Ravenspell Zauberwald
Regulamin forum

- Sorcha Raven • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ravenspell Zauberwald
Chciałabym przedstawić prośbę i wnioskować o możliwość zagospodarowania niewielkiego terenu leśnego gdzieś w oddali domostw, w celu osiedlenia się na stałe i prowadzenia aktywności narracyjnej.
Obszar ten, który byłby przeze mnie zasiedlony i zagospodarowany będzie miejscem o nazwie Ravenspell Zauberwald, jednocześnie gdyby była możliwość proszę posty z obecnego Ravenspell przenieść na ten teren.
Prośbę swoją motywuję tym, że właśnie odebrano mi lenno Ravenspell nadane przez Księcia Sarmacji, bez mojej zgody i bez informowania mnie o tym.
W czasie zawirowań baridajsko- lumeryjskich doszło do bezprecedensowego zawłaszczenia sobie ziem, których jestem prawnym lennikiem, tłumacząc, że strona lumeryjska wcielając do siebie Królestwo Baridasu nie zadbała o Ravenspell, jak i o Gidenę.
Dla mnie jest to wytłumaczenie niewystarczające, mające znamiona zaboru ziem, na których mam dokument.
Nie mam zamiaru się teraz wdać w sprzeczki i drążyć temat kto ponosi za to winę (być może nigdy tego nie dojdziemy), chciałabym zacząć nową historię Ravenspell z nową nazwą Ravenspell Zauberwald.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie, rady lub propozycje.
Szkoda tylko Baridasu i Gideny, gdzie przyszłam na ten v-świat...
Obszar ten, który byłby przeze mnie zasiedlony i zagospodarowany będzie miejscem o nazwie Ravenspell Zauberwald, jednocześnie gdyby była możliwość proszę posty z obecnego Ravenspell przenieść na ten teren.
Prośbę swoją motywuję tym, że właśnie odebrano mi lenno Ravenspell nadane przez Księcia Sarmacji, bez mojej zgody i bez informowania mnie o tym.
W czasie zawirowań baridajsko- lumeryjskich doszło do bezprecedensowego zawłaszczenia sobie ziem, których jestem prawnym lennikiem, tłumacząc, że strona lumeryjska wcielając do siebie Królestwo Baridasu nie zadbała o Ravenspell, jak i o Gidenę.
Dla mnie jest to wytłumaczenie niewystarczające, mające znamiona zaboru ziem, na których mam dokument.
Nie mam zamiaru się teraz wdać w sprzeczki i drążyć temat kto ponosi za to winę (być może nigdy tego nie dojdziemy), chciałabym zacząć nową historię Ravenspell z nową nazwą Ravenspell Zauberwald.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie, rady lub propozycje.
Szkoda tylko Baridasu i Gideny, gdzie przyszłam na ten v-świat...
- Adelajda Radziwiłłówna
Re: Ravenspell Zauberwald
A któż Szanownej Pani to lenno odebrał? Ja niestety nie posiadam takiej sprawczości. Ponadto ziemie Baridasu nie zostały wcielone, a połączone unią personalną z Lumerią. O zawłaszczeniu można mówić ze strony Tuolelenki. Czy to normalne, że JE Chojnacka, która sprzedała Baridas Lumeryjczykom, nagle dokonuje inkorporacji Gideny i Ravenspell?
Ponadto Szanowna Pani zapomina, że Baridas to nie tylko Gidena i Ravenspell. Jest wiele innych lenn, które tam istnieją, o które nikt się nie upomina. Nikt nie krzyczy, że zostało mu to odebrane, bo wie, że nie zostało.
Ponadto Szanowna Pani zapomina, że Baridas to nie tylko Gidena i Ravenspell. Jest wiele innych lenn, które tam istnieją, o które nikt się nie upomina. Nikt nie krzyczy, że zostało mu to odebrane, bo wie, że nie zostało.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak informowałem, jeśli Szanowna Wiedźma @Sorcha Raven sobie zażyczy to wydzielimy Ravenspell i wcielimy obecne domostwo pod nowe miejsce i na forum i do naszej historii. Pole manewru zostanie dostosowane według potrzeb.
Jako, że lubię skrupulatnie podejść do tematu, to prosiłbym o dookreślenie:
1) Czy to ma być maleńki obszar lasu w dotychczasowej okolicy?
2) Czy to ma być zupełnie nowy obszar?
3) Czy "niewielki", ale jednak obszar wielkości Komitatu (coś na poziomie województwa)?
i położenie:
Pierwsza mapa, przedstawia aktualną mapę Kotliny Edelweiss (proszę nie sugerować się nazwami dookoła naszych ziem
)

a druga to w zasadzie przedstawienie obecnej lokalizacji, z tymże Ravenspell był tylko domostwem (niejako należał do Grunerwaldu), ale teraz warto nakreślić gdzie to by mogło się znaleźć dokładnie jeśli miałoby być maleńkie.

