Prace edelweisskie

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Prace edelweisskie

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jestem po wstępnych rozmowach z faktotum de Espadą i słusznie zauwazył, że należy uporządkować drobnostki na forum.

Pierwsze nad czym bym się pochylił to rody.
Tutaj dwie sprawy. Sam wizerunek herbów rodowych obecnie wygląda mniej więcej tak:
Obrazek
Jak sami widzicie - mały burdel. Proponuje zatem, za pomocą "edelweisskiej tarczy" czyli tej, której wykorzystujemy do herbów miast, wsi i osad (tutaj również należy się poprawka - pozwoliłem na ustępstwa, ale skoro porządkujemy to musi być ordnung) niejako "wpisać" ją w naszą tarcz. Poprawi to spójność, wizualnie będzie ładniej i w dodatku nada klimatu edelweisskiego.
Pierwsze co się nasuwa to pytanie, co robimy z herbami Robingrenów i Romanowów, one nie są czysto edelweisskie, ba nawet w wypadku tych pierwszych to wcale.
Herb Grünerów, Cargalho to prostota wpisać w tarcz i spokój. W przypadku Augentrost chyba też nie będzie problemu, pomimo, że ten symbol rodowy jest znacznie bardziej rozbudowany.
Herb Romanowów po prostu chyba bym zrobił samą tarcz (nawet zachowując pierwotny kształt). To samo chyba u Robingrenów - tarcz w ich kształcie. Nie wiem tylko co z koroną.

Tyle na początek. Prosze o uwagi, komentarze.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Prace edelweisskie

Ciekawy temat został poruszony. Z technicznego punktu widzenia da się zrobić obecnie tylko jedną "wersję" dla wszystkich.
Jak słusznie Albert zauważył da się posegregować wszystkie medale na widoczne i niewidoczne. Kwestia poprawienia w bazie. To nie jest dla mnie problem. Mogę nad tym usiąść, choćby i w...niedzielę. :)
Samemu nie będzie można decydować jakie są wyświetlane.
W takim razie czekam na propozycję jakie chcecie odznaczenia i medale mieć koniecznie widoczne, a jakie "mniej istotne" schować.

To samo w sumie tyczy się emotek. Czy zgadzacie się na usunięcie tych całkowicie zbędnych? Zostawimy tylko Edelka i szarotkę, oraz naprawdę niezbędne. chyba, że macie jakieś inne propozycje
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Np dla mnie odznaczenia panstwowe powinny zostac. Nie powiem moje odnaczenie z udzialu charytatywnego chcialabym nadal widziec, reszta jakos mi nie zawadza co znaczy ze nie musi tez byc widoczna
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Natomiast jeśli chodzi o emotki - to próbuję stworzyć edelka z tymi reakcjami, ale nie wychodzi to jakoś mega dobrze. Właśnie siedzę przy tym i próbuję zmieniać opisy na chacie GTP by to ładnie wyglądało
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jeśli już redukujemy to zostawiamy absolutne minimum - bez tych dublowanych - Edeliebe, Schmelzfest i z innych imprez do ukrycia. Zostają tylko te z "topki". Lokalne jak te z Wolkenbadu musiałyby też być ukryte...

Co do emotek. To musimy ogarnąć, bo na pewno używamy:
:)
:D
:karo
:(
8-)
Reszta moze iść w ciul
No ew. użyłbym jeszcze :2bier - mam nawet na to pomysł.
Reszta OUT - pasuje?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Spoko, nie moge się przecież sprzeciwiać temu.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella M. Neumann-Swann pisze: 04 września 2026, 23:02 Spoko, nie moge się przecież sprzeciwiać temu.
Dlaczego nie? Przecież to tylko zwykła rozmowa. Ustalenia jak ma wyglądać nasze poletko.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja edelka z serduszkiem zostawiłby, bo go używamy w różnych kontekstach. Również w dialogach z matkami, żonami i kochankami.
Obrazek
ODPOWIEDZ