Raport H.Romańskiego - Licencja zbyt pro

Rajdowe Mistrzostwa Austro-Wegier to forumowa zabawa w rajdy samochodowe, której zamiarem jest wyłonienie najlepszego kierowcy mikroświata.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Raport H.Romańskiego - Licencja zbyt pro

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

W dniu dzisiejszym otrzymałem od mistrza mikroświata RMAW, Herr Romańskiego dość zaskakujący raport. Jego treść była już poruszana kilkukrotnie w posezonowych pogadankach, ale chyba nigdy tak merytorycznie i treściwie.
Przejdźmy zatem do treści. Za zgodą autora publikuję treść tego raportu:

Obrazek

Dla mnie z punktu widzenia organizatora jest prowadzenie widowiska w sposób jak najbardziej porywający. RMAW to zabawa, show dla uczestników. Co za tym idzie stanowisko w sprawie licencji PRO zaprezentowane przez Herr Romańskego trafia do mnie w pełni. Widzę tu przede wszystkim zwiększenie atrakcyjności. To dla mnie kluczowe by wyścigi nie popadły w marazm. Szansę na zwycięstwo, czy też podium będą bardziej realne dla mniej doświadczonych. Ucierpią "starzy wyjadacze", ale czy na pewno? Rywalizacja będzie na pewno na jeszcze większym poziomie, gdzie będą decydowały takie detale jak tankowanie czy nawet ostatni super odcinek specjalny.
Najbardziej cieszy mnie jednak fakt, że propozycja zmian idzie z samej góry, wszak autor to obecny meister.

Zapraszam do dyskusji, jak Wy to widzicie. Proszę śmiało i bez opamiętania.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel

ODZNACZENIA

Re: Raport H.Romańskiego - Licencja zbyt pro

Post autor: Helwetyk »

Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2024, 21:10
Albert Fryderyk de Espada pisze: 09 października 2024, 21:04
Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2024, 20:48 Czy są jeszcze jacyś chętni do wyrażenia swojej opinii?
Po prawdzie to tak ale w zgoła innej materii.
Przy okazji tego całego mambo jumbo zacząłem się zastanawiać nad fenomenem Super Odcina Specjalnego i czy w związku z tym że odchudzamy tak wszystko i nad nim nie powinniśmy się pochylić bo często wypada on razem z odciekiem trzeciego stopnia trudności co przy wygranej na tym odcinku da kierowcy aż 25 minut. Zawsze było to dużo ale jakoś licencje i inne aktywności też nie odstawały ale teraz...
Tutaj sytuacja wygląda tak, że oprócz Ciebie i mojego wspomnienia o tym, chyba nikt nie poruszał tego tematu, a wręcz w drugą stronę, by pozostało niezmienione. Nie wiem, ma to niejako swój urok, ale tak, pilnuje już żeby nie było III poziomu trudności na mecie.
SOS są, oczywiście, przegięte, ale szanse na nich są równe dla wszystkich, więc uważam je za dobre dla rozgrywki. Dzięki nim praktycznie do samego końca podium nie jest ustalone (podczas Rajdu Lwa Teutońskiego tylko pierwsze miejsce było znane odcinek wcześniej). Z tym zastrzeżeniem, choć sam bym ich nie zmieniał, nie miałbym też problemu z korektą premii.
(—) Helwetyk Romański, Dyniowy Padawan
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pomału się trzeba decydować, bo nie domkniemy tych zmian do wiosny. :P
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Orjon Surma »

Zapomniałem się odezwać, więc napiszę.
Łyk doświadczenia dla wszystkich którzy ukończyli poprzedni rajd - OK.
Usunięcie kary czasowej z jednego OS-u na danym rajdzie dla wszystkich - OK. Raczej nie ograniczalbym liczby tego na sezon w zależności od licencji.
Spłaszczenie licencji - OK. @Heinz-Werner Grüner proponował 5 minut dla SuperPRO, ale z tego co zrozumiałem SuperPRO miało być tylko kategorią prestiżową i nie miały być za nią żadne dodatkowe bonusy, więc zgodnie z oryginalną propozycją powinny być 4 minuty.
Tankowanie i SOS zostawilbym tak jak jest, zawsze to jakiś dreszczyk emocji ;)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Orjon Surma pisze: 14 października 2024, 17:12 Zapomniałem się odezwać, więc napiszę.
Łyk doświadczenia dla wszystkich którzy ukończyli poprzedni rajd - OK.
Usunięcie kary czasowej z jednego OS-u na danym rajdzie dla wszystkich - OK. Raczej nie ograniczalbym liczby tego na sezon w zależności od licencji.
Spłaszczenie licencji - OK. @Heinz-Werner Grüner proponował 5 minut dla SuperPRO, ale z tego co zrozumiałem SuperPRO miało być tylko kategorią prestiżową i nie miały być za nią żadne dodatkowe bonusy, więc zgodnie z oryginalną propozycją powinny być 4 minuty.
Tankowanie i SOS zostawilbym tak jak jest, zawsze to jakiś dreszczyk emocji ;)
(na czerwono) Nie, to się mija z celem. albo-albo. Reszta powinna być wdrożona. @Helwetyk zmiany na 6RL, da się?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ok, ostatecznie w kuluarach ustalono, że Super Pro będzie wdrożona, ale tylko jako prestiżowa licencja, bez dodatkowych PC.

@Orjon Surma zawarłbyć to zbiorczo w zaktualizowanym regulaminie?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „RMAW - siedziba główna”