Plan Glänzberg i okolic
Regulamin forum
- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 32 000
- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 32 000
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Plan Glänzberg i okolic
Szczegółowy plan miejski - stan pierwotny z dnia 30.09.1924r.
mapa wykonana wcześniej - wklejenie niedokładne, testowe. - grafika planu miasta w fazie testowej
@Albert Fryderyk de Espada - weryfikacja
UWAGA: Grafika w skali (duża rozdzielczość)
mapa wykonana wcześniej - wklejenie niedokładne, testowe. - grafika planu miasta w fazie testowej
@Albert Fryderyk de Espada - weryfikacja
UWAGA: Grafika w skali (duża rozdzielczość)
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Plan Glänzberg i okolic
Jeszcze te kopalnie by trzeba gdzieś ulokować i jakieś lokalne drogi dojazdowe od południa. Nie wspominam o nieistniejącym moście i lekkiej infrastrukturze na drugim brzegu (oznaczenie rzeki i tak dalej).
Tak sobie myślałem, że na drugiej stronie to może jakiś przemysł leśny?
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobrze, kopalnie.
Gdzieś są, docelowo jak pamiętam gdzieś w górach/wyżynach za zachód od miasta. Nigdy nie sprecyzowaliśmy jak daleko.
Teraz to co jeszcze musimy "zbudować". Naszą wersję mostu tower, myślałem o kopi tego realnego albo coś jeszcze innego co udało mi się znaleźć, zwodzony most w Kuala Terengganu. Nie wiem coś się wymyśli. No ten nasz tor na wyspie o którym w zasadzie nikt nie wie.
Przemysł drzewny... dam sobie rękę uciąć że gdzieś kiedyś przy której budowie w Glänzbergu opisywałem tartak ale nie mogę tego teraz znaleźć chociaż punkt zaczepienia jest.
Problem zaczyna się przy realizacji tego wszystkiego, jestem niezły w opisywaniu rzeczy ale absolutnie nie gdy dochodzi od opisywania ich budowy co widać na przykładzie naszego stadionu więc trzeba znaleźć temu jakieś rozwiązanie.
Gdzieś są, docelowo jak pamiętam gdzieś w górach/wyżynach za zachód od miasta. Nigdy nie sprecyzowaliśmy jak daleko.
Teraz to co jeszcze musimy "zbudować". Naszą wersję mostu tower, myślałem o kopi tego realnego albo coś jeszcze innego co udało mi się znaleźć, zwodzony most w Kuala Terengganu. Nie wiem coś się wymyśli. No ten nasz tor na wyspie o którym w zasadzie nikt nie wie.
Przemysł drzewny... dam sobie rękę uciąć że gdzieś kiedyś przy której budowie w Glänzbergu opisywałem tartak ale nie mogę tego teraz znaleźć chociaż punkt zaczepienia jest.
Problem zaczyna się przy realizacji tego wszystkiego, jestem niezły w opisywaniu rzeczy ale absolutnie nie gdy dochodzi od opisywania ich budowy co widać na przykładzie naszego stadionu więc trzeba znaleźć temu jakieś rozwiązanie.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby opisać już wybudowaną budowlę. To jak to prowadzimy to i tak jest wszystko umowne, prawda?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑02 października 2024, 20:04 No dobrze, kopalnie.
Co do tartaku - to tylko wzmiankę od Szanownego tutaj znalazłem:
viewtopic.php?f=13&t=44&p=20680&hilit=tartak#p20680
A tutaj most : zupełnie niepodobny i zupełnie za mały XD
https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?t=1420
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie wiem, to może taka dziwna nas złość z Nordaty ale u nas "magiczne" i natychmiastowe stawianie budowli uchodzi za może nie tyle co złe co nie na miejscu przez fakt jak prosto można sobie "wyczarować" niestworzone rzeczy.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 października 2024, 20:25 A to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby opisać już wybudowaną budowlę. To jak to prowadzimy to i tak jest wszystko umowne, prawda?
To ja mam co najwyżej to: viewtopic.php?p=17568#p17568, ostatnie linijki posta.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 października 2024, 20:25 Co do tartaku - to tylko wzmiankę od Szanownego tutaj znalazłem:
viewtopic.php?f=13&t=44&p=20680&hilit=tartak#p20680
Do czego to doszło że człowiek znalazł dedykowane forum poświęcone miastu Tczew i jego mostowi.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 października 2024, 20:25 A tutaj most : zupełnie niepodobny i zupełnie za mały XD
https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?t=1420
No ale prędzej czy później coś wybierzemy.
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bardzo fajne Dombrücke und Hohenzollernbrücke
Nie wiedziałem, że my tu mamy wydobycie złota XD
Nie wiedziałem, że my tu mamy wydobycie złota XD
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, a w Edelweiss jak jest? Zaproponowałem tylko by część przyśpieszyć. Nie zawsze uda się zrobić projekt/udać do EdelBau/rozpocząć proces budowy i świętować huczne otwarcie. Czasem trzeba przygrać "niemca", ale tak , ogólenie wolę jak jest "po edelwajsku" czyli z całą procedurą.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑02 października 2024, 20:52 Nie wiem, to może taka dziwna nas złość z Nordaty ale u nas "magiczne" i natychmiastowe stawianie budowli uchodzi za może nie tyle co złe co nie na miejscu przez fakt jak prosto można sobie "wyczarować" niestworzone rzeczy.
Od dawna siebie męcżę by przemyśleć cały ten proces, ale poległem już kilkukrotnie.