Dzień dobry!

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Felix Spirkinsky

Dzień dobry!

Post autor: Felix Spirkinsky »

Szanowni Mieszkańcy Republiki Edelweiss, pozwólcie, że się przedstawię! Nazywam się Felix Spirkinsky, znany również jako Markus Wettin. Na co dzień jestem aktywny w Bastionie oraz Sarmacji, ale dziś mam przyjemność zagościć w Waszym pięknym kraju.

Moim głównym celem wizyty jest dopełnienie formalności związanych ze startem w rajdzie Edelweiss - będzie to mój debiut, więc już nie mogę się doczekać! Przy okazji planuję zweryfikować swoje konto w systemie Stempel.

Chciałbym również poznać Republikę od strony turystycznej, gdyż jej klimat i charakter wydają mi się wyjątkowo intrygujące. Każda wskazówka dotycząca miejsc, które warto odwiedzić, czy atrakcji, których nie można przegapić, będzie dla mnie na wagę złota.

Miło Was poznać i naprawdę cieszę się, że udało mi się odwiedzić Wasz kraj! :)
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Dzień dobry!

Post autor: Sophie »

Felix Spirkinsky pisze: 28 stycznia 2025, 21:25
Szanowni Mieszkańcy Republiki Edelweiss, pozwólcie, że się przedstawię! Nazywam się Felix Spirkinsky, znany również jako Markus Wettin. Na co dzień jestem aktywny w Bastionie oraz Sarmacji, ale dziś mam przyjemność zagościć w Waszym pięknym kraju.

Moim głównym celem wizyty jest dopełnienie formalności związanych ze startem w rajdzie Edelweiss - będzie to mój debiut, więc już nie mogę się doczekać! Przy okazji planuję zweryfikować swoje konto w systemie Stempel.

Chciałbym również poznać Republikę od strony turystycznej, gdyż jej klimat i charakter wydają mi się wyjątkowo intrygujące. Każda wskazówka dotycząca miejsc, które warto odwiedzić, czy atrakcji, których nie można przegapić, będzie dla mnie na wagę złota.

Miło Was poznać i naprawdę cieszę się, że udało mi się odwiedzić Wasz kraj! :)
Witamy w Kotlinie Edelweiss!
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Felix Spirkinsky

Post autor: Felix Spirkinsky »

Ledwo przekroczyłem granicę, a już zaliczyłem faux pas. Tak to jest, jak ciemny człowiek w świat pojedzie. :oops: Mogę tylko przeprosić za tę gafę.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Edel! Witam serdecznie Herr Spirkinsky. Od jakiegoś czasu trafialiśmy na siebie na ulicach bastiońskich miast, ale w Edelweiss się Szanownego Pana dzisiaj nie spodziewalem. Bardzo mi miło, że udało się tu Panu dotrzeć bez przeszkód. Zima u nas w pełni, to i ułatwieniem to nie jest.

Jako, że już się udało przybyć, to zapraszam, czym chata bogata!
Co do miejsc i atrakcji to wypadałoby poznać Pana nieco bardziej. Nie wiem co konkretnie może Szanownego zainteresować.
Wiemy już, że sport na pewno. Mamy więc całe Stowarzyszenie, które działa bardzo prężnie i regularnie, niemalże w każdy weekend propaguje innego rodzaju zawody sportowe.
Ja osobiście lubię Ohne Titel Platz i okolice, ale to z racji tego, że tam znajduje się siedziba oberhaupta Der Sitz i muszę tam regularnie zaglądać.
Nie chciałbym tutaj sugerować, które miasteczko w pierwszej kolejności winien Szanowny odwiedzić, ale w skrócie napiszę, że Stadt Edelweiss, to stolica, z szerokim wachlarzem "zainteresowań".
Wolkenbad to uzdrowisko, obecnie silnie rozwijające się
Glänzberg słynie z wydobycia złota. Obecnie jest tam nieco spokojniej, ale bywało groźnie, porachunki gangsterskie
Grünerwald - najbliżej położone miasteczko przygranicze z MAW, silnie zmilitaryzowane, stacjonuje tam sporo wojska.
Freiwald, Sandjak - mniejsze lokacje, ale równie urokliwe i mające swoje klimatyczne mniejszości = pierwsza slawońską, druga boszniacką.
Nie pozostaje mi nic innego jak zachęcić do podróży. Proszę się także nie krępować i pytać, pytać, pytać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”