Syn Leszek Wita

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Syn Leszek Wita

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Jako że jest nowy miesiąc to trochę informacji:
-W Królestwie Baridasu( @Fatima Popow-Chojnacka tak wiem, należącego do Księstwa Sarmacji), to ostatecznie będę tam działał do 20 czerwca(discordowa rocznica Królestwa Baridasu). Po tym okresie rezygnuję z działań.
-W Księstwie Sarmacji nadal pozostanę przy gazetce. Jeśli chodzi o sejm, to jak pisałem bez zmian. Jak się dostanę super, będę tam działał aktywnie 1 kadencję, a jak nie, to też nic złego się nie stanie.
-Imperium Helix wróciło do Królestwa Skarlandu, natomiast ja utworzyłem RadioactiveSmile(postapo mikronacja). Jednak w postapo lepiej się bawię niż w Sci-Fi.
-Kotlina Edelweiss nadal ambasadorowanie+EdelBAHN
-Republika Bialeńska to zostałem Prezesem Policji... Po 20 Czerwca myślę nad pewnymi planami, ale na ten moment tylko policja.
-Jak chodzi o organizacje sportowe to zdecydowanie działam obecnie w trzech, z czego dwa jako organizator-Turniej Czerwcowy Freestyle Chess League Micronation i CrashPollin TV oraz jako gracz w IV Turnieju Strategii Turowej MKMS.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

https://spolecznosc.bialenia.net.pl/sho ... 36#pid8236

Zainspirowany tym, a jeszcze wcześniej robiąc wywiad dla Turedenu, to sam również postanowiłem samego siebie prześwietlić gdzie mam obywatelstwa.

Księstwo Sarmacji: Tak naprawdę czekam do zakończenia wyborów Kanclerza Sarmacji. Posiadam obecnie, ale nie jestem aż tak mocno tam zaangażowany.

Republika Bialeńska: Przede wszystkim od dawna ten kraj darze sympatią. Miałem nawet tam Prezesa Policji Bialeńskiej, ale zrezygnowałem ze wzgląd na porządkowanie sprawy z obywatelstwami. Ale żadnej ważnej funkcji tam nie pełnie.

Królestwo Skarlandu: Tam miałem jeden plan. Ostatecznie nic nie wyszło z tym, chociaż taka ciekawostka jako obywatel Skarlandu możesz głosować nad traktatami(dopiero się dowiedziałem gdy zostałem spingany), więc chyba z automatu jesteś obywatel-poseł? Coś w ten deseń

Kotlina Edelweiss: Myślę że to oczywiste czemu mam obywatelstwo tego kraju. Co prawda nie jestem wielkim fanem tego okresu lat 20', co raz można było widzieć. Ale jednak po Ardemii i po wszelkich państw będących na Nordacie, to właśnie ten kraj był następnym który zasiadłem na dłużej.

Radioactive Smile: Zabrzmi to egoistycznie, ale najbardziej jestem z tego kraju zadowolony. Wyciągnąłem wnioski z moich poprzednich mikronacji, nie było ich na przestrzeni lat w sumie wiele, ale jednak były. Tu mam pełną kontrolę i w tej mikronacji jak mam zwalać na jakieś błędy to tylko i wyłącznie na siebie. Nie muszę się stresować że jakiś projekt będzie nie zrobiony. Nie muszę myśleć o tym że jakiś troll czy idiota mnie zbanuje. Od razu dodaje-W Edelweiss, Bialenii, Skarlandzie i Sarmacji również o to nie muszę się obawiać. Ale! jak są jakieś projekty które chce zrobić, to muszę czekać na moderatorów kiedy będzie miał czas to zrobi i jest to w sumie losowe. Już pomijam że niektórzy po miesiącu nagle budzą się i gadają mi o czymś, co kompletnie już zapomniałem i robię coś nowego.

Więc co do poprzednich krajów:
1.Ardemia: Pierwsza próba, wtedy próbowałem dostosować się do ,,standardu, czyli mikronacja XXI wieku, współczesna i tyle. Nie mająca konkretnego kierunku. Wtedy też zrobiłem Ogromny błąd. O ile z zachowania Michaela Wolferina jestem zadowolony, to o ile osoby której nie będę podawał jak się nazywa, to się zawiodłem.
2.Secesyjna Republika Westlandu: Plan był tym razem też kilka osób przy tym. Ogólnie 3 osoby na początku miało tam być. I miało to być luźniejsze. Każdy przewodzi swojej frakcji. Wtedy nie wiedziałem kompletnie że August będzie jednym z tych osób co bawią się w upublicznianie privów. Ale wtedy poszło o coś innego. Mianowicie i August i Novak no prowadzili wojnę. Tylko narracja ,,Ja zniszczyłem ci wszystko" i odpowiedź ,,A ja też zniszczyłem to wszystko" zdemobilizowało mnie do dalszego działania. I wtedy administratorem forum był Novak. A i była to pierwsza mikronacja która nie miała być standardowa, a właśnie klimaty kowbojskie.
3.Imperium Helix: To raczej była próba zabawy w Sci-FI. Szybko jednak mnie zweryfikowała że po prostu nie mój klimat. Jednak takie klimaty powinien zająć się osoba która faktycznie jest głęboko zakorzeniona w Sci-Fi, czyli jakiś fan Star Wars lub Diuny, albo coś tego typu. I na tej podstawie wybrałem nową mikronację, w której faktycznie mam dużą wiedzę.

No i na podstawie poprzednich oraz no dobra nie ukrywając biorąc przykład z @Heinz-Werner Grüner , choć też biorąc przykład z siebie z serwerów discord, to moja filozofia Radioactive Smile jest taka, że jak chodzi od strony narracyjnej tam nikt nie rządzi. Ale od strony administracyjnej będę miał władzę całkowitą nad forum i nikomu jej nie dam. Już nie bez względu na sympatie do danej osoby.

Powiem nawet więcej. Tak śmiano się z Santery. Od razu mówię, nie zamierzam robić konta klonerskiego, ale nie dlatego że ,,O kloner! Kloneeer!", tylko po prostu mi się nie chce. Najzwyczajniej w świecie. I jestem zdziwiony że chłop z Santery przeskakiwał z konta na drugie konto, a potem na trzecie konto. Jak na moje mógł mieć jedno konto, a wszystkie inne robić jako narracyjne. Po prostu łatwiej, szybciej, ale szanuję, wybrał swoją drogę.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Bardzo dziękuje, że moje kilkuletnie zaangażowanie jest doceniane przez Ciebie. Jest mi niezmiernie miło z tego powodu. Naprawdę...

Powodzonka gdzikolwiek i kiedykolwiek wylądujesz.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jako że prawie koniec miesiąca, to podsumowanko obecnie:
Rozmyślałem, ale ostatecznie będę miał 4 obywatelstwa. Jednak doceniam działania w Sarmacji. No dobra.
1)Skoro już o Sarmacji mowa. Działać będę tylko w ,,Trybunie Diuków" gazecie oraz jako pracownik w Naviunerta Hasseland SA. Tyle mi wystarczy.
2)W Bialenii otworzyłem firmę CrashCola. Oprócz tego postanowiłem również spróbować swoich sił w wyborach do Powszechnego Kongresu Ludowego w Bialenii za namową pewnego kolegi ;)
3)W Edelweiss z kolei jestem nadal Ambasadorem Edelweiss w Sarmacji i Skarlandzie. No i oczywiście prowadzę CrashPollin TV, które jest moją prywatną firmą w siedzibie Edelweiss.
4)I mam własną mikronacje Radioactive Smile. Nie zapomniałem o niej. Ale fakt jako że poświęcam mój czas na CrashPollin TV to trochę tam jest odpoczynek. Ale jak nadejdzie wena, to znowu będę działał.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 28 czerwca 2026, 17:30 Jako że prawie koniec miesiąca, to podsumowanko obecnie:
Rozmyślałem, ale ostatecznie będę miał 4 obywatelstwa. Jednak doceniam działania w Sarmacji. No dobra.
1)Skoro już o Sarmacji mowa. Działać będę tylko w ,,Trybunie Diuków" gazecie oraz jako pracownik w Naviunerta Hasseland SA. Tyle mi wystarczy.
2)W Bialenii otworzyłem firmę CrashCola. Oprócz tego postanowiłem również spróbować swoich sił w wyborach do Powszechnego Kongresu Ludowego w Bialenii za namową pewnego kolegi ;)
3)W Edelweiss z kolei jestem nadal Ambasadorem Edelweiss w Sarmacji i Skarlandzie. No i oczywiście prowadzę CrashPollin TV, które jest moją prywatną firmą w siedzibie Edelweiss.
4)I mam własną mikronacje Radioactive Smile. Nie zapomniałem o niej. Ale fakt jako że poświęcam mój czas na CrashPollin TV to trochę tam jest odpoczynek. Ale jak nadejdzie wena, to znowu będę działał.
Leszek, ja, jak zawsze, wspieram Ciebie duchowo. Ostatnio słabo mi idzie w mikro, więc tym bardziej cieszę się, że ktoś z "rodziny" ogarnia i spełnia się w mikroklimacie. Trzymam kciuki za powodzenie. I pamietaj, im mniej, tym lepiej. Skupisz się na czymś ważniejszym, a nie na przelotnych "romansach" z innymi. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

To co wyżej bez zmian. E no Czasopismo Mrówkojadownik jedynie założyłem. Czy jeszcze coś zrobię? W sumie tak.

@Heinz-Werner Grüner po namysłach niech będzie. Zrobię jakieś wyścigi GT w 2D. Ale zrobię trochę w innym formacie. W sensie będą po prostu reprezentacje. Wiadomo im więcej tym lepiej. I będzie tak na cały Pollin. Jak chodzi o prostotę bez zmian, za dużo nie trzeba się angażować w to.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 06 lipca 2026, 20:22 To co wyżej bez zmian. E no Czasopismo Mrówkojadownik jedynie założyłem. Czy jeszcze coś zrobię? W sumie tak.

@Heinz-Werner Grüner po namysłach niech będzie. Zrobię jakieś wyścigi GT w 2D. Ale zrobię trochę w innym formacie. W sensie będą po prostu reprezentacje. Wiadomo im więcej tym lepiej. I będzie tak na cały Pollin. Jak chodzi o prostotę bez zmian, za dużo nie trzeba się angażować w to.
Grunt, że będzie działane! :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No i ostatnia informacja na ten miesiąc:
1)Sarmacja-,,Trybuna Diuków" i Naviunerta Hasseland SA
2)Bialenia-Crashcola
3)Edelweiss-Ambasador w Sarmacji i Skarlandzie
4)Crazy Multiverse Micronation-,,Administracyjny Przywódca". Robienie różnych uniwersów
5)Czechosłowacja-Minister Rolnictwa, Trener Reprezentacji Czechosłowacji w MWP GT i Piłce Nożnej. Trener Klubu FC Mrówkojad Praga w Lidze Pel Nandera
6)Organizatorskie-Prowadzenie CrashPollin TV(Finał Beatudia) i prowadzenie MWP GT i MWP GTB, obie im.Artura Kardacza

PS.Zapomniałem o Czasopismie Mrówkojadownik
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL