Ach, vielen Dank, Frau @Femme Mystere! Bardzo miło słucha się tych słów, jednak cóż Pani z mych odwiedzin w Grünes Herrenhaus? Niech sobie Pani oszczędzi mizerii mej obecności.Femme Mystere pisze: ↑17 października 2024, 15:38 Herzlich Willkommen Herr @Jakob Peter Idyllischer , miło mi powitać Herr na ziemiach Edelweiss. Zachęcam do udziału w planowanym RPG, oraz zapraszam do odwiedzin w Zielonym Domku.
Grüß Gott!
Regulamin forum
- Jakob Peter Idyllischer • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: Grüß Gott!
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Lubię czekoladki marcepanowe. Poza tym chętnie poznam nowego przybysza, oprowadzę po Edelweiss. Ostatnimi czasy samemu trzeba zadbać o rozrywki. W kazdym razie zapraszam, gdy będzie Herr miał ochotę zawitać.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Jakob Peter Idyllischer • Stempel
-
ODZNACZENIA
No, najwidoczniej będę musiał się Pani oddać, prędzej czy później!
Choć od razu zaświadczam, że grosza przy duszy nie mam, więc czekoladek obiecać nie mogę...
Choć od razu zaświadczam, że grosza przy duszy nie mam, więc czekoladek obiecać nie mogę...
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pierwszy raz o Zielonym Domu słyszę, ale Meine Ehrefrau Setare już mówi, że jak się skuszę, to się pakować precz muszę
P.S My tu gadamy, a czas zewrzeć szeregi i zacząć tropić!!!

P.S My tu gadamy, a czas zewrzeć szeregi i zacząć tropić!!!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W razie czego w pożyczkę do banku, albo bezpośrednio do oberhaupta. Podobno u niego na niższy procent.Jakob Peter Idyllischer pisze: ↑17 października 2024, 18:17 No, najwidoczniej będę musiał się Pani oddać, prędzej czy później!![]()
Grunes Herrenhaus to własność prywatna Frau @Femme Mystere. Podlinkuje, bo kto nie wie gdzie to jest, znaczy, że nie był na imprezie w Edelweiss.Jürgen Voller pisze: ↑17 października 2024, 19:28 Pierwszy raz o Zielonym Domu słyszę, ale Meine Ehrefrau Setare już mówi, że jak się skuszę, to się pakować precz muszę![]()
P.S My tu gadamy, a czas zewrzeć szeregi i zacząć tropić!!!![]()
viewtopic.php?f=39&t=20
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Miejmy nadzieję, że ma Herr @Jakob Peter Idyllischer inne godne uwagi przymioty, jeśli nie jest to akurat zasobny portfel.
A gdy się Herr już wystarczająco "dorobi", by móc sobie pozwolić na słodkości, to polecam dzieła Herrn Zerbröckeln
A gdy się Herr już wystarczająco "dorobi", by móc sobie pozwolić na słodkości, to polecam dzieła Herrn Zerbröckeln
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
O tak! Przy okazji, może ktoś chcialby zaprojektować jakieś nowe smakołyki do Zerbrokeln, czy Molkerei i innych przedsiębiorstw? Oktoberfest to znakomita okazja by pojawiło się coś nowego w ofercie.Femme Mystere pisze: ↑17 października 2024, 23:34 Miejmy nadzieję, że ma Herr @Jakob Peter Idyllischer inne godne uwagi przymioty, jeśli nie jest to akurat zasobny portfel.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To może konkurs na najlepszy projekt słodkości? (mogę podjąć się organizacji).
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No piękna sprawa! Proszę zatem czynić honory! Süßwarenwettbewerb - Keks (nazwa roboczaFemme Mystere pisze: ↑18 października 2024, 09:40 To może konkurs na najlepszy projekt słodkości? (mogę podjąć się organizacji).
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To wieczorkiem postaram się wrzucić konkurs. Muszę zaproponowac wysokie nagrody, bo sama zamierzam wygrać XD
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum