Było się nie rozwodzić to za staż dostalibyście "dotacje", a tak ni ma.Krzysztof Windsor pisze: ↑17 lipca 2025, 15:19Działa wstecz? Czy z @Sophie dostaniemy za nasze małżeństwo?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lipca 2025, 11:45Oczywiście! Jedyny warunek jaki stawiam to, że rozwód nie może nastąpić szybciej niż 6 miesięcy. W przeciwnym przypadku siłowo odbieram "zapomogę".Femme Mystere pisze: ↑17 lipca 2025, 11:26 Ciekawe, czy ja też mogłabym liczyć na 20 000 Қ na ślub w ramach programu.![]()
![]()
Wyniki i dyplomy
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wyniki i dyplomy
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Za takie pieniądze jestem gotów ponieść to brzemię. To w końcu tylko 6 miesięcy. @Sophie, co ty na to?
@Femme Mystere, czy są jakieś dodatkowe wymagania dot. jakości pożycia?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
17 VII 1925 roku - godzina 08:33 i sekund 10 - ostateczny termin na deklarację. Ślub musi być po edelweissku, czyli z pompą!Gaetano Kohlmeise pisze: ↑17 lipca 2025, 21:33 Za takie pieniądze jestem gotów ponieść to brzemię. To w końcu tylko 6 miesięcy. @Sophie, co ty na to?
No i o jakim trudzie tu mówimy, toż to cała przyjemność! 6 miesięcy to minimum, ale ja będę trzymał kciuki za wieczne szczęście!
I ostatecznie proszę o deklaracje Herr @Gaetano Kohlmeise czy to były oświadczyny?
(pssst.. w razie czego pożyczę stówę na kawę i lody. W restauracji, kinie czy nawet na spacerze lepiej to wygląda niż na uczelni.
O wymagania niech lepiej Szanowny nie pyta. Od razu samo prez się nasuwa się potomek.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak, to były oświadczyny. Wiem, że nieudolne, ale to maksymalny poziom romantyzmy, na jaki potrafię się wznieść.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lipca 2025, 21:37 I ostatecznie proszę o deklaracje Herr @Gaetano Kohlmeise czy to były oświadczyny?
(pssst.. w razie czego pożyczę stówę na kawę i lody. W restauracji, kinie czy nawet na spacerze lepiej to wygląda niż na uczelni. )
Właśnie tego wolałbym uniknąć. Wystarczająco mam nieślubnych potomków.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lipca 2025, 21:37 O wymagania niech lepiej Szanowny nie pyta. Od razu samo prez się nasuwa się potomek.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W takim razie chyba będzie trzeba rozpocząć nauczanie w Katedrze Romeo i Julii, tam romantyzmu nauczy się Szanowny aż nadto!Gaetano Kohlmeise pisze: ↑17 lipca 2025, 21:44Tak, to były oświadczyny. Wiem, że nieudolne, ale to maksymalny poziom romantyzmy, na jaki potrafię się wznieść.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lipca 2025, 21:37 I ostatecznie proszę o deklaracje Herr @Gaetano Kohlmeise czy to były oświadczyny?
(pssst.. w razie czego pożyczę stówę na kawę i lody. W restauracji, kinie czy nawet na spacerze lepiej to wygląda niż na uczelni. )
Właśnie tego wolałbym uniknąć. Wystarczająco mam nieślubnych potomków.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑17 lipca 2025, 21:37 O wymagania niech lepiej Szanowny nie pyta. Od razu samo prez się nasuwa się potomek.
A pochwali mi się Szanowny, choćby i prywatnie, ile tego kwiatu zapylił? O jednym to wiem, całkiem solidny i znakomicie proseprujacy bramkarz w naszej kadrze.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr @Gaetano Kohlmeise ... proszę chociaż jakieś kwiaty, jakiś pierścionek... Polecam zakup w Diamand 
A wymagania? Męski potomek, bo przy rozwodzie... @Sophie znów wzbogaci sie o połowę czyjegoś majątku ... Moja córka jest taka przedsiębiorcza!
A wymagania? Męski potomek, bo przy rozwodzie... @Sophie znów wzbogaci sie o połowę czyjegoś majątku ... Moja córka jest taka przedsiębiorcza!
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oczywiście jeszcze kwiaty dla przyszłej teściowej i koniaczek dla teścia, ale na pewno o tym nie trzeba takiemu dżentelmenowi przypominać! 

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A czy czasem ja nie jestem także tym, który upominek powinien dostać? Tutaj już pozostawiam wolę samemu kawalerowi z rodu Sikorskich. Oni wiedzą co oberhaupt lubi.
Wyobrażacie sobie, w końcu powstanie czwarty ród w pełni związany z ziemiami Kotliny!
Mamy wszak Grünerów, mamy i licznych Cargalho, ale i Augentrost ma swoje do powiedzenia. Czwarta siła Kohlmeise'ów byłaby w równowadze do chaosu i pokoju. XD
Romanowów nie wliczam, gdyż pomimo tego, że Pioter jest naszym obywatelem to ród już niekoniecznie ma korzenie rodem z Krainy Szarotek.
Wyobrażacie sobie, w końcu powstanie czwarty ród w pełni związany z ziemiami Kotliny!
Mamy wszak Grünerów, mamy i licznych Cargalho, ale i Augentrost ma swoje do powiedzenia. Czwarta siła Kohlmeise'ów byłaby w równowadze do chaosu i pokoju. XD
Romanowów nie wliczam, gdyż pomimo tego, że Pioter jest naszym obywatelem to ród już niekoniecznie ma korzenie rodem z Krainy Szarotek.