Nowe spojrzenie na mundury polowe i stopnie wojskowe.

Siły Lądowe Edelweiss
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Nowe spojrzenie na mundury polowe i stopnie wojskowe.

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ronon Dex pisze: 10 lutego 2023, 14:41
Piotr Romanow pisze: 10 lutego 2023, 13:57 Właśnie miałem pracować nad przepisami ubiorczymi, ale skoro chcesz się nimi zająć to ja uderzę w regulamin. ;)
I to jest dokonały podział pracy... z przepisami ubiorczymi jest mi zdecydowanie łatwiej, bo mogę je ilustrować. Przesyłanie plików oczywiście jest możliwe, ale znacznie wydłuża pracę i jest chyba mniej wygodne.

Ty regulamin, ja przepisy ubiorcze... mamy to więc ustalone.
Jako, że to koordynuje z tylnego siedzenia to już wiem, że to będzie arcyciekawe nawet dla laika. Wygląda bardzo, ale to bardzo fajnie. Polecam wszystkim nawwet nie związanym z wojskiem.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Prace nad zaaranżowaniem umundurowania wedle moich możliwości są już na jakimś powiedzmy zadowalającym poziomie. Początkowo planowałem zastosować identyczną kolorystykę co oryginalne umundurowanie ale potem stwierdziłem że warto będzie sprawdzić jak wyglądać mogłyby mundury w pierwotnie planowanej zielono-oliwkowej barwie i powiem że całkiem mi przypadły do gustu. Na tą chwilę gotowe są mundury polowe wraz z kompletem nakryć głowy oraz możliwością dodania do niego oporządzenia lub wymiany klasycznego munduru na długi płaszcz lub zimową kurtkę dla Edelweiss Landstreitkräfte. Również zgodnie z oryginalnym planem rangi postanowiłem przenieść w miarę 1 do 1 jak rangi na pagonach przypisane do użytkowników forum niżeli patek na kołnierzu w poprzednim projekcie. Patki chcę w miarę możliwości wykorzystać dalej ale już nie w formie oznaczenia rangi a raczej jednostki i rodzaju sił zbrojnych ale jeszcze nad tym pracuję. Pewnie w następnej kolejności po wykonaniu patek wezmę się za przygotowywanie mundurów dla pozostałych rodzajów sił zbrojnych. Przez formę w jakiej to również wykonuję teoretycznie możliwe będzie aby każdy żołnierz mógł z dostępnych elementów bazowych jak różne rodzaje nakryć głowy, mundurów czy oporządzenia stworzyć swój mundur w nawet najprostszym edytorze graficznym.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Wygląda to znakomicie! Mnie się bardzo podoba. Ostatnio mam mega fazę na pikselowe podejście do obrazów. Super!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edelweiss Landstreitkräfte”