Nabór członków Aeroklubu Edelweiss.

Miejsce dla miłośników lotnictwa i wszelakiej maści maszyn powietrznych. Jeśli tylko masz potrzebę wstąpić i polatać z nami, a przy okazji wiele się nauczyć, zapraszamy serdecznie!

Moderator: Ronon Dex

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Nabór członków Aeroklubu Edelweiss.

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 07 października 2022, 22:29 Jak widać, Aeroklub był chyba bardzo długo wyczekiwaną inicjatywą, która aż rozgrzała Edli w wyobrażeniach o podniebnych przygodach. Kwestia opłat od członków jest dobrym pomysłem, wartym do zaimplementowania kiedyś tam w systemie gospodarczym.
Ja już się nawet zastanowiłem czy nie stworzyć konta państwowego(plus komitatowe)i nie przejść na to już teraz, za niedługo...:)
Środki użytkownicy pobierali by z postów (nazwijmy to za wykonywaną pracę), ale i z Centrali (za choćby udziały w konkursach). Wtedy na przykład AE wprowadziło by swój system składkowy, a docelowo mogliby za to zakupić samoloty. Kwestia tego czy stawki za nie nie będą za niskie, bo zaraz się okaże, że AE ma flotę lotniczą wielkości Stanów Zjednoczonych. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Isabella Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella Swann »

No musimy wszystko przemysleć, a w ogóle na czym w końcu stanął nasz system gospodarczy?
Obrazek
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Swann [von Lichtenstein]
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Nasz system stanłą na tym, że jeszcze nie powstał. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 08 października 2022, 11:11 Kwestia tego czy stawki za nie nie będą za niskie, bo zaraz się okaże, że AE ma flotę lotniczą wielkości Stanów Zjednoczonych. :)
W sumie to nie kwestia kasy (bo AE może otrzymywać darowizny, też rzeczowe), ale po prostu rozsądku. Raczej to będzie kilka (może kiedyś tam... kilkanaście) różnych samolotów - to wszystko musi być narracyjnie do ogarnięcia.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 09 października 2022, 08:02
Heinz-Werner Grüner pisze: 08 października 2022, 11:11 Kwestia tego czy stawki za nie nie będą za niskie, bo zaraz się okaże, że AE ma flotę lotniczą wielkości Stanów Zjednoczonych. :)
W sumie to nie kwestia kasy (bo AE może otrzymywać darowizny, też rzeczowe), ale po prostu rozsądku. Raczej to będzie kilka (może kiedyś tam... kilkanaście) różnych samolotów - to wszystko musi być narracyjnie do ogarnięcia.
Fajnie by było jakby się udało coś to zrealizować. Pomysłów jednak mamy chyba "odrobinę" za dużo w porównaniu z mozliwościami.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2022, 19:15 Fajnie by było jakby się udało coś to zrealizować. Pomysłów jednak mamy chyba "odrobinę" za dużo w porównaniu z mozliwościami.
Owszem... ale pamiętaj, że niedługo przyjdą miesiące późnojesienno-zimowe, gdzie spędzanie wolnego czasu za kompem stanie się o wiele częstsze, szczególnie jak pogoda będzie nieciekawa. U mnie osobiście w tym okresie też zdecydowanie mniej pracy w realu... czyli więcej chęci do zasiadania rozrywkowo za kompem.

Po prostu sobie te wszystkie pomysły na razie będziemy realizować powoli, w miarę wolnego czasu i chęci, a za miesięc pewnie tempo wzrośnie.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 09 października 2022, 20:50
Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2022, 19:15 Fajnie by było jakby się udało coś to zrealizować. Pomysłów jednak mamy chyba "odrobinę" za dużo w porównaniu z mozliwościami.
Owszem... ale pamiętaj, że niedługo przyjdą miesiące późnojesienno-zimowe, gdzie spędzanie wolnego czasu za kompem stanie się o wiele częstsze, szczególnie jak pogoda będzie nieciekawa. U mnie osobiście w tym okresie też zdecydowanie mniej pracy w realu... czyli więcej chęci do zasiadania rozrywkowo za kompem.

Po prostu sobie te wszystkie pomysły na razie będziemy realizować powoli, w miarę wolnego czasu i chęci, a za miesięc pewnie tempo wzrośnie.
No to miło czytać, że będziesz się do tego przykładać. Mnie to buduje. Są pewne aspekty, gdzie czuje się mniej pewnie, zdecydowanie mniej pewnie, a tutaj własnie tak jest i fachowa pomoc zawsze na "propsie". :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fabio Rhyner Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Fabio Rhyner »

Witam serdecznie, nie chciałbym "odgrzewać kotleta" ale kusi mnie strasznie rozpocząć jakiś wątek fabularny dotyczący działalności aeroklubu. Było już jakieś walne zgromadzenie zarządu, lub mamy jakąś formalną listę członków :) ?

Nie chciałbym psuć koncepcji Herr @Ronon Dex, stąd też w pierwszej kolejności chciałem zapytać jak się sprawy mają :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fabio Rhyner pisze: 31 maja 2024, 11:18
Witam serdecznie, nie chciałbym "odgrzewać kotleta" ale kusi mnie strasznie rozpocząć jakiś wątek fabularny dotyczący działalności aeroklubu. Było już jakieś walne zgromadzenie zarządu, lub mamy jakąś formalną listę członków :) ?

Nie chciałbym psuć koncepcji Herr @Ronon Dex, stąd też w pierwszej kolejności chciałem zapytać jak się sprawy mają :)
Jak widać nijak się mają. Proszę proponować swoje warunki, a jak zjawi się Herr Dex to będą trwały negocjacje. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aeroklub Edelweiss”