Mapa Polityczna Mikroświata

Akademia Narodowa - edelweisskie źródło wiedzy, ujście nauki, morze wymiany doświadczeń...
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Mapa Polityczna Mikroświata

Post autor: Ronon Dex »

Aktualizacja mapy z 21.10.2024...

Obrazek

...która uwzględnia:

1/ Osobne zaznaczenia Osieka i Niebieskiej zgodnie z sugestią zawartą na forum Leocji.

2/ Likwidacja Fenocji - przy czym tymczasowo zaznaczyłem ten teren jako "ograniczony dla osadnictwa", z zapisem, że status zabezpieczenia jest w fazie wyjaśniania.

Domagano się zabezpieczenia przez jakiś "ród", ale coś takiego to luźny/nieformalny związek kilku (trzech jak słyszałem) kolegów-mikronautów. Moim zdaniem to jest przesada by na podstawie takich pomysłów blokować status ziem jako OBPP. Zabezpieczenia moim skromnym zdaniem może dokonać państwo lub grupa państw.

Jednak ze względu na to, że zakusy terytorialne (w tym dotyczące ziem dawnej Fenocji na Nordacie) tego odrodzonego Suderlandu spotkały się ze sporym sprzeciwem wśród państw Nordaty - to pozostawiam to na razie "do wyjaśnienia", bo pewnie jakaś normalna (przyjęta w mikroświecie) forma zabezpieczenia tego terenu może się pojawić niebawem.

Jeżeli się w najbliższym czasie nie pojawi takie zabezpieczenie to w następnej aktualizacji teren zostanie oznaczony jako OBPP.

3/ Korekta granic Edelweiss i Slawonii, związana z "dziurą" na granicy, którą chcą na coś wykorzystać.

Przy czym przy takiej skali mapy "szału nie będzie", bo grubość linii rozgraniczenia jest momentami większa niż "zakola terenu" na dokładnych mapach. No, ale widać, że tam jest jakaś wolna przestrzeń... powinno wystarczyć.

Pewnie w przyszłości trzeba będzie zrobić mapę od nowa, uwzględniając fakt, że poszczególne kraje mają coraz dokładniejsze mapy i niektóre granice wykonywane dawniej (i z dawnych map regionalnych) muszą być trochę dokładniej zaznaczane. Ale to w przyszłości...

Link do kustosza.

Link do Bastionu.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Dzięki za uwzględnienie edelweisskiej granicy, choć w sumie mnie to do szczęscia nie było potrzebne. Tak jak napisałeś skala jest zbyt mała. Ważne, że pilnujesz porządku. :)

Jak zwykle dobra robota!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Aktualizacja mapy z 31.10.2024

1/ Powodem aktualizacji jest przyłączenie się Nowej Ordy do Cesarstwa Nan Di, które obecnie stało się Imperium Nan Di. Ze względu na dużą autonomię i formę łączenia się elementów Imperium zastosowałem opis analogiczny do stosowanego dla terenów Federacji Nordackiej czy republik ZKRR.

2/ Przy okazji zlikwidowałem status niewyjaśnionego zabezpieczenia terenów dawnej Fenocji, ponieważ nie dotarły do mnie żadne informacje o tym, że takowego zabezpieczenia dokonało jakieś państwo lub grupa państw.

Obrazek

Link do Kustosza

Link do bastionu
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jak zawsze cieple jeszcze aktualizacje. Dzięki!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akademia Narodowa”