Z portu w Ragusie - donosy
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Z portu w Ragusie - donosy
Ja natomiast jestem przyzwyczajony do uczestnictwa w takich projektach! Tylko nie zawsze mogę się zaangażować tak, jakbym chciał.

- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z jednej strony faktycznie lepiej jest tworzyć jakieś aktywności w których mogą brać udział inni.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2023, 20:42 Ja natomiast jestem przyzwyczajony do uczestnictwa w takich projektach! Tylko nie zawsze mogę się zaangażować tak, jakbym chciał.
Za to plusem ich nie robienia jest fakt że się na nich nie zawiedziesz i nie będziesz nimi rozczarowany. Zrobisz wszystko tak jak sobie ułożyłeś i możesz być z tego zadowolony. Z kolei gdy inni biorą w tym udział samoistnie zaczynasz się nimi przejmować, tym co sądzą i jakie mają odczucia.
Przy okazji pisanie samemu dla siebie na pewno nie zawiedzie też ciebie samego po tym jak nikt by się nie zainteresował twoją pracą.
Jest to smutna ale prawdziwa rzeczywistość.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na pewno masz rację, że grając solo, zawsze jesteś pewien utrzymania zasad. Natomiast dołączanie innych uczestników zwiększa horyzonty, choć faktycznie utrudnia zadanie.
Zamysł Glanzbergu jest bardzo ciekawy i na pewno będzie się dobrze rozwijać. Bez znaczenia na tempo. Mam nadzieję, że znajdą się chętni, do aktywności w tym miejscu.
Zamysł Glanzbergu jest bardzo ciekawy i na pewno będzie się dobrze rozwijać. Bez znaczenia na tempo. Mam nadzieję, że znajdą się chętni, do aktywności w tym miejscu.

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bardzo ciekawą rozmowę tutaj panowie poruszyli @Albert Fryderyk de Espada @Joachim Cargalho. Izabela na pewno za szybko nie wróci z gór. "Wycieczka" swoje potrwa. Dosłownie wczoraj zostałęm przez nią o coś poproszony i po otrzymaniu tego zostałem olany.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 czerwca 2023, 11:47W zasadzie z tym drugim byłbym w stanie pomóc. Wiem że stocznią, portem i ogólnym transportem wodnym zajmuje się @Isabella Swann ale gdyby Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner rozważył jakieś zmiany w tym zakresie to mógłbym zaoferować swoją pomoc zwłaszcza że wiążę duże nadzieje z transportem rzecznym i jego wykorzystaniem (Nie tylko w kwestiach cywilnych) w kotlinie.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2023, 07:36 Fajnie, fajnie ze coś się dzieje w końcu w tym temacie.
Szkoda, że nasza stocznia nie powstała jeszcze do tego czasu. Może doczekamy się w końcu transportu lądowego i rzecznego.

Wracając do tematyki Wasser Abteilung, to absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie by nadać funkcję Leitera osobie Alberta de Espady, wręcz bedę nalegał na to! Szkoda, że dowiaduje się tak późno. Jeśli tylko mi to Szanowny potwierdzi to najpóźniej jutro nadam odpowiednie uprawnienia.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Niech tak zatem będzie mogę się podjąć prowadzenia resortu odpowiedzialnego za transport wodny i a nuż go może uda się rozwinąć dzięki narracji, która mi gdzieś tam po głowie chodzi, @Joachim Cargalho i @Heinz-Werner Grüner są mniej więcej zaznajomienia ale uprzedzam że w scenariuszu wprowadzono kilka istotnych zmian. Teraz trzeba ten pomysł zrealizować.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 czerwca 2023, 19:19Bardzo ciekawą rozmowę tutaj panowie poruszyli @Albert Fryderyk de Espada @Joachim Cargalho. Izabela na pewno za szybko nie wróci z gór. "Wycieczka" swoje potrwa. Dosłownie wczoraj zostałęm przez nią o coś poproszony i po otrzymaniu tego zostałem olany.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 czerwca 2023, 11:47W zasadzie z tym drugim byłbym w stanie pomóc. Wiem że stocznią, portem i ogólnym transportem wodnym zajmuje się @Isabella Swann ale gdyby Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner rozważył jakieś zmiany w tym zakresie to mógłbym zaoferować swoją pomoc zwłaszcza że wiążę duże nadzieje z transportem rzecznym i jego wykorzystaniem (Nie tylko w kwestiach cywilnych) w kotlinie.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2023, 07:36 Fajnie, fajnie ze coś się dzieje w końcu w tym temacie.
Szkoda, że nasza stocznia nie powstała jeszcze do tego czasu. Może doczekamy się w końcu transportu lądowego i rzecznego.
Wracając do tematyki Wasser Abteilung, to absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie by nadać funkcję Leitera osobie Alberta de Espady, wręcz bedę nalegał na to! Szkoda, że dowiaduje się tak późno. Jeśli tylko mi to Szanowny potwierdzi to najpóźniej jutro nadam odpowiednie uprawnienia.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A co myślicie o stworzeniu mapy wodnych połączeń dla transportu osobowego?

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mam takie odczucie że nie będzie to trudne i wystarczy nam jedynie przerysować nasze rzeki.Joachim Cargalho pisze: ↑09 czerwca 2023, 08:03 A co myślicie o stworzeniu mapy wodnych połączeń dla transportu osobowego?

Ale pewnie stosowna mapka powstanie zawszywszy na fakt że dobrze byłoby na niej umieścić też obiekty infrastruktury transportu wodnego, porty, stocznie itp.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To zdecydowanie najlepsza riposta, jaką mogłem otrzymać za to niezbyt dobre sformułowanieAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑09 czerwca 2023, 12:01 Mam takie odczucie że nie będzie to trudne i wystarczy nam jedynie przerysować nasze rzeki.![]()

Oczywiście, miałem na myśli naniesienie infrastruktury potrzebnej do transportowania ludzi. W przeszłości trzeba pomyśleć nad kanałem łączącym Wolkenbad z Stadt Edelweiss, bo naginać dookoła po rzece chyba się nie opłaca.

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Świetnie. Coraz więcej funkcji twórczych daje nam jeszcze większe możliwości.