Jasne! W ogóle mi się nie uśmiecha pisać podusmowania rajdowego. To mi zawsze już słabo wychodzi. Tutaj muszę mieć przygotowany zestaw pytań, rozmówcę etc.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:36Jak coś zawsze można z innymi pogadać? Albo kogoś poprosićHeinz-Werner Grüner pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:34Jak pisałem, jak bardzo chętnie. Problem w tym, że ja po trzech dniach rajdowych nie mam zwyczajnie chęci na omawianie rajdów.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:29
Można by się zawsze pokusić o komentarze po rajdach niżeli w trakcie, zaprosić sobie to raz jedną osobę potem drugą lub trzecią.Mimo wszystko teraz to widzę inaczej... Trzeba to zaplanować.
sama tak robiłam jak publikowałam gazetę
ESPAGRÜN Motorsport
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: ESPAGRÜN Motorsport
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jasne rozumiem! Jakby co - w rajdach, których nie biorę udziału - mogę pomóc jakby co pisać podsumowania 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zachęcam do jednego i drugiego. Na pełnej... - życie na krawędzi.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:39 Jasne rozumiem! Jakby co - w rajdach, których nie biorę udziału - mogę pomóc jakby co pisać podsumowania![]()
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nikt nie mówi że ma to być od razu po rajdzie, między jednym wyścigiem a drugim jest zawsze miesiąc czasu. Gdyby nie to że mizernie znam się na obróbce audio-video to może bym pomógł a tak to zastaje co najwyżej forma pisana.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:34Jak pisałem, jak bardzo chętnie. Problem w tym, że ja po trzech dniach rajdowych nie mam zwyczajnie chęci na omawianie rajdów.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:29Heinz-Werner Grüner pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:25
Gdybym wiedział, że nikt mi nie będzie przeszkadzał w dniu rajdów to bym się pochylił nad tym, a tak... Za dużo się dzieje.
Można by się zawsze pokusić o komentarze po rajdach niżeli w trakcie, zaprosić sobie to raz jedną osobę potem drugą lub trzecią.Mimo wszystko teraz to widzę inaczej... Trzeba to zaplanować.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Odpada bym brała udział we każdym. Wystarczy, że Edelweiss i MAW będą plus jeszcze jeden jakiśHeinz-Werner Grüner pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:40Zachęcam do jednego i drugiego. Na pełnej... - życie na krawędzi.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:39 Jasne rozumiem! Jakby co - w rajdach, których nie biorę udziału - mogę pomóc jakby co pisać podsumowania![]()
![]()

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ty tak mówisz jakbym tylko to organizował zimą.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:41Nikt nie mówi że ma to być od razu po rajdzie, między jednym wyścigiem a drugim jest zawsze miesiąc czasu. Gdyby nie to że mizernie znam się na obróbce audio-video to może bym pomógł a tak to zastaje co najwyżej forma pisana.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:34Jak pisałem, jak bardzo chętnie. Problem w tym, że ja po trzech dniach rajdowych nie mam zwyczajnie chęci na omawianie rajdów.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:29
Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:42Odpada bym brała udział we każdym. Wystarczy, że Edelweiss i MAW będą plus jeszcze jeden jakiśHeinz-Werner Grüner pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:40Zachęcam do jednego i drugiego. Na pełnej... - życie na krawędzi.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑13 kwietnia 2026, 21:39 Jasne rozumiem! Jakby co - w rajdach, których nie biorę udziału - mogę pomóc jakby co pisać podsumowania![]()
![]()
![]()
W każdym razie cieszę się, że jest wola zmian na lepszą otoczkę w EDl, pomimo, że z nazwy to "od sąsiada".
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jakby co, pozostaję gdzieś w pamięci 

- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL

Kibice i Pasjonaci Rajdów!
Wraz z nadchodzącym nowym sezonem Rajdowych Mistrzostw Austro-Węgier zespół ESPAGRÜN Motorsport oficjalnie otwiera kolejny rozdział w historii swoich zmaga . Zasłużony, choć mający już swoje lata model Ego1st z którym udało się nam zdobyć mistrzostwo w ubiegłym sezonie odchodzi na zasłużoną emeryturę, robiąc miejsce dla zupełnie nowej maszyny zbudowanej do wyścigów.
Oficjalnie zatem ogłaszam, że w nadchodzących rajdach nasza ekipa przesiada się do fotela najnowszego modelu partnera fabryki EBE, Ego3st.
Nowa maszyna ESPAGRÜN Motorsport została zaprojektowana od podstaw, by stawić czoła morderczym warunkom na torach jakie czekają nas w nadchodzącym sezonie. Pierwszy sprawdzian oraz prawdziwy chrzest bojowy nowej maszyny nastąpi już podczas zbliżającego się wyścigu 24h Glänzbergring, gdzie za jej kierownicą zasiądzie sprawdzony duet ESPAGRÜN .
Prace w parku serwisowym dopinane są na ostatni guzik. ESPAGRÜN Motorsport jest gotowy do walki o utrzymanie mistrzostwa i walki o następne trofea! Do zobaczenia na trybunach w Glänzbergringu!