MSV Spartak Grünerwald

Miejsce gdzie znajdziesz wszystkie informacje o klubach sportowych biorących udział w rozgrywkach piłkarskich.
Dowiesz się nie tylko na jakim stadionie grają, ale otrzymasz również odpowiedzi jak często koszona jest trawa na stadionie, a także jaki rozmiar buta nosi twj ulubiony piłkarz.

Moderator: Trener ESB

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

MSV Spartak Grünerwald

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

ADRES: nn, Grünerwald
NAZWA SKRÓCONA: Spartak Grünerwald
PRZYDOMEK: Militär (Wojskowi)
BARWY: Czarno-Białe
STADION: Olympiastadion Grünerwald
SPONSOR: Peterhoff
SPONSOR TECHNICZNY: Spieler
WŁAŚCICIEL: Fatima Popow-Chojnaca
TRENER: Fatima Popow-Chojnacka

STROJE:
ObrazekObrazek

SUKCESY
TROFEA: Brak

KLUBOWE REKORDY
Najwyższe zwycięstwo:
Najwyższa porażka:
ObrazekObrazek

Histora trenerów:
VII 1923 - XII 1923 - Piotr Romanow
XII 1923 - X 1924 - Ignacy K.
X 1924 -> nadal - Fatima Popow-Chojnacka
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Re: MSV Spartak Grünerwald

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Dziękuję za miłe słowa :)

Nie no progres powoli jest. Tego nie ukrywam. No ale potrzeba nam jeszcze czasu. Jeszcze będziemy wielcy xd
Heinz-Werner Grüner pisze: 18 lutego 2025, 09:33 Pani Trener to bardzo doświadczony i solidny fachowiec. Nie wątpie, że zespół prowadzony przez nią dołączy do czołówki. Głowa do góry, ale w ostatniej kolejce musicie przegrać. ;)
Na pewno się postaramy o to :lol:
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 18 lutego 2025, 09:40 Dziękuję za miłe słowa :)

Nie no progres powoli jest. Tego nie ukrywam. No ale potrzeba nam jeszcze czasu. Jeszcze będziemy wielcy xd
Heinz-Werner Grüner pisze: 18 lutego 2025, 09:33 Pani Trener to bardzo doświadczony i solidny fachowiec. Nie wątpie, że zespół prowadzony przez nią dołączy do czołówki. Głowa do góry, ale w ostatniej kolejce musicie przegrać. ;)
Na pewno się postaramy o to :lol:
Ja nie miałbym nic przeciwko, jakby Wojskowi oddali osttani mecz walkowerem.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Oczywiście! To, że słabo prowadziłem klub i ciągnie się to przez moje błędy do teraz to nie znaczy, że spartak ma coś przegrywać walkowerem! ;)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 18 lutego 2025, 10:18 Oczywiście! To, że słabo prowadziłem klub i ciągnie się to przez moje błędy do teraz to nie znaczy, że spartak ma coś przegrywać walkowerem! ;)
Wystarczy, że się podłoży, nie będę wnioskował o walkower. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 18 lutego 2025, 20:45
Piotr Romanow pisze: 18 lutego 2025, 10:18 Oczywiście! To, że słabo prowadziłem klub i ciągnie się to przez moje błędy do teraz to nie znaczy, że spartak ma coś przegrywać walkowerem! ;)
Oberhaupt zaczyna zbierać minusy.. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 18 lutego 2025, 21:52
Oberhaupt zaczyna zbierać minusy.. :)
Oberhaupt wiecznie na minusie. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Walczyliśmy!!!!

Tak blisko, znów blisko sensacji... Ah. Byliśmy znów blisko sensacji. Długo utrzymywaliśmy remis, potem nie uznana nasza bramka i w końcu gol rywala. Ale zagraliśmy dobry mecz. Taktyka była dobrze przewidzania. Ale czegoś zabrakło.. Trudno. Przynajmniej wstydu nie ma. Można być zadowolonym z meczu.
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Odbył się dziś ostatni mecz sezonu. Przegraliśmy i to ładnie. Błędem było zmienianie taktyki przed końcem. Eh. No nic. Życie. Teraz czas na odpoczynek i podsumowanie sezonu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 03 marca 2025, 22:40 Odbył się dziś ostatni mecz sezonu. Przegraliśmy i to ładnie. Błędem było zmienianie taktyki przed końcem. Eh. No nic. Życie. Teraz czas na odpoczynek i podsumowanie sezonu.
Porażka z Krawcami - jak się okazało, majstrem w tym sezonie, ujmy to Wam nie przynosi. Kibice Wojskowych i tak są dumni, że w tym sezonie w ko\ńcu oglądają zespół, a nie zbieraninę patałachów.

Zdrowie Pani Trener! :2bier :2bier :2bier
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Podsumowanie 5 sezonu

Jaki był sezon?
Sezon nie był taki zły. Był taki w miarę. Na pewno był lepszy niż poprzedni. Poprzedni skończyliśmy na siódmym miejscu, a ten na szóstym. Zdobyliśmy kilka punktów więcej. Bilans końcowy jest zauważalnie lepszy.
Zaliczyliśmy progres w grze. Przede wszystkim duży plus za to, że nie straciliśmy dużo bramek. Skutecznie umieliśmy bronić się. Ale za to minusem jest, że nie potrafiliśmy zdobywać bramek więc to na pewno będzie do poprawy. Bardziej szliśmy na remisy niż na wygrane. Wygrane były tylko przy słabszej drużynie. Ale czy remis czy przegrana, byliśmy niejednokrotnie blisko sensacji. Trochę postraszyliśmy i pokazaliśmy, że powoli idziemy ku dobrej odbudowie drużyny. Mecze wychodziły nam całkiem dobrze. W Pucharze za to znów odpadliśmy w ćwierćfinale, ale pokazaliśmy się z dobrej strony.
Także sezon można po części uznać za udany. Ale trzeba zaznaczyć też, że poprzedni sezon obejmowałam w trakcie trwania. Dopiero ten zagrałam w całości więc ciężko porównać cokolwiek.

Raport zmian. Co dalej z kadrą?
Raport wyszedł nam tym razem lepiej. Nie będzie aż takich drastycznych zmian jak poprzednio. Paru zawodników rozwinęło się. Chociaż niestety musieliśmy się pożegnać się z paroma zawodnikami, niektóre transfery nie były trafne albo Ci którzy zostali z poprzednich sezonów przestali się rozwijać i dobrze grać. Niektórzy dostali ostatnią szansę. W końcu trwa odbudowa i trochę to jeszcze potrwa. Z pewnością te zmiany w kadrze jeszcze będą. Aby tylko rynek transferowy był łaskawy i nic nie zepsuł..

Przyszłość
Jesteśmy dobrej myśli, patrząc po poprawie w grze. Światełko w tunelu jest. Wiadomo, będziemy skupiać się na lepszych wynikach. Ale jednak to odbudowa jest kluczowa i będziemy dalej skupiać się na niej.

Sezon 4
Obrazek

Sezon 5
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kluby ESB FussballLiga”