WYNIKI

Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

WYNIKI

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

1.kolejka
8 X 1925r.

Austro-Wegry - Volkian 2 - 1 (0 - 1)

Niemcy - Kafleandia 3 - 1 (1 - 0)

Obrazek
Cesarscy i Królewscy nie bez problemów wygrywają w inauguracyjnym spotkaniu. 3 punkty zapewnili sobie dopiero w doliczonym czasie gry za sprawą uderzenia Zalan Jánosi! Co ciekawe, aż do 70 minuty przegrywali, ale ostatecznie liczy się końcowy wynik i to oni zgarniaja komplet punktów. Volkian dzielnie się bronił, ale ostatecznie nie tego na co zasłużyli

W drugim meczu grupy A, Niemcy zdeklasowali Kafleandię. Na uwagę zasługują dwa trafienia Dietera Effenberga. Pewne zwycięstwo i pierwsze miejsce w grupie
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: WYNIKI

Obrazek

"PRZED PIERWSZYM GWIZDKIEM"
2.kolejka
11 X 1925r.

Baridas - Niemcy

Kafleandia - Volkian

Przy pauzie głównych faworytów łatwiej o wybicie się na czoło tabeli. Czy Niemcy są w stanie dokonać tego w spotkaniu z Baridasem? Dla Cesarskich to powinien być "spacerek". Niebiesko-Biali to nie jest drużyna, która nagle zaskoczy wygraną, jak Gamelland. Stagnacja na równym, ale niskim poziomie. Kadra Deutsches Reich powinna bez problemu rozprawić się i to wysoko z Baridasem.

Tak jak uwielbiam kimat fakleandzki, który służy nie tylko mojej cerze, tak w zwycięstwo z Volkianem nie wierzę nawet w 2%. Przykto mi, ale wydaje mi się, po tym co pokazali w pierwszej kolejce Brązowi srogo będą chcieli pokazać, że dalej liczą się w awansie bezpośrednim z pozycji 1-2.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

2.kolejka
11 X 1925r.

Baridas - Niemcy 0 - 3 (0 - 2)

Kafleandia - Volkian 0 - 2 (0 - 1)

Obrazek
Baridas zgodnie z przewidywaniami nie stworzył zagrożenia Niemcom i ich kadra spokojnie wygrała. Dwa trafienia Damiana Myera na pewno przyczyniły się do tego znacznie. Przewaga miażdżąca i ustrzelenie tylko trzech bramek to na pewno niedosyt.

Tego dnia Volkian był za silny dla Kafleandczyków. Brązowi dobrze weszli w mundialowe rozgrywki i tak jak w pierwszym spotkaniu zabrakło szczęścia, tak w drugim spokojnie kontrolowali przebieg wydarzeń. Zasłużona wygrana.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Prawie każdy stawiał na Lumerię i Austro-Wegry. Co prawda to dopiero 2 kolejka i jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale no jest ciekawie.
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 12 października 2025, 13:03 Prawie każdy stawiał na Lumerię i Austro-Wegry. Co prawda to dopiero 2 kolejka i jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale no jest ciekawie.
Dla mnie stuprocentowe pewniaki, że i tak wyjdą z grupy. Wpadka Lumerii to w zasadzie wywoła chyba tylko jeszcze większe pokłady mobilizacji u @Albert. To prawdziwy "pies na sukcesy". Zaryzykuje i postawię w ciemno 5000 klubeków, że półfinał ogarnie z palcem w zadku.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Heinz-Werner Grüner pisze: 12 października 2025, 13:19
Fatima Popow-Chojnacka pisze: 12 października 2025, 13:03 Prawie każdy stawiał na Lumerię i Austro-Wegry. Co prawda to dopiero 2 kolejka i jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale no jest ciekawie.
Dla mnie stuprocentowe pewniaki, że i tak wyjdą z grupy. Wpadka Lumerii to w zasadzie wywoła chyba tylko jeszcze większe pokłady mobilizacji u @Albert. To prawdziwy "pies na sukcesy". Zaryzykuje i postawię w ciemno 5000 klubeków, że półfinał ogarnie z palcem w zadku.
Sama byłam w sytuacji, gdzie miałam wpadki ale udało się wyjść. Więc wierzę, że tutaj też się uda :D
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 14 października 2025, 09:11
Heinz-Werner Grüner pisze: 12 października 2025, 13:19
Sama byłam w sytuacji, gdzie miałam wpadki ale udało się wyjść. Więc wierzę, że tutaj też się uda :D
Uda się, uda.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

3.kolejka
15 X 1925r.

Austro-Wegry - Kafleandia

Volkian - Baridas

MAW wraca do gry i powinien spokojnie wygrać z Kafleandczykami. Ci drudzy na razie bez zwycięstwa, ale i bez punktu. TYP - Cesarscy, przez wysoką wygraną

W drugim meczu faworytem będzie oczywiście Volkian i nie ma co się rozpisywać, że będzie inaczej. Baridajczycy walczą by nie zostać najgorszą drużyną turnieju.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

3.kolejka
15 X 1925r.

Austro-Wegry - Kafleandia 5 - 0 (3 - 0)

Volkian - Baridas 7 - 0 (4 - 0)

Obrazek

Zaledwie 2 z czterech drużyn trafiały w grupie A do siatki, ale za to zdobyły aż dwanaście bramek!
Jedni z głównych faworytów do zwycięstwa w całym turnieju, czyli Austro-Węgry pokonują bardzo pewnie Kafleandczyków 5:0. Mecz był wielkim show dla kibiców, gdyż pokonani wcale nie stali na straconej pozycji, starali się aż za bardzo, przez co od 67' grali w dziesiątkę. Wtedy było już pewne, że skończy się pogromem. Dwa trafienia Knoppa dodały kolorytu w tym spotkaniu.

Jeszcze więcej goli padło w drugim spotkaniu tej grupy. Volkian zdemolował bezbronny Baridas 7:0. Pierwszy hattrick w tych mistrzostwach należy do Filiberto Floresa. Rozpoczął strzelanie już w 1', a zakończył w 80'.
Warty odnotowania jest także dublet Saula Larrozy.

Już widać, że w grupie o awans powalczy MAW, Volkian i Niemcy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

4.kolejka
18 X 1925r.

Baridas - Austro-Wegry

Volkian - Niemcy

Dla "Monarchstów" Cesarsko i Królewskich winien to być spacerek. Szansa na testowanie i doszkalanie młodzieży. Po ostrym laniu jaki dostał Baridas w ostatnim meczu z Volkianem spodziewam się również wysokiej porażki.

Volkian jest liderem w tabeli, czy go utrzyma po następnym spotkaniu, nie wiem. I to nie dlatego, że spodziewam się jego porażki, ale będzie im zdecydowanie trudniej wygrać wysoko nad Niemcami, niż MAW nad Baridasem. Pomimo tego, że stawiam, że wygrają, to jednak lidera nie utrzymają. Ot, taka ciekawa myśl analityczna. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA A”