Zaciekawiłeś mnie tym wpisem.Joachim Cargalho pisze: ↑02 stycznia 2025, 22:22 Ja sobie tak będę komentować na raty.
Nie uważam, ze dopiero jak jest się władcą, to przejmuje się sprawami takimi jak pobudzanie aktywności.![]()
Książę Arkadiusz bardzo ładnie się wypowiada, ale te wulgaryzmy... No nie wiem, nie wiem...![]()
Radio Mikronacje - wątek informacyjny
Regulamin forum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Radio Mikronacje - wątek informacyjny
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przesłuchałam zwabiona nazwiskiem osoby, z którą była prowadzona rozmowa. Generalnie ok... nie wiedziałam, że Arkadiusz też jest starwarsowy
jak i ja również.

(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Prawa Faktotum
Nikt ważny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak na razie spcerek z psem pozwolił na przesłuchanie nieco ponad godziny rozmowy.
Potwierdzam, że z Arkiem łączy mnie całkiem pozytywna relacja - oznaczę by widział, jak przybędzie do nas za jakieś 3 do 5 lat.
@Arkadiusz Maksymilian
Co do innych uwag, to zachowam dla siebie, nie wydaje mi się, że moja opinia na temat tego słuchowiska kogoś by zainteresowała. Oby więcej i częściej jakichkolwiek rozmów pomiędzy mikronautami.
Potwierdzam, że z Arkiem łączy mnie całkiem pozytywna relacja - oznaczę by widział, jak przybędzie do nas za jakieś 3 do 5 lat.

Co do innych uwag, to zachowam dla siebie, nie wydaje mi się, że moja opinia na temat tego słuchowiska kogoś by zainteresowała. Oby więcej i częściej jakichkolwiek rozmów pomiędzy mikronautami.

- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tutaj nie ma wątpliwości. Mało kto pozwala sobie na pisanie do Ciebie w czasie wakacji. Nawet ja sam tego unikam... 
Mnie interesuje Twoja opinia!

Mnie interesuje Twoja opinia!

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mnie też interesuje!
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Prawa Faktotum
Nikt ważny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak jak Arka lubię z rozmów prywatnych, tak jak szanuje i doceniam kreację Jego postaci jako księcia sarmackiego, Arkadiusza Maksymiliana, tak w wersji "saute", w wersji radiowej, wiem, niezbyt wielkiej grupy społeczności mikronacyjnej, nie mogłem dosłuchać do końca. Mam nadzieję, że zrozumie o co mi chodzi w dalszej wypowiedzi.
Liczba wulgaryzmów przerosła moje postrzeganie i wsłuchiwanie się w treści. Wybaczcie, ale więcej nie napiszę, przez grzeczność. Budowanie szacunku to chyba także odbiór właśnie tą drogą przekazu. Tutaj mi tego zabrakło... A szkoda.
Nie jest to atak personalny, brońcie mnie bogowie mikroświata, ale wyrażenie opinii, że stres i jak podkreślił, pierwsza "mówiona" forma wystąpienia publicznego, zjadła osobę księcia w całości.
Na przyszłość, prośba także dla osoby prowadzącej, skoro to idzie "w eter" z założenia dla szerszego grona odbiorców (mowa o FM), to prosiłbym chociaż o zwrócenie uwagi w chwilach kiedy tok rozmowy winien być zachowany na "poziomie". Stop takiej formie przekazu!
Bawimy się w "mikroreal", ale nie potrafimy przypilnować kulturalnego przekazu?
Liczba wulgaryzmów przerosła moje postrzeganie i wsłuchiwanie się w treści. Wybaczcie, ale więcej nie napiszę, przez grzeczność. Budowanie szacunku to chyba także odbiór właśnie tą drogą przekazu. Tutaj mi tego zabrakło... A szkoda.
Nie jest to atak personalny, brońcie mnie bogowie mikroświata, ale wyrażenie opinii, że stres i jak podkreślił, pierwsza "mówiona" forma wystąpienia publicznego, zjadła osobę księcia w całości.
Na przyszłość, prośba także dla osoby prowadzącej, skoro to idzie "w eter" z założenia dla szerszego grona odbiorców (mowa o FM), to prosiłbym chociaż o zwrócenie uwagi w chwilach kiedy tok rozmowy winien być zachowany na "poziomie". Stop takiej formie przekazu!
Bawimy się w "mikroreal", ale nie potrafimy przypilnować kulturalnego przekazu?
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wow, Herr Oberhaupt ostatnio zrobił się taki ą ę ;DD
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Prawa Faktotum
Nikt ważny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobra dosłuchałem do końca. 
W akżdym razie, inaczej odpowiem, nie spodziewałem się, że JKW Arkadiusz tyle przeklina i może to wpłynęło na taki odbiór.
I czy ja jeste "ą ę"? Nie raczej nie.

W akżdym razie, inaczej odpowiem, nie spodziewałem się, że JKW Arkadiusz tyle przeklina i może to wpłynęło na taki odbiór.
I czy ja jeste "ą ę"? Nie raczej nie.

- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
E tam, ja myślę, ze masz rację. Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek używał tylu wulgaryzmów ze względu na to, ze to rozmów a z Arkiem, Jasiem, Krzyśkiem, czy Mateuszem, a nie: Prezydentem, Księciem, Premierem czy kimkolwiek innym. Nawet wulgaryzm może pełnić odpowiednią rolę w wypowiedzi, natomiast tutaj miało być pewnie luźno, a wyszło... prosto.
Mimo wszystko, fajnie, ze takie rozmowy mają miejsce.
Czekam, aż w końcu zrealizuje się rozmowa z Osobowością Roku 2023. Tutaj o poziom wypowiedzi jestem spokojny.
Życzyłbym sobie, by takie rozmowy miały jednak jakąś historię, a nie były o wszystkim i niczym.

Mimo wszystko, fajnie, ze takie rozmowy mają miejsce.
Czekam, aż w końcu zrealizuje się rozmowa z Osobowością Roku 2023. Tutaj o poziom wypowiedzi jestem spokojny.

Życzyłbym sobie, by takie rozmowy miały jednak jakąś historię, a nie były o wszystkim i niczym.

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Myślę, że takie rozmowy, które płyną i są wielogodzinne są teraz bardzo modne. Dużo jest podcastów w tej formule. One są fajne, ale jak dla mnie jednak odrobinę za długie. według mnie do godziny czasu da się wysłuchać nawet z zaciekawieniem.
Dużo jest osób, z którymi brakuje wywiadów. Ja bym sobie życzyła wywiadu z @Albert Fryderyk de Espada
Dużo jest osób, z którymi brakuje wywiadów. Ja bym sobie życzyła wywiadu z @Albert Fryderyk de Espada

Prawa Faktotum
Nikt ważny
Prawa Faktotum
Nikt ważny