W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Targersdorf Borisz pisze: ↑25 stycznia 2025, 09:38
2025-01-31 Goldquellen Glänzberg - HSV Vorwarts Stadt
2025-02-07 HSV Vorwarts Stadt - Goldquellen Glänzberg
Wydaje się, że najłatwiejsze zadanie ma ekipa HSV Vorwarts, ale nie postawię krzyżyka na drużynie Goldquellen.
Sprawa awansu otwarta.
Ja bym postawił z marszu wszystkie oszczędności życia że dostanę przekopkę.
Nawet nie wiem czy się przygotuję do tego bo jak to robię to zawsze przegrywam.
Targersdorf Borisz pisze: ↑25 stycznia 2025, 09:38
2025-01-31 Goldquellen Glänzberg - HSV Vorwarts Stadt
2025-02-07 HSV Vorwarts Stadt - Goldquellen Glänzberg
Wydaje się, że najłatwiejsze zadanie ma ekipa HSV Vorwarts, ale nie postawię krzyżyka na drużynie Goldquellen.
Sprawa awansu otwarta.
Ja bym postawił z marszu wszystkie oszczędności życia że dostanę przekopkę.
Nawet nie wiem czy się przygotuję do tego bo jak to robię to zawsze przegrywam.
Nie wiem co mówi prawo w Kotlinie, ale podkładanie meczu, aby zdobyć korzyści finansowe powinno być karane
Zwigluss clava
Zwigluss passion
sekretarz ESB ds.piłki nożnej
Wielki mikronacyjny świat żyję mundialem, w Kotlinie dopiero co opadł kurz po pucharowych zmaganiach oraz losowaniu par półfinałowych, a za progiem stoi już 9 kolejka Oberligi.
Lider tabeli ekipa Dynam udaję się na Wolkenstadion, na mecz z drużyną VfB 1923. Obie drużyny borykają się ze swoimi problemami i ten mecz może być traktowany jako mecz na przełamanie.
Wicelider tabeli ekipa Zwigluss podejmuję TSV 1887, gospodarze liczą na trzy punkty, i większą zdobycz bramkową.
Könglicher SV podejmuję Goldquellen Glänzber, zapewne gospodarze wyładują złość po pechowym odpadnięciu z Oberhauptpokal, z obozu gości zaś płyną niepokojące informację na temat sportowej kondycji drużyny.
Spartak, na czwartym miejscu, podejmuję ekipę HSV Vorwarts, miejsce piąte. Obie drużyny mają po 11 pkt. na swoim koncie. Jest to więc mecz z gatunku walki tzw. " o sześć punktów".
Zapowiada się ciekawe spotkanie.
Od tego meczu będzie zależeć czy KSV nadal będzie walczyło o lidera ligii. Nie możemy sobie pozwolić na potknięcie, bo wtedy zatrzymamy się na 3. miejscu i ciężko będzie skoczyć wyżej.