Początek

Na początku września 1923 roku przeprowadzono na terenach Edelweiss przedsięwzięcie, które ostatecznie ulokowano w Komitacie Wolkenbad. Projekt "Nationalgestüt für Edelweiß-Pferde" zakładał utworzenie narodowego zasięgu stadniny koni, w celu wyhodowania i popularyzacji tej rasy konia. Unormowaniem i wszelkimi zabudowaniami zajęli się obywatele-pasjonaci z oberhauptem Grünerem na czele.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Początek

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Dzień XIV

Z powodu bardzo obfitych opadów śniegu wszelkie roboty na placu budowy zostały wstrzymane do dnia jutrzejszego.

Podpisano,
Inżynier Jan Karowitz
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dzień XVI

To właśnie tego dnia zakończono wykańczanie ostatniego budynku, trwały tylko pracę wewnątrz, a konkretnie umeblowanie przestrzeni użytkowej.
Konie powinny dotrzeć do stajen już jutro. Miejmy nadzieję, że nie będzie opóźnień. Tymczasem spójrzmy na kilka ujęć z okolic toru wyścigowego.
Obrazek
Widok z Haupttribüne
- - - - -
Obrazek
Haupttribüne w pełnej krasie
- - - - -
Obrazek
Widok na Pferderennbahn od strony południowej
- - - - -
Obrazek
Widok na Pferderennbahn od strony północnej
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Czy można nabyć konia najlepszego z najlepszych, aby wziąć udział w gonitwie w RON? :D
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 28 maja 2024, 07:52 Czy można nabyć konia najlepszego z najlepszych, aby wziąć udział w gonitwie w RON? :D
Nie ukrywam, że sam pomysł został przeze mnie nieco zapomniany, ale mogę wynająć któregoś z koni, jakie na pewno w stadninie się znajdują.

Obrazek
Aurora - klacz czystej krwi sarmackiej
(wylicytowana w Ksiestwie Sarmacji az 5000 libertów).

A reszta to cztery ogiery rasy furioso:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Skłonił mnie jednak Szanowny do porządnego opisania ich "rodowodu". Takie boksy z dokładnymi danymi będą niezbędne by rozpocząć reprodukcję. Muszę zgłosić się do Herr @Alfred Fabian, on miał na pewno niezwykłe stado, a tutaj potrzeba więcej klaczy...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Przy okazji przydał by się jakiś klimatyczny projekt logo National Gestüt. Poradzi Szanowny swoim doświadczeniem @Pavel van der Gibson ?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Mam przyjemność zaprezentować nowe logo NationalGestüt:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No to teraz oficjalnie zaczynam stosować je w odniesieniu do NG. Vielen dank za wykonanie logo Herr @Pavel van der Gibson
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fabio Rhyner Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Fabio Rhyner »

Stajnie narodowe w Edelweiss, cudowny pomysł. Pamiętam swego czasu, że była na ten temat bardzo intensywna dyskusja w przeszłości. Cieszę się, że udało się wcielić koncepcję w życie a przede wszystkim, że jest tym tematem całkiem spore zainteresowanie. Trzymam kciuki za wszystkich hodowców oraz kadrę dżokejów ^^

Kto wie być może jakiś konkurs piękności koni na EdeLiebe :D albo zawody jeździeckie o puchar oberhaupta :R :D

Ps. Niewiedziałem, że taki dobry interes na tych koniach #Aurora #Liberty
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fabio Rhyner pisze: 31 maja 2024, 11:26
Stajnie narodowe w Edelweiss, cudowny pomysł. Pamiętam swego czasu, że była na ten temat bardzo intensywna dyskusja w przeszłości. Cieszę się, że udało się wcielić koncepcję w życie a przede wszystkim, że jest tym tematem całkiem spore zainteresowanie. Trzymam kciuki za wszystkich hodowców oraz kadrę dżokejów ^^

Kto wie być może jakiś konkurs piękności koni na EdeLiebe :D albo zawody jeździeckie o puchar oberhaupta :R :D

Ps. Niewiedziałem, że taki dobry interes na tych koniach #Aurora #Liberty
O tak! Taka aukcja koni to było by coś, lub właśnie konkurs piękności. Tylko ustawić jakieś sensowne zasady i mamy całkiem przyjemny zalążek wierzchowców, na których możmey bazować jako "reproduktorzy".

Zawody jeździeckie, czyli skoki przez przeszkody? Znam jedną prostą gierkę, ale to w sumie niezła opcja.
Z drugiej strony w końcu marzy mi się coś na wzór Derby czy tam Wielkiej Pardubickiej. Sam system rozgrywek niby rozkminiałem kiedyś z Herr Cargalho, ale polegliśmyze względu na nieco odmienne wizje.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jakieś mini gry związane z końmi. Każdy miałby kilka statystyk, po zawodach mogłyby się rozwijać, więc z wiekiem byłyby lepsze. Dodatkowo ich potomstwo miałoby jakiś % cech rodziców na start.
Zawody typu przeszkody, gdzie liczyły by się inne statystyki i wyścigi gdzie ważne byłby inne. Do tego przed zawodami możliwość delikatnego wpływania trenerów, no i na końcu rzut kością.
Ja to widzę :D

Edit: wpływanie właścicieli poprzez zakup paszy, podków itp., a z tych pieniędzy + sponsorów byłyby nagrody dla zwycięzców. I samo się kręci :D

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Narodowa Stadnina Koni Edelwajskiej Krwi”