Salonik prasowy dla dyplomatów

(czyt.ne'belszaten gase) Popularna Aleja Cienia Mgły, gdzie w przyzwoitym stanie konstrukcyjnym zachowały się eklektyczne kamienice i klimatyczna kawiarenka "Präzedenz". Natomiast cała aleja została odrestaurowana tylko po to by pomieścić w swoich zakamarkach przedstawicielstwa innych mikronacji. Tutaj znajdziemy misje dyplomatyczne z innych części v-państw oraz zapewne niemałą ilość tajnych agentów.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Salonik prasowy dla dyplomatów

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

PRASA LOKALNA
Obrazek
Obrazek

PRASA ZAGRANICZNA
Obrazek

Obrazek

(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Salonik prasowy dla dyplomatów

Fryderyk Orański pisze: 31 grudnia 2025, 09:53
Heinz-Werner Grüner pisze: 30 grudnia 2025, 23:39 Wilhelm von Zugdam to ktoś kogo chyba nie znam pod tymi personaliami... czy coś mnie się zapomniało? :)
Wilhelm von Zugdam działa od 2024 roku w RON. Prócz tego widziałem go na forum Bastionu Pollinu, Cesarstwa Bizantyjskiego, oraz Rusowii. Poza RON to przynajmniej w Rusowii powinien być co do zasady bardziej aktywny, bo tam jest obecnie carem.

Szczerze to nie wiem czy był już kiedyś w mikronacjach pod innymi personaliami. Ale to może wie czcigodny więcej niż ja.
Dziekuje za krótkie wyjaśnienie. Nie byłem tego świadom nawet w 10% :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Juan de la Cerda »

Cisza w Eterze: Czy śmierć wyobraźni to wina cichych forów ?

Pollin, bastion wirtualnej państwowości, stoi dziś przed pytaniem, które wykracza poza nasze granice: czy to świat realny wyjałowiał, bo mikronacje przestały go inspirować, czy może to my daliśmy się zainfekować „kulturą obserwatora”? Przyjrzyjmy się anatomii kryzysu, który zżera kreatywność od środka.

https://elreino.skarland.eu/cisza-w-ete ... ych-forow/
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tak na szybko tylko odpiszę, bo jednak w pracy i to dość zajęty, ale ogólnie rzecz biorąc to w Edelweiss mamy już "cyfrowych poddanych". Na razie pod kontrolą, bo Edle to mądrzy ludzie, ale tak. Wystęouje taka możliwość pisania z mieszkańcami pochodzacymi z AI.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Nie zdawałem sobie sprawy!
Może to jest jakieś rozwiązanie dla cichych forów, żeby jakoś rozhulać narrację !
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Juan de la Cerda pisze: 02 lutego 2026, 16:31 Nie zdawałem sobie sprawy!
Może to jest jakieś rozwiązanie dla cichych forów, żeby jakoś rozhulać narrację !
Czy ja wiem. Staramy się nie wykorzystywać tego za wiele. A znajdą się pewnie tacy co mieliby sporo złego kontentu z tego. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Edelweiss z pewnością nie może narzekać na aktywność, ale może to być jakaś zachęta na forach innych mikronacji :) :D
Obrazek
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Juan de la Cerda pisze: 02 lutego 2026, 19:39 Edelweiss z pewnością nie może narzekać na aktywność, ale może to być jakaś zachęta na forach innych mikronacji :) :D
Zachęta? Niech będzie, że to jest zachęta. Jako prekursorzy na pewno nie jesteśmy przeciwko, ale już tworzenie kontentu bez zachowania umiaru może być ciezko akceptowalne przez inne nacje. Nie mniej kto chce, niech próbuje.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
John Rasmusen Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: John Rasmusen »

Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2026, 20:03
Juan de la Cerda pisze: 02 lutego 2026, 19:39 Edelweiss z pewnością nie może narzekać na aktywność, ale może to być jakaś zachęta na forach innych mikronacji :) :D
Zachęta? Niech będzie, że to jest zachęta. Jako prekursorzy na pewno nie jesteśmy przeciwko, ale już tworzenie kontentu bez zachowania umiaru może być ciezko akceptowalne przez inne nacje. Nie mniej kto chce, niech próbuje.
Oburzą się i napiszą 20 postów na ten temat. Więc też zyskają
(-) John Rasmusen
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Nie no oczywiście potrzebne są do tego pewne zabezpieczenia i ograniczenia, robienie tego w sposób przemyślany i wyważony.
Obrazek
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

John Rasmusen pisze: 02 lutego 2026, 20:29
Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2026, 20:03
Oburzą się i napiszą 20 postów na ten temat. Więc też zyskają
ZAchęcam do 20 postów dziennie! Piszcie, piszcie, będzie przynajmniej konkurencja! :Pr :Pr :Pr
Juan de la Cerda pisze: 02 lutego 2026, 20:30 Nie no oczywiście potrzebne są do tego pewne zabezpieczenia i ograniczenia, robienie tego w sposób przemyślany i wyważony.
Ja wcale nie wątpię, że Szanowny to rozumie, ale prosze mi wierzyć, jakby to trafiło w niepowołane ręce.. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nebelschattengasse - strefa dla dyplomatów”