Na pierwszej mapie, lokalizacja może być w zasadzie dowolna. Jeśli zajdzie taka potrzeba to mogę nawet nanieść zarys granicy Zauberwaldu stąd: https://kustosz.stempel.org.pl/1000/997 ... 296981.png
To tylko oczywiście jedna z wielu opcji, zadecyduje Frau Raven.
Nie chce nic samemu sugerować, ale w razie czego służę poradą.
Jako, że lubię skrupulatnie podejść do tematu, to prosiłbym o dookreślenie:
1) Czy to ma być maleńki obszar lasu w dotychczasowej okolicy?
2) Czy to ma być zupełnie nowy obszar?
3) Czy "niewielki", ale jednak obszar wielkości Komitatu (coś na poziomie województwa)?
i położenie:
Pierwsza mapa, przedstawia aktualną mapę Kotliny Edelweiss (proszę nie sugerować się nazwami dookoła naszych ziem

a druga to w zasadzie przedstawienie obecnej lokalizacji, z tymże Ravenspell był tylko domostwem (niejako należał do Grunerwaldu), ale teraz warto nakreślić gdzie to by mogło się znaleźć dokładnie jeśli miałoby być maleńkie.

Na pierwszej mapie, lokalizacja może być w zasadzie dowolna. Jeśli zajdzie taka potrzeba to mogę nawet nanieść zarys granicy Zauberwaldu stąd: https://kustosz.stempel.org.pl/1000/997 ... 296981.png
To tylko oczywiście jedna z wielu opcji, zadecyduje Frau Raven.
Nie chce nic samemu sugerować, ale w razie czego służę poradą.
- Sorcha Raven • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Chciałabym aby był to maleńki obszar lasu, w dotychczasowej okolicy, jednak na jej peryferiach.
Tak bym to widziała, mam nadzieję, że nie proszę o zbyt duży teren

Zawsze możemy go jeszcze zmniejszyć. Nie musi to być konkretnie taki obły kształt, tak tylko zakreśliłam.
Oczywiście jestem otwarta na wszelkie propozycje i podpowiedzi.
Tak bym to widziała, mam nadzieję, że nie proszę o zbyt duży teren

Zawsze możemy go jeszcze zmniejszyć. Nie musi to być konkretnie taki obły kształt, tak tylko zakreśliłam.
Oczywiście jestem otwarta na wszelkie propozycje i podpowiedzi.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A jakby tak między Grüzlą a Hirschflussem? To tylko moja propozycja... jako cały obszar leśny w "narożniku państwa?
- Sorcha Raven • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W sumie to była moja pierwsza myśl, ale doszłam do wniosku, że bliskość do dwóch zbiorników wodnych to chyba byłby zbytni luksus
Jednak jeśli jest taka możliwość, to ja chętna jestem, las, niedaleko woda, a daleko od osad, wymarzone miejsce na magiczne rytuały

Jednak jeśli jest taka możliwość, to ja chętna jestem, las, niedaleko woda, a daleko od osad, wymarzone miejsce na magiczne rytuały

- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Taaak, też myślę, że to będzie fajna lokalizacja dla takiego okrytego magią skrawka Edelweiss.
Liczę, że stworzymy na ten temat również jakieś legendy do naszego zbioru.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To zróbmy tak, że obszar między źródłami tych dwóch rzek, w swoim chaosie, ale i racjonalnym ułożeniu mocy magicznych, pod wpływem tajemnych dokonań Nadzwornej Wiedźmy @Sorcha Raven stał się nową wykładnią w regionie Kotliny.Sorcha Raven pisze: ↑12 lutego 2025, 22:42 W sumie to była moja pierwsza myśl, ale doszłam do wniosku, że bliskość do dwóch zbiorników wodnych to chyba byłby zbytni luksus![]()
Jednak jeśli jest taka możliwość, to ja chętna jestem, las, niedaleko woda, a daleko od osad, wymarzone miejsce na magiczne rytuały![]()
Na mocy danego mi prawa najpóźniej jutro wydam stosowne rozporządzenie, w tejże sprawie.
Niejako awansem działajmy już dziś, zaraz ogarniam miejsce na forum!
- Sorcha Raven • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Sorcha Raven • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Już mam nawet koncept na temat mgły unoszącej się na rzece i dziwnych zaginięciach śmiałków, co chcieli wejść do lasu w tych rejonachJoachim Cargalho pisze: ↑12 lutego 2025, 22:49 Taaak, też myślę, że to będzie fajna lokalizacja dla takiego okrytego magią skrawka Edelweiss.