Plan Glänzberg i okolic

Górnicze miasteczko znajdujące się w północno-zachodniej części kotliny u źródeł rzeki Hirschfluss oraz wysokich zachodnicz szczytów. Cały region żyje dzięki wydobyciu lokalnych zasobów naturalnych w tym występujących tu, nader obfito, złóż złota. Sa to również dziewicze obszary nieobjęte do tej pory ludzkim okiem z bogatą fauną i florą.
Regulamin forum
Obrazek

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 32 000
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Plan Glänzberg i okolic

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Szczegółowy plan miejski - stan pierwotny z dnia 30.09.1924r.
mapa wykonana wcześniej - wklejenie niedokładne, testowe. - grafika planu miasta w fazie testowej
@Albert Fryderyk de Espada - weryfikacja

UWAGA: Grafika w skali (duża rozdzielczość)

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Plan Glänzberg i okolic

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 30 września 2024, 22:58 @Albert Fryderyk de Espada - weryfikacja
Na ten moment, approved.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 30 września 2024, 23:26
Heinz-Werner Grüner pisze: 30 września 2024, 22:58 @Albert Fryderyk de Espada - weryfikacja
Na ten moment, approved.
Jeszcze te kopalnie by trzeba gdzieś ulokować i jakieś lokalne drogi dojazdowe od południa. Nie wspominam o nieistniejącym moście i lekkiej infrastrukturze na drugim brzegu (oznaczenie rzeki i tak dalej).

Tak sobie myślałem, że na drugiej stronie to może jakiś przemysł leśny?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No dobrze, kopalnie.
Gdzieś są, docelowo jak pamiętam gdzieś w górach/wyżynach za zachód od miasta. Nigdy nie sprecyzowaliśmy jak daleko.

Teraz to co jeszcze musimy "zbudować". Naszą wersję mostu tower, myślałem o kopi tego realnego albo coś jeszcze innego co udało mi się znaleźć, zwodzony most w Kuala Terengganu. Nie wiem coś się wymyśli. No ten nasz tor na wyspie o którym w zasadzie nikt nie wie.

Przemysł drzewny... dam sobie rękę uciąć że gdzieś kiedyś przy której budowie w Glänzbergu opisywałem tartak ale nie mogę tego teraz znaleźć chociaż punkt zaczepienia jest.

Problem zaczyna się przy realizacji tego wszystkiego, jestem niezły w opisywaniu rzeczy ale absolutnie nie gdy dochodzi od opisywania ich budowy co widać na przykładzie naszego stadionu więc trzeba znaleźć temu jakieś rozwiązanie.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 października 2024, 20:04 No dobrze, kopalnie.
Gdzieś są, docelowo jak pamiętam gdzieś w górach/wyżynach za zachód od miasta. Nigdy nie sprecyzowaliśmy jak daleko.

Teraz to co jeszcze musimy "zbudować". Naszą wersję mostu tower, myślałem o kopi tego realnego albo coś jeszcze innego co udało mi się znaleźć, zwodzony most w Kuala Terengganu. Nie wiem coś się wymyśli. No ten nasz tor na wyspie o którym w zasadzie nikt nie wie.

Przemysł drzewny... dam sobie rękę uciąć że gdzieś kiedyś przy której budowie w Glänzbergu opisywałem tartak ale nie mogę tego teraz znaleźć chociaż punkt zaczepienia jest.

Problem zaczyna się przy realizacji tego wszystkiego, jestem niezły w opisywaniu rzeczy ale absolutnie nie gdy dochodzi od opisywania ich budowy co widać na przykładzie naszego stadionu więc trzeba znaleźć temu jakieś rozwiązanie.
A to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby opisać już wybudowaną budowlę. To jak to prowadzimy to i tak jest wszystko umowne, prawda?

Co do tartaku - to tylko wzmiankę od Szanownego tutaj znalazłem:
viewtopic.php?f=13&t=44&p=20680&hilit=tartak#p20680

A tutaj most : zupełnie niepodobny i zupełnie za mały XD

https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?t=1420
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 02 października 2024, 20:25 A to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby opisać już wybudowaną budowlę. To jak to prowadzimy to i tak jest wszystko umowne, prawda?
Nie wiem, to może taka dziwna nas złość z Nordaty ale u nas "magiczne" i natychmiastowe stawianie budowli uchodzi za może nie tyle co złe co nie na miejscu przez fakt jak prosto można sobie "wyczarować" niestworzone rzeczy.
Heinz-Werner Grüner pisze: 02 października 2024, 20:25 Co do tartaku - to tylko wzmiankę od Szanownego tutaj znalazłem:
viewtopic.php?f=13&t=44&p=20680&hilit=tartak#p20680
To ja mam co najwyżej to: viewtopic.php?p=17568#p17568, ostatnie linijki posta.
Heinz-Werner Grüner pisze: 02 października 2024, 20:25 A tutaj most : zupełnie niepodobny i zupełnie za mały XD

https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?t=1420
Do czego to doszło że człowiek znalazł dedykowane forum poświęcone miastu Tczew i jego mostowi. :lol:
No ale prędzej czy później coś wybierzemy.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Bardzo fajne Dombrücke und Hohenzollernbrücke ;)

Nie wiedziałem, że my tu mamy wydobycie złota XD
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 października 2024, 20:52 Nie wiem, to może taka dziwna nas złość z Nordaty ale u nas "magiczne" i natychmiastowe stawianie budowli uchodzi za może nie tyle co złe co nie na miejscu przez fakt jak prosto można sobie "wyczarować" niestworzone rzeczy.
No, a w Edelweiss jak jest? Zaproponowałem tylko by część przyśpieszyć. Nie zawsze uda się zrobić projekt/udać do EdelBau/rozpocząć proces budowy i świętować huczne otwarcie. Czasem trzeba przygrać "niemca", ale tak , ogólenie wolę jak jest "po edelwajsku" czyli z całą procedurą.
Od dawna siebie męcżę by przemyśleć cały ten proces, ale poległem już kilkukrotnie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Glänzberg”