Sandjak 1925

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sandjak 1925

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Talmeisterschaften im Biathlon

Obrazek

SANDJAK 1925
Sandjak, malutka bośniacka wieś położona na terenie Kotliny Edelweiss, jest miejscem pełnym uroku i naturalnego piękna. Wioska została odkryta podczas operacji Eingeborener w 1922 roku, a jej odkrywcą był Feldwebel Romanow, który 25 czerwca tego samego roku natrafił na ten zakątek. Sandżak jest niewielką osadą, składającą się z kilku tradycyjnych budynków, których architektura harmonijnie wpisuje się w otaczający krajobraz.

W pobliżu Sandżaka znajduje się malownicze jezioro Wüstensee, którego spokojne wody otoczone są gęstymi lasami i łagodnymi wzgórzami. To właśnie w okolicach jeziora utworzono trasę przeznaczoną do zawodów biathlonowych. Trasa ta biegnie wzdłuż północnego brzegu jeziora, a jej pętle prowadzą przez mieszane lasy i otwarte polany, które zimą zamieniają się w śnieżne areny.

W centralnym punkcie kompleksu biathlonowego znajduje się niewielkie, drewniane centrum zawodów, wyposażone w strzelnicę i trybuny dla widzów. Wzniesiono je na naturalnym wzniesieniu, co zapewnia doskonały widok na cały tor. Lokalizacja ta umożliwia zarówno lokalnym mieszkańcom, jak i przyjezdnym sportowcom korzystanie z infrastruktury przez cały rok – zimą na zawody, a latem na treningi biegowe.

CZAS TRWANIA ZAWODÓW
31 STYCZNIA - 3 LUTEGO 1925

ZAWODY nr6
miejsce - SANDJAK
data: 31 I - 2 II 1925
oryginalna trasa: Annecy
rodzaj zawodów: sprint
długość trasy: 10 km
rekord trasy: 0:00.000 - brak

ZAWODY nr7
miejsce - SANDJAK
data: 3 II 1925
oryginalna trasa: Annecy
rodzaj zawodów: bieg masowy
długość trasy: 15 km
rekord trasy: 0:00.000 - brak

POGODA PODCZAS TRWANIA ZAWODÓW
TEMPERATURA: (brak losowania)
OPADY: (brak losowania

Nagroda główna (poza pieniężnymi)

STATUETKA ZOSTANIE DODANA PÓŹNIEJ

SPONSOREM ZAWODÓW JEST:
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Sandjak 1925

@Gaetano Kohlmeise rozpisz mi proszę rodzaje zawodów. (Na Freiwald też jeszcze chyba nie ustaliliśmy)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jako, że mamy czas to może uda się do aktualizacji. Czy przegapiłem info kiedy jest nowy "patch" do NGL Herr @Gaetano Kohlmeise ?

Proszę również o info, dla pewności, jakie rozgrywamy konkurencje w Sandjaku.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2025, 09:11 Jako, że mamy czas to może uda się do aktualizacji. Czy przegapiłem info kiedy jest nowy "patch" do NGL Herr @Gaetano Kohlmeise ?

Zaczynając od konkurencji, na Sandjak przewidziałem sprint i indywidualny. Czyli tym razem bez biegu online (chyba że bardzo chcecie - ja jestem zawsze za :) ).

Co do trasy, nie ma obecnie żadnej aktualizacji do gry i jedyne co mi wiadomo to to, że będzie aktualizacja z nową trasą Lenzerheide, ale nie wiem kiedy (być może jest to informacja wyłącznie dla subskrybentów). A więc musimy wybrać inną, gdyż pierwotnie wybrałem Pokljukę (kierowałem się w tym wyborze względami słowiańskimi jak boszniacy - mieszkańcy Sandjaku). Do wyboru mamy:
- Annecy
- Hochfilzen
- Holmenkollen
- Ruhpolding
- Oberhof
- Antholz
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 22 stycznia 2025, 21:17
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2025, 09:11 Jako, że mamy czas to może uda się do aktualizacji. Czy przegapiłem info kiedy jest nowy "patch" do NGL Herr @Gaetano Kohlmeise ?

Zaczynając od konkurencji, na Sandjak przewidziałem sprint i indywidualny. Czyli tym razem bez biegu online (chyba że bardzo chcecie - ja jestem zawsze za :) ).

Co do trasy, nie ma obecnie żadnej aktualizacji do gry i jedyne co mi wiadomo to to, że będzie aktualizacja z nową trasą Lenzerheide, ale nie wiem kiedy (być może jest to informacja wyłącznie dla subskrybentów). A więc musimy wybrać inną, gdyż pierwotnie wybrałem Pokljukę (kierowałem się w tym wyborze względami słowiańskimi jak boszniacy - mieszkańcy Sandjaku). Do wyboru mamy:
- Annecy
- Hochfilzen
- Holmenkollen
- Ruhpolding
- Oberhof
- Antholz
Wydaje mi się, że jasno określiliśmy, że robimy indywidualny 20km, a w ostatni łączony lub masowy. Online są mega! :P

Co do wyboru trasy... Czy na którejś (nie jechałem żadnejz nich) jest coś co może imitować objazd jeziora?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2025, 21:22

- Annecy
- Hochfilzen
- Holmenkollen
- Ruhpolding
- Oberhof
- Antholz
Wydaje mi się, że jasno określiliśmy, że robimy indywidualny 20km, a w ostatni łączony lub masowy. Online są mega! :P

Co do wyboru trasy... Czy na którejś (nie jechałem żadnejz nich) jest coś co może imitować objazd jeziora?
Czyli robimy sprint i ostatniego dnia masowy (tego jeszcze nie biegliśmy :twisted: ).
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 22 stycznia 2025, 21:28
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2025, 21:22

- Annecy
- Hochfilzen
- Holmenkollen
- Ruhpolding
- Oberhof
- Antholz

Czyli robimy sprint i ostatniego dnia masowy (tego jeszcze nie biegliśmy :twisted: ).
Ok, to zmieniam, proszę o sprawdzenie:

viewtopic.php?f=248&t=1497&p=37769#p37769

Zgadza się?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Aha, no i w jakiej scenerii?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2025, 22:18 Aha, no i w jakiej scenerii?
Ano właśnie. Wróćmy do tego tematu.

Nie ma żadnej propozycji, za którą stałyby jakieś przekonywujące motywy, dlatego proponuję Annecy, bo czemu nie :D Może byc cokolwiek innego, ale na coś zdecydowac się musimy.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 27 stycznia 2025, 19:40
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 stycznia 2025, 22:18 Aha, no i w jakiej scenerii?
Ano właśnie. Wróćmy do tego tematu.

Nie ma żadnej propozycji, za którą stałyby jakieś przekonywujące motywy, dlatego proponuję Annecy, bo czemu nie :D Może byc cokolwiek innego, ale na coś zdecydowac się musimy.
Niech i zatem będzie Annecy! Mnie tam się podoba, jakkolwiek wygląda trasa. ;) :2bier
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sezon 1924/1925”