Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Regulamin forum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
JODELN ZEITUNG
sobota, 6 kwietnia 1924 roku
sobota, 6 kwietnia 1924 roku
...i ze świata:
- Orjon Surma • Stempel
-
ODZNACZENIA
Aby nie tworzyć oddzielnego wątku, napiszę tutaj.
Zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Puszczykowie koło Poznania. Serdecznie zapraszamy
Wątek ze szczegółami: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=49715#p49715.
Zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Puszczykowie koło Poznania. Serdecznie zapraszamy

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No cięzko powiedzieć, że się nie będzie jak LOS i okolice zna się doskonale.Orjon Surma pisze: ↑20 kwietnia 2024, 15:32 Aby nie tworzyć oddzielnego wątku, napiszę tutaj.
Zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Puszczykowie koło Poznania. Serdecznie zapraszamyWątek ze szczegółami: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=49715#p49715.

- Orjon Surma • Stempel
-
ODZNACZENIA
To do zobaczenia!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑20 kwietnia 2024, 22:45No cięzko powiedzieć, że się nie będzie jak LOS i okolice zna się doskonale.Orjon Surma pisze: ↑20 kwietnia 2024, 15:32 Aby nie tworzyć oddzielnego wątku, napiszę tutaj.
Zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Puszczykowie koło Poznania. Serdecznie zapraszamyWątek ze szczegółami: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=49715#p49715.
![]()

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wydaje mi się, że tak, do zobaczenia!Orjon Surma pisze: ↑20 kwietnia 2024, 22:49To do zobaczenia!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑20 kwietnia 2024, 22:45No cięzko powiedzieć, że się nie będzie jak LOS i okolice zna się doskonale.Orjon Surma pisze: ↑20 kwietnia 2024, 15:32 Aby nie tworzyć oddzielnego wątku, napiszę tutaj.
![]()
![]()

No i ja raczej będę mobilny z dojazdem do domu.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Myślę, że warto wspomnieć, iż @Pavel van der Gibson został powołany na Kanclerza Księstwa Sarmacji. Osobiście, gratuluję. 
To pierwszy Edel na tym stanowisku

To pierwszy Edel na tym stanowisku

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hmmm... Widzę, że inaczej odbieramy pewne sprawy, ale tak, na pewno Herr Pavel jest kanclerzem.Joachim Cargalho pisze: ↑24 kwietnia 2024, 08:34 Myślę, że warto wspomnieć, iż @Pavel van der Gibson został powołany na Kanclerza Księstwa Sarmacji. Osobiście, gratuluję.
To pierwszy Edel na tym stanowisku![]()

- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale jakie to sprawy?
Ja jestem przekonany, ze skoro Pavel dostąpił zaszczytu otrzymania naszego obywatelstwa, śmiało można nazywać go Edlem. Bez znaczenia co do kolejności przyjmowanych narodowości.
Ja jestem przekonany, ze skoro Pavel dostąpił zaszczytu otrzymania naszego obywatelstwa, śmiało można nazywać go Edlem. Bez znaczenia co do kolejności przyjmowanych narodowości.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oczywiście, że jest Edlem. Nie było tematu.Joachim Cargalho pisze: ↑24 kwietnia 2024, 14:33 Ale jakie to sprawy?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jako "lokals" zrobiłem maleńki rekonensans po okolicy, z nastawieniem, "co może zainteresować mikronautę" i choć wiem, że wybór był trudny (bo co może zainteresować mikronautę? I to na zjeździe?Orjon Surma pisze: ↑20 kwietnia 2024, 15:32 Aby nie tworzyć oddzielnego wątku, napiszę tutaj.

Jestem po wstępnej rozmowie z połową Palatnatu i wyraża chęć, ale nie wskażę na co bardziej.

Wiemy jak wyglądają zjazdy i to chyba największa przeszkoda by wybrać się gdziekolwiek to postaram się doprezycować. W grę wchodzi sobota, gdzieś w porze przedobiedniej - czas trwania ok.1-2h w zależności od zainteresowania tematem. Jako, że jest to sobota to opcje z przewodnikami są "opcją" przy zaklepaniu, stąd proszę o wykazanie zainteresowania do poniedziałku.
No ale do rzeczy:
OPCJA 1:
Muzeum – Pracownia Literacka Arkadego Fiedlera (PUSZCZYKOWO)
LINK: http://www.fiedler.pl/sub,pl,muzeum.html
Godziny otwarcia - 9 - 17 (sobota)
Dojazd - z ośrodka LOS na piechotę ok.35 minut - 2,5km w jedną stronę.
Wejście - normalny - 15 zł,
ulgowy - 13zł (płatność gotówką)
+koszt przewodnika (opcjonalnie) - 100zł na grupę.
OPCJA 2:
Muzeum Martyrologiczne w Żabikowie (+ zwiedzanie obozu karno-śledczego) (LUBOŃ)
LINK: https://zabikowo.eu/
Godziny otwarcia - 10 - 14 (sobota)
Dojazd - z ośrodka LOS samochodem (w razie wybrania opcji służę pojazdem) ok.17 minut - 8,8km w jedną stronę.
Wejście - bełpłatne (!)
+koszt przewodnika (opcjonalnie) - 60zł na grupę (płatność gotowką, oprowadzanie po muzeum i obozie)
(Opcją dodatkową, ale wskazaną jest wizyta w drodze powrotnej w Centrali Piwnej - na użytek własny podczas zjazdu - oczywiście możliwa płatność gotówką.

Czekam na info do poniedziałku, bo z racji, że to sobota muszę rezerwować przewodnika. Oczywiście nic na siłę, to tylko propozycja "ukulturalnienia" zjazdu...