Galop Mistrzów - Plansza
Moderator: Isabella M. Neumann-Swann
Regulamin forum
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Galop Mistrzów - Plansza
Tutaj będzie przeprowadzana cały wyścig:

(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Galop Mistrzów - Plansza
Wrzucam kartę ,,Kontrola" i będę kontrolował czy @Heinz-Werner Grüner jest grzeczny!
Lecimy Sprintem na...!
1d6
...67!67676767
Edward Warchocki!
Lecimy Sprintem na...!
1d6
...67!67676767
Edward Warchocki!
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dodatkowy rzut dla @Femme Mystere za użycie Ryzykownego Sprintu

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Proszę państwa… to może być ten moment. Kolejna runda — być może decydująca — i na czele mamy dwa nazwiska: @Fatima Popow-Chojnacka oraz @Femme Mystere .
Od początku wyścigu szły łeb w łeb, żadna nie odpuszczała nawet na chwilę. Teraz różnica między nimi jest niemal niewidoczna — to już nie jest walka o tempo… to walka o charakter. Fatima wygląda na skupioną, chłodną, jakby czekała na idealny moment do ataku. Liselotte? Bardziej agresywna, gotowa zaryzykować wszystko, żeby wyrwać zwycięstwo w ostatniej chwili.
Reszta stawki próbuje jeszcze się włączyć do walki, ale oczy wszystkich skierowane są właśnie na ten pojedynek. Czy zobaczymy precyzyjny, perfekcyjnie wymierzony finisz? Czy może odważny, desperacki sprint, który przesądzi o wszystkim?
Publiczność wstrzymuje oddech… Fatima kontra Liselotte. Ta runda może zdecydować o wszystkim.
I… zaczynamy!

Proszę was o zamieszczenie kolejnego ruchu do jutra tj 30/04 do godziny 12:00.
Od początku wyścigu szły łeb w łeb, żadna nie odpuszczała nawet na chwilę. Teraz różnica między nimi jest niemal niewidoczna — to już nie jest walka o tempo… to walka o charakter. Fatima wygląda na skupioną, chłodną, jakby czekała na idealny moment do ataku. Liselotte? Bardziej agresywna, gotowa zaryzykować wszystko, żeby wyrwać zwycięstwo w ostatniej chwili.
Reszta stawki próbuje jeszcze się włączyć do walki, ale oczy wszystkich skierowane są właśnie na ten pojedynek. Czy zobaczymy precyzyjny, perfekcyjnie wymierzony finisz? Czy może odważny, desperacki sprint, który przesądzi o wszystkim?
Publiczność wstrzymuje oddech… Fatima kontra Liselotte. Ta runda może zdecydować o wszystkim.
I… zaczynamy!

Na pierwszym miejscu jest @Femme Mystere. Dzięki szczęściu porusza się aż o 12 pól. Co skutkuje bardzo dobrym wynikiem przed kolejną rundą. Możliwe, że ostatnią. Zależy czy dopisze szczęście w kościach. Dodajmy, iż już na start rundy posiada plus +2 pola.
Podsumowanie rundy - ruch o 12 pól, minus 3 punkty energii, pozostaje 10.
Podsumowanie rundy - ruch o 12 pól, minus 3 punkty energii, pozostaje 10.
Na drugim miejscu mamy Pierwszą Damę Sarmacji @Fatima Popow-Chojnacka. Jej również dopisało szczęście. Na dodatek miejscowi się w bardzo dobrym miejscu, gdzie w bonusie dostaje 2 pola na kolejną rundę. Poza tym pociągła kartę - Idealny rzut (zamień rzut na wartość 5 lub 6), co może spowodować ciekawy finisz. Ten bieg był warty swej ceny.
Podsumowanie rundy - ruch o 10 pól, minus 1 punkt energii, pozostaje 13.
Podsumowanie rundy - ruch o 10 pól, minus 1 punkt energii, pozostaje 13.
Na trzecie miejsce wysunął się @Leszek Ebe-Grüner. Jego sprint jednak jest lekko nieszczęśliwy. Gdyż wylądował na pagórkowatym terenie naszego toru. Kosztuje go to sporo energii. Zobaczymy co zdecyduje w kolejnej rundzie. Zagrał również kartą, jednak chyba nie ma czego obawiać się @Heinz-Werner Grüner. Choć nigdy nie wiadomo!
Podsumowanie rundy - ruch o 6 pól, minus 4 punkty energii, pozostaje 5.
Podsumowanie rundy - ruch o 6 pól, minus 4 punkty energii, pozostaje 5.
Na czwartym miejscu znalazł się właściciel toru - @Pavel van der Gibson. Niestety nie ma szczęścia w kościach. Wyrzucił jeden przez co musi cofnąć się o jedno pole. Chociaż może karty przyniosą mu szczęście? Możesz wybrać od 1-19 (bez 6 i 12).
Podsumowanie rundy - ruch o jedno pole do tyłu, plus 1 punkt energii, razem pozostaje 13.
Podsumowanie rundy - ruch o jedno pole do tyłu, plus 1 punkt energii, razem pozostaje 13.
Oraz ostatni @Heinz-Werner Grüner. Szczęście mