Powitanie

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Mikołaj Radziwiłł Stempel

Re: Powitanie

Post autor: Mikołaj Radziwiłł »

Dobry wieczór wszystkim, można powiedzieć, że naprawdę niezła ekipa nam się tutaj zebrała ;)
Adelajda Radziwiłłówna pisze: 02 czerwca 2026, 00:12 O ile powiązania rodowe są nadal aktualne, Ivan von Lichtenstein jest siostrzeńcem (przepraszam za tykanie) Twojej matki @Isabella M. Neumann-Swann. Syn Karoliny de Ebruz, a więc rodzonej siostry Twojej matki. Dla potwierdzenia wrzucam drzewko genaologiczne autorstwa mojej v-mamusi Oli Chojnackiej.
Oo i się wyjaśniło wszystko :D (chyba że jakieś zmiany zaszły w ostatnim czasie). Nie powiem, ale nie spodziewałem sie Ciebie tutaj Siostro. W każdym bądź razie serdecznie dziękuję! :) Kiedyś już widziałem to drzewko, ale totalnie zapomniałem, że było na nim tyle osób :shock: .
Michał F. Lubomirski pisze: 02 czerwca 2026, 00:23 Dobry wieczór Państwu. :D
Mości Pana Michała też się tutaj nie spodziewałem :lol:
/-/ Mikołaj Radziwiłł
Hrabia Mondolfo
Poseł JKM Jerzego IV w Kotlinie Edelweiss

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Mikołaj Radziwiłł pisze: Oo i się wyjaśniło wszystko :D (chyba że jakieś zmiany zaszły w ostatnim czasie). Nie powiem, ale nie spodziewałem sie Ciebie tutaj Siostro. W każdym bądź razie serdecznie dziękuję! :) Kiedyś już widziałem to drzewko, ale totalnie zapomniałem, że było na nim tyle osób :shock: .
Witaj! Oh to jest trochę stare drzewko. Nie ma na nim mojej siostry Księżnej Fatimy, teraz także i mnie. W nowszych wersjach występuje już także Dom von Hohenburg i kilka innych zasłużonych osób. Swoją drogą mnie od kliku dni wszędzie pełno! Niektórzy mogą mnie mieć już dość, ale cóż taka jestem właśnie! Okrutna, zła i podła i do tego stara zrzęda! :lol:
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Widzę, że zebrała się w tym wątku spora grupa dawno niewidzianych przybyszy z zagranicy. Witamy serdecznie!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 02 czerwca 2026, 00:12 O ile powiązania rodowe są nadal aktualne, Ivan von Lichtenstein jest siostrzeńcem (przepraszam za tykanie) Twojej matki @Isabella M. Neumann-Swann. Syn Karoliny de Ebruz, a więc rodzonej siostry Twojej matki. Dla potwierdzenia wrzucam drzewko genaologiczne autorstwa mojej v-mamusi Oli Chojnackiej.
Oho 😲 dziękuję za lekcje historii mojej rodziny.
Przyznam się, że Mama kiedyś cos tam wspominała, ale nigdy nie miałam tak dokładnego potwierdzenia. I choć drzewko stare to daje wgląd :)

Zatem Dziękuję i miło mi was wszystkich tutaj widzieć :)
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 02 czerwca 2026, 02:20
Mikołaj Radziwiłł pisze: Oo i się wyjaśniło wszystko :D (chyba że jakieś zmiany zaszły w ostatnim czasie). Nie powiem, ale nie spodziewałem sie Ciebie tutaj Siostro. W każdym bądź razie serdecznie dziękuję! :) Kiedyś już widziałem to drzewko, ale totalnie zapomniałem, że było na nim tyle osób :shock: .
Witaj! Oh to jest trochę stare drzewko. Nie ma na nim mojej siostry Księżnej Fatimy, teraz także i mnie. W nowszych wersjach występuje już także Dom von Hohenburg i kilka innych zasłużonych osób. Swoją drogą mnie od kliku dni wszędzie pełno! Niektórzy mogą mnie mieć już dość, ale cóż taka jestem właśnie! Okrutna, zła i podła i do tego stara zrzęda! :lol:
Czekamy zatem na aktualizację :D
To już teraz mnie jedynie ciekawi czy i jak powiązany jest Mości Pan Aleksander Trzaska-Chojnacki :?:
Heinz-Werner Grüner pisze: 02 czerwca 2026, 10:36 Widzę, że zebrała się w tym wątku spora grupa dawno niewidzianych przybyszy z zagranicy. Witamy serdecznie!
Tak jak szybko się pojawili wszyscy, tak szybko zniknęli :lol:
/-/ Mikołaj Radziwiłł
Hrabia Mondolfo

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika

Jaśnie Wielmożni Panowie @Targersdorf Borisz i @Leszek Ebe-Grüner!
Pozdrawiam Was wprost z rodzinnej uczty rodu Radziwiłłów w Il Gubbio. Dopełniłem powinności i przekazałem Wasze słowa Księciu Samuelowi. Serce Dziadka wielce się uradowało na wieści od Was i również śle pozdrowienia. Panu Borysowi przesyła także żołnierskie uściski, z rozrzewnieniem wspomina ramię w ramię toczone boje z Estami, gdy Pan Borys jeszcze jako szlachcic działał w Rzeczypospolitej.
/-/ Mikołaj Radziwiłł
Hrabia Mondolfo

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Targersdorf Borisz Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Targersdorf Borisz »

@Mikołaj Radziwiłł
Dziadek Waszmości odkurzył wspomnienia w mojej głowie.
Tak, mam ten zaszczyt, w osobie księcia Samuela mieć towarzyszą broni.
Pana Alaksandra też, w tej samej wojnie, gdzie razem broniliśmy jakiegoś ponurego zamczyska.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Mikołaj Radziwiłł pisze: 03 czerwca 2026, 20:28 Jaśnie Wielmożni Panowie @Targersdorf Borisz i @Leszek Ebe-Grüner!
Pozdrawiam Was wprost z rodzinnej uczty rodu Radziwiłłów w Il Gubbio. Dopełniłem powinności i przekazałem Wasze słowa Księciu Samuelowi. Serce Dziadka wielce się uradowało na wieści od Was i również śle pozdrowienia. Panu Borysowi przesyła także żołnierskie uściski, z rozrzewnieniem wspomina ramię w ramię toczone boje z Estami, gdy Pan Borys jeszcze jako szlachcic działał w Rzeczypospolitej.
A dziękuje ;)
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Michał F. Lubomirski »

To ja pozwolę sobie wyrazić radość z widzenia Wielmożnego Barona (czy już Hrabiego?) w zdrowiu. ;)
My z kolei mieliśmy okazję rozmawiać w kontekstach dyplomatycznych przy Austro-Węgrzech, jak i pamiętam całkiem ciekawe rozmowy na temat Księstwa Cieszyńskiego, kiedy to akurat realnie przebywałem w jego granicach parę lat temu wakacyjnie i podziwiałem słupki graniczne Teschener Kammer. :D
Michael Franziscus Lubomirski-Lisewicz
Podkanclerzy Wielki
Wojewoda brzeskolitewski
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Powiem wam, że zaczyna mi się to podobać :D może kiedyś umówimy sie na jakieś wspominki :D
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”