Landhaus Fuchsbau
- Krzysztof Windsor • Stempel
- Ambasador Królestwa Voxlandu
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Landhaus Fuchsbau
Wczoraj przy okazji obiadu, w którym co drugi dzień uczestniczyli znajomi i bliscy sąsiedzi Krzysztofa, Windsor zapowiedział wyjazd z Landhaus. Wszyscy posmutnieli bo oznaczało to powrót do codzienności. W najgorszej sytuacji był jednak equerry Wilhelm, który ustawił sobie plany na cały tydzień. Niestety musiał je zmienić. Obsada służby, z którą Windsor podróżował do Edelweiss, jak na royalsa była uboga. Zazwyczaj jeździł z nim tylko Wilhelm. Kierowca, jeśli był potrzebny mieszkał tutaj, a na służbę Krzysztof raz, że nie miał ochoty bo chciał od tego wszystkiego odpocząć, a dwa Fuchsbau nie było miejscem do tego przeznaczonym. To był dom, a nie pałac i taką funkcję spełniał. Po śniadaniu Wilhelm powiadomił kierowcę o jutrzejszym wyjeździe i wybrał się na długi spacer nad jezioro. Miał wielkie nadzieje, że wrócą z Krzysztofem do pałacu w Augueany, a nie do Pałacu Królewskiego. Strasznie nie przepadał za tym miejscem. Wilhelm starał się przekonywać do tego miejsca, bo wiedział dobrze, że jeśli Krzysztof obejmie tron, to będzie jego stałe miejsce pracy.
Następnego dnia nastąpił ten dzień. Do południa Krzysztof i Wilhelm byli gotowi. Walizki już zapakowane w samochodzie. Do odjazdu było jeszcze trochę i Wilhelm pozwolił sobie na odsapnięcie przed podróżą na tarasie. Przysiadł się do niego Windsor i zaczęli sobie trochę rozmawiać.
- Gotowy?
- Tak, gotów. Ale proszę mi powiedzieć, że jedziemy do Augueany.
-Do Pałacu. 6 lipca Święto Nauki.
- O nie, no dlaczego tam. Para Królewska będzie na miejscu?
- Będzie.
- Czyli będę musiał wejść w sztywniejszą rolę. No dobrze haha. - powiedział z przekorą Wilhelm.
- Sprawdzałem pogodę. Będzie padać
- No i tyle z wydostania się z tych murów.
Wilhelm wstał i stanął sztywno po czym skinął głową i powiedział His Koniglich Hohceit. Obydwoje się zaśmiali, ponieważ właśnie to oznaczał pobyt w Pałacu Królewskim...
Następnego dnia nastąpił ten dzień. Do południa Krzysztof i Wilhelm byli gotowi. Walizki już zapakowane w samochodzie. Do odjazdu było jeszcze trochę i Wilhelm pozwolił sobie na odsapnięcie przed podróżą na tarasie. Przysiadł się do niego Windsor i zaczęli sobie trochę rozmawiać.
- Gotowy?
- Tak, gotów. Ale proszę mi powiedzieć, że jedziemy do Augueany.
-Do Pałacu. 6 lipca Święto Nauki.
- O nie, no dlaczego tam. Para Królewska będzie na miejscu?
- Będzie.
- Czyli będę musiał wejść w sztywniejszą rolę. No dobrze haha. - powiedział z przekorą Wilhelm.
- Sprawdzałem pogodę. Będzie padać
- No i tyle z wydostania się z tych murów.
Wilhelm wstał i stanął sztywno po czym skinął głową i powiedział His Koniglich Hohceit. Obydwoje się zaśmiali, ponieważ właśnie to oznaczał pobyt w Pałacu Królewskim...
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Będzie się działo!
Cały mikroświat wie, ze koncerty Krzysztofa to istny majstersztyk!
Cały mikroświat wie, ze koncerty Krzysztofa to istny majstersztyk!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ej, ale serio, ja czekam jak na zbawienie. Jeszcze ten plakat dodaje takiej magii!
A już na pewno kolorytu doda niespodzianka od samego Jego Wysokości Krzysztofa! Kto nie wie, niech oczekuje z zapatrym tchem!
A już na pewno kolorytu doda niespodzianka od samego Jego Wysokości Krzysztofa! Kto nie wie, niech oczekuje z zapatrym tchem!
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W Fuchsbau już od rana trwały przygotowania do koncertu. Okoliczni mieszkańcy postanowili pomóc w przygotowaniach. Przecudowna Frau Emma przygotowała przecudne niebieskie serca z prześwitującego materiału, inni układali świeczki wokół sceny i na stolikach. Wszystkie dekoracje zdecydowanie były w niebieskim kolorze. Wydrukowano również pamiątkowe plakaciki, aby każdy mógł zabrać je do domu. Podczas tych przygotowań na scenie trwały próby artystów, kto był w pobliżu mógł usłyszeć próbki dzisiejszego koncertu.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Równo o 19:00 goście zostali powitani, na scenę wszedł Krzysztof Windsori powiedział kilka słów, a później nastąpił moment muzycznej uczty przy blasku niebieskich świec i ozdób. Piosenki o tematyce... miłosnej, bo jak może być inaczej w Edeliebe.
Kochani!
Mam nadzieję, że jesteście ciekawi kawałków jakie znajdują się w koncercie. Jak zawsz oczywiście nie było ich w żadnych innych koncertach. Wyszło 49 min muzycznej uczty, która mam nadzieję wprowadzi was w klimat Edeliebe 2024. Jeśli o gatunek się rozchodzi to... Wszystkie, tak 100%, to musical Gdzieś po środku kiedy usłyszą państwo cichszy kawałek, sam fortepian to właśnie moja niespodzianka z jednego koncertu na studiach... Nagrany przez jednego z uczestników, więc nie jest to nie wiadomo jaka jakość...
Miłego odsłuchu!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wśród gości dało się zauważyć, tego wydawałoby się najważnijeszego, ale jak zawsze skromnego... Zasłuchawszy się w melodię czuł spokój, radość, euforię, wzruszenie i moc... Oberhaupt na koncercie Herr Krzysztofa Windsora zawsze odpływa...
Majstersztyk!
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Wieczór udał się znakomicie. Muzyka jak zawsze była dobrze dobrana. Z jednej strony czuła małą powagę, wzruszenie, rozmyślała a z drugiej strony przy jakieś nutce radośnie "tupnęła" nóżką. Miłosne uderzenie w różnych stanach, tak można było to podsumować. A do tego wszystkiego piękne otoczenie i dekoracje.. no można było się zakochać od razu!
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kto by pomyślał że na ten jedne wieczór Cargaldorf stanie się stolicą światowej kultury. Obecny pierwszy w siedzibie rodowej Cargalho, de Esapda nie mógł się nadziwić ileż to znamienitych głów nie tylko z kotliny ale również zagranicy zjechało się na to wydarzenie.
Po tej jakże miłej odskoczni od często burzliwej a nawet nieznośniej rzeczywistości za którą należą się gratulację.
- Muszę przyznać iż nie miałem do tej pory sposobności gościć w Cargaldorf, jakoś to wszystko mnie omijało... Niemniej jednak dziś mogę z całą stanowczością pogratulować szanownemu @Krzysztof Windsor, na prawdę ciężko jest mi pomyśleć o bardziej uzdolnionym muzyku który w tej jakże pięknej i różnorodnej kompozycji jakimś cudem upchnął również coś co było w stanie trafić do mojego jakże specyficznego i wyrachowanego gustu muzycznego. - pogratulował de Espada dziękując za sposobność przebywania w tak doborowym towarzystwie
Po tej jakże miłej odskoczni od często burzliwej a nawet nieznośniej rzeczywistości za którą należą się gratulację.
- Muszę przyznać iż nie miałem do tej pory sposobności gościć w Cargaldorf, jakoś to wszystko mnie omijało... Niemniej jednak dziś mogę z całą stanowczością pogratulować szanownemu @Krzysztof Windsor, na prawdę ciężko jest mi pomyśleć o bardziej uzdolnionym muzyku który w tej jakże pięknej i różnorodnej kompozycji jakimś cudem upchnął również coś co było w stanie trafić do mojego jakże specyficznego i wyrachowanego gustu muzycznego. - pogratulował de Espada dziękując za sposobność przebywania w tak doborowym towarzystwie