Podliczanie pojazdów przez ESFR

Wydział zajmuje się wykazem pojazdów i rejestracją automobili i innych urządzeń poruszających się po drogach Kotliny. Jeśli tylko takowy nabędziesz musisz się tutaj zjawić i dokonac weryfikacji.

Moderator: Ronon Dex

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Podliczanie pojazdów przez ESFR

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jka w temacie, dokonałem dzisiaj "przeglądu" tego co mamay, albo mieć powinniśmy.

Pod lupę najpierw idzie to co udało mi się zliczyć na forum (wyniki są szacunkowe, ale uznam za własciwe :) ) :

W posiadaniu 1.Dywizji Piechoty
RDW (Ronon Dex Werke) PKW3 - 6 sztuk
RDW LKW-3 - 98 sztuk
RDW LKW-4 - 76 sztuk
FBUM EM1(Edelwajsek M1- przyjąłem, że motocykle w wizualizacjach Herr Dexa to te "fbumowskie") - 39 sztuk
Czołgi i inne pojazdy:
RDW IP-27 - 17
RDW LP-5 - 29
RDW UT-4 - 29

W posiadaniu 2.Dywizji Piechoty
RDW (Ronon Dex Werke) PKW3 - 35 sztuk
RDW LKW-3 - 20 sztuk
RDW LKW-4 - 135 sztuk
FBUM EM1 - 30 sztuk
FBUM EM1K - 42
Czołgi i inne pojazdy:
AP-8 - 9

Łączna ilość (tak, czołgi, tankietki i inne podobne też oznaczam, poza tymi bez napędu silnikowego) - 532
Zakładając, że wszystkie pojazdy będą oznaczone jako wojskowe (AA), a pierwszy numer rejestracyjny to:
AA 0000 i dalej
AA 0001 to mamy oznaczenia do AA0531

Do podliczenia została mi 3.Dywizja Piechoty o Żandarmeria

Pozostałe, które pamiętałem i znalazłem na forum lub odniesienia z rajdowych zmagań:
(wszystkie przypisuje do Stadt Edelweiss)

EW0000 - do EW0999 zostawiam na potrzeby urzędowe lub własne :D

EW0000 - H.W.Grüner - Puch XIII - pojazd, którym jeździłem w RMAW w zespole Grüner Rennsport Puch - 1921
EW0500 - I.M.Swan - Puch XIII - j.w. - 1922
EW0501 - Joachim Cargalho - FBUM Dodge I - pojazd startujący w RMAW w ramach zespołu FBUM Faktotum Ultimate Group - 1922
EW0502 - Lieselotte Augentrost - FBUM Dodge I - pojazd startujący w RMAW w ramach zespołu FBUM Faktotum Ultimate Group - 1922
EW0601-EW0604 - SLB Krzysztof (L.Augentrost) - RDW LKW-1 wersja standard - skrzynia - 1924
EW0605-EW0606 - SLB Krzysztof (L.Augentrost) - RDW LKW-1 wersja zabudowana - 1924
EW0607 - Lwia Apteka (H.W.Grüner)- LKW -4 - 1924
EW1001 - Ignacy Kowalski - Czarnolas Auto 1 - 1925

Były też pojazdy, które wyorzystwał Ronon przy transporcie i obstawie mojej skromnej osoby, ale to podłączam pod żandarmerię. Załóżmy, że to był taki zalążek wyprzedzający

Co nam zostało?

1. Każde miasto musi mieć pojazdy milicyjne, medyczne (szpital), ochrony ogniowej, sanitarne, zaplecza gospodarczego.
Co należy ustalić. Ile aut z danego sektora przypada na określoną liczbę mieszkańców.
Dajmy na to:
Sektor Bezpieczeństwa - 1 auto na 10000 mieszkańcow
Sektor Medyczny - 1 auto na 5000 mieszkańców
Sektor Ogniowy - 1 auto na 15000 mieszkańów(choć tak naprawdę chyba lepiej to usystematyzować,że 1 auto przypada powiedzmy na 5000 obywateli)
Do tego Sektor Sanitarny i Gospodarczy
(Tutaj kłaniają się głównie auta RDW, mooooże te ze styryjskich zakładów, które miałem w MAW. Fabularnie coś tam powstawało)

No i Sektor Transportu Miejskiego - tutaj leżymy, nie mamy chyba w ogóle poriszanego watku autobusów i komunikacji publicznej.

2. EdelBau - działa niemalże od początku istnienia Edelweiss, posiada maszyny budowlane i tak dalej.

3. Misja Langskip - skąd przybyli żołnierze MAW - muszę sprawdzić ile tych ciężarówek było. Odnotować trzeba

DODATKOWO - ustalić wszelkie możliwe pojazdy jakie w ogóle możemy zakupić. Stworzyć niejako spis/katalog z wyglądem i parametrami by każdy kto chciał coś nabyć wiedział z jakiej puli wybiera.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Podliczanie pojazdów przez ESFR

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Pierwszy dzień roboty- mozolnej strasznie, ale potrzebnej do niczego.

Zaktualizowano pojazdy zmilitaryzowane Pierwszego i Drugiego Pułku Piechoty. Wkrótce reszta. Przyjemniej będzie już z prywatnymi.

"Kropki" oznaczają ciągłość numerów. Wszystkich nie będę wstawiać... :E

viewtopic.php?f=126&t=1484&p=38368#p38368
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydział Drogowy”