Cześć!

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Cześć!

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Ku przejściu granicznu zmierzała młoda kobieta, a wraz za nią kilku ludzi ze skrzyniami. Wzbudziło to odrazu czujność żołnierzy na przejściu. Szybko zbliżali się do grupy krzycząc: Halt halt! Papiere, bitte!

Z dala było widać, że kobieta jest nietutejsza. Jednak od dawna uczyła się niemieckiego i mogła swobodnie sama porozmawiać z żołnierzami.

O co chodzi? - zapytała kobieta.

Mogę prosić o dokumenty? - zapytał żołnierz.

Tak, proszę - powiedziała podając dokumenty.

Frau Adelaide - powtórzył pod nosem żołnierz trzymający dokument

Gräfin Adelaide - powiedziała uśmiechając się do żołnierza.

Może Pani przejść Pani hrabino! - powiedział salutując.

Adelaide przechodząc od razu dostrzegła otaczające ją piękno. Miała nadzieję, że tu wypocznie przez jakiś czas.

Przygotujecie powóz ruszajmy w drogę do Edelweiss! Słyszałam, że tam to dopiero jest pięknie! - powiedziała do jednej z służek kobieta.

Po krótkim wstępie nie pozostało mi nic jak się przywitać! A więc cześć wszystkim! Chciałam zjawić się wcześniej, ale realioza nie pozwoliła :cry: A właśnie dziś pomyślałam, że zrobię sobie wakacje za granicą, oto i jestem :D Mam nadzieję, że uda mi się częściej robić sobie tu wakacje.

Tylko mi się kurde całe nazwisko nie zmieściło w nazwie użytkownika :lol:
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Cześć!

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Witamy serdecznie w naszych skromnych progach Hrabinę Acri! Proszę się rozgościć i dopytywać w razie problemów.
Zaproponował bym zamieszkanie w hotelu, ale obecnie trwa remont. Gdyby była Szanowna łaskawie poczekać parę dni i zamieszkać w gorszych warunkach bylibyśmy wdzięczni. Nie oznacza to, że będzie Szanowna Hrabina gorzej ugoszczona, wręcz przeciwnie!
:E :E :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Z chęcią poczekam, a i proszę nie tak oficjalnie.
Sądzę, że i tak niedługo chyba tylko sam tytuł przy nazwisku zostanie. :cry:
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Niezmiernie cieszę się iż kolejny mieszkaniec mikroświata zawitał do naszej Krainy. Jak zwykle okazuję się tym największym ignorantem tutaj, gdyż przez fakt, iż spokojnie obecnie mogę się nazwać mikronacyjnym laikiem, nie znam nawet najznamienitszych osobistości naszej społeczności. Tym samym mam nadzieję, że moje pytanie zostanie mi wybaczone, ale z przyjemnością dowiem się kim Szanowna Pani jest i skąd przybywa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Joachim Cargalho pisze: 03 kwietnia 2022, 21:00 Niezmiernie cieszę się iż kolejny mieszkaniec mikroświata zawitał do naszej Krainy. Jak zwykle okazuję się tym największym ignorantem tutaj, gdyż przez fakt, iż spokojnie obecnie mogę się nazwać mikronacyjnym laikiem, nie znam nawet najznamienitszych osobistości naszej społeczności. Tym samym mam nadzieję, że moje pytanie zostanie mi wybaczone, ale z przyjemnością dowiem się kim Szanowna Pani jest i skąd przybywa.
Aj tam nie każdy każdego musi kojarzyć. W dużym skrócie mogę napisać, że działam w Królestwie Skarlandu. Trochę polityki mam za sobą no i teraz bardziej spokojny tryb życia prowadzę. Jeszcze jestem jedną z ostatnich żywych zamieszkujących Skarland.

Trochę się uśmiechnęłam czytając: nie znam nawet najznamienitszych osobistości naszej społeczności. Z pewnością są inne osoby, na które warto zwrócić uwagę, bo ja jak na rok działania za dużo nie osiągnęłam :lol:
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Osiągnięcia mierzy się różnymi miarami. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

@Adelaide de Sousa Witam serdecznie, hotel już niemal gotowy. Obecnie można kwaterować się w komnatach królewskich. Poinformuję, gdy wszystko będzie już dostępne.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 06 kwietnia 2022, 12:45 @Adelaide de Sousa Witam serdecznie, hotel już niemal gotowy. Obecnie można kwaterować się w komnatach królewskich. Poinformuję, gdy wszystko będzie już dostępne.
Bardzo dziękuję Frau Augentrost, na pewno nasz gość chętnie skorzysta, jeśli tylko się pojawi.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”