Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
JODELN ZEITUNG
niedziela, 19 listopada 1923r.
niedziela, 19 listopada 1923r.
Nie ma nic lepszego jak "Moda na sukces" w mikronacjach, dlatego samozwańczo nazwałem projekt "Modą na Leocję". Autor historii, co by tu nie napisać, przepięknej, @John Rasmusen zwany dzisiaj Rumburakiem Jokermanem, to eseista, paleontolog, czubówkoista, ale przede wszystkim kreator i historyk. To co stworzył to jedno z prawdziwych dzieł mikronacyjnych w oparciu i fantazję i...grę.
Polecam serdecznie śledzić losy "leockiego", ale też nie do końca, społeczeństwa. Zjawiają się goście, jak choćby JKW Fatima, która chyba będzie bardzo zaskoczona wizytą w Nowym Brzegu a.d.5500
Polecam!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
JODELN ZEITUNG
wtorek, 23 stycznia 1924 roku
wtorek, 23 stycznia 1924 roku
Z kraju...i ze świata:
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
JODELN ZEITUNG
czwartek, 25 stycznia 1924 roku
WYDANIE SPECJALNE
czwartek, 25 stycznia 1924 roku
WYDANIE SPECJALNE
Z kraju...i ze świata:
W Księstwie Sarmacji Ivar Pięknobrodym zwany, wróżbitą jął zostać i przepowiednie, niczym wikiński wieszcz prawi. I ja, oberhaupt Grüner zjawiłem się u niego i pytanie ciągle mnie nurtujące taką odpowiedź mi dane było usłyszeć
ZAPYTANIE OBERHAUPTA
Czy władyka śnieżnych strzelistych wzniesień i dolin pod nimi, gdzie kwiat szarotki spotkać można, zwany przez lud tam żyjący oberhauptem, zazna kiedyś polińskiej miłości? Czy dane mu będzie ślubować dozgonne oddanie tej jedynej?
WIESZCZ PRZEMÓWIŁ
Niemoc mówiących run niech nie zakłóci mocy przepowiedni. W mglistych głębinach losów odczytuję, że plemię, władców śnieżnych strzelistych wzniesień, może się łączyć z królestwem Pollin. Siła połączenia, jak silne wiatry nad górami, zależy od ruchów norn i ich wątków.
Obraz jednoczenia jest bardziej wyraźny, lecz jak strumień w górskiej dolinie, może się rozwijać w nieoczekiwane kierunki. Czy plemię w pełni zatopione w królestwie Pollin zazna tej jedności? Wszystko zależy od niebiańskiego tańca norn i ich decyzji dotyczącej tego kruchego sojuszu.
I teraz pytanie, jakieś propozycje jak to rozczytać?
- Friedrich von Baden • Stempel
-
ODZNACZENIA
Panie.... Jak zwykle te czarowniki kasę wyciągną a przepowiednie dają mgliste, rozmyte i niejasne aby się nie dało wywnioskować z nich czy tak czy siak...
Nie myślał Herr Oberhaupt nad umieszczeniem oferty matrymonialnej w Jodeln Zeitung, albo jakieś innej edelwajskiej gazecie? Może to by pomogło. Zdaje mi się, że wtedy by się Oberhaupt nie mógł odpędzić od miłych edelek
Nie myślał Herr Oberhaupt nad umieszczeniem oferty matrymonialnej w Jodeln Zeitung, albo jakieś innej edelwajskiej gazecie? Może to by pomogło. Zdaje mi się, że wtedy by się Oberhaupt nie mógł odpędzić od miłych edelek
/-/ Friedrich III. Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie, nie myślał, bo ja wierzę w szczerą miłość. Nie interesują mnie inne opcje. Albo na zabój albo w ogóle.Friedrich von Baden pisze: ↑25 stycznia 2024, 21:09 Panie.... Jak zwykle te czarowniki kasę wyciągną a przepowiednie dają mgliste, rozmyte i niejasne aby się nie dało wywnioskować z nich czy tak czy siak...
- Robert Drenin • Stempel
- Ambasador Republiki Socjalistycznej Czesnoradu
-
ODZNACZENIA
Szczerze powiedziawszy, to ja nie muszę wierzyć, bo z pewnością istnieją takie przypadki, aczkolwiek jestem zdania, że trzeba naprawdę trafić (co skutkuje tym, że być może taka miłość nie jest częsta).
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad