynik meczu chciał jeszcze zmienić PRISNA APISARNTHANARAX, ale na chęciach się skończyło.
Do meczu rezerwowego Jelenie przystąpią z dwu bramkową zaliczką, zaś pani trener @Sophie zgarnęła tytuł menadżera kolejki.

Rewanże już za tydzień!
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja mam nadzieję, że rezerwy i w następnym spotkaniu choć zremisują. Kiedyś trzeba ich testować! :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Targersdorf Borisz

Obrazek

ESB FußballLiga - Sezon IV

6 kolejka - 16 IX 1924r.
Za nami 6. kolejka. Kolejka, która była zapowiadana, jak wielkie przetasowanie w lidze.
Jak to często bywa z zapowiedziami, one się nie spełniły.

Drużyna Könglicher SV, pierwsze miejsce w tabeli, obroniła fotel lidera, wygrywając na wyjedzie z VfB 1923 Wolkenbad 2:3.
Druga drużyna w tabeli SG Dynamo Stadt, ograła wysoko na wyjedzie Spartak Grünerwald 1:4. I pozostała drugą drużyną w tabeli.
Na miejscu trzecim wygonie rozsiadła się drużyna HSV Vorwarts Stadt, która pokonała TSV 1887 Freiwald 0:2. Oczywiście też na wyjdzie.
Drużyna Goldquellen Glänzberg dzięki zwycięstwu, oczywiście na wyjedzie, 1:2 z drużyną FC Zwigluss Wolkenbad zameldowała się na czwartym miejscu.

Trzy pierwsze miejsca bez zmian, w tabeli obsuwają się drużyny Robotników i Świętych.

Tytuł menadżera kolejki zgarnia pani trener @Sophie.
Załączniki
Zrzut ekranu 2024-09-16 202706.png
Zrzut ekranu 2024-09-16 202706.png (59.67 KiB) Przejrzano 145 razy
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Patrząc na tabelę w porównaniu z poprzednim sezonem, to przetasowania spore! Mamy niemalże półmetek, a ekipa z Cargaldorf nadal na czele. Dziwi również niska pozycja Robotników, z drugi team z Wolkenbad również miał być objawieniem tego seoznu. Oczywiście nikogo nie skreślam, ale i tak kilka zaskakujących wyników mamy. I to bardzo dobrze, przynajmniej coś się cały czas dzieje. :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Źle się dzieje w tym sezonie. Niby wszystko jest na styk, różnice niewielkie i wszystko może się zdarzyć, ale jednak coś przestało działać w tym sezonie.
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 16 września 2024, 21:20 Źle się dzieje w tym sezonie. Niby wszystko jest na styk, różnice niewielkie i wszystko może się zdarzyć, ale jednak coś przestało działać w tym sezonie.
A to normalka, zawsze jakiś kryzys się pojawia. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

A u nas jak na kolejce górskiej. Raz na dole raz na górze.
Się tylko człowiek stresuje przez to.
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fußball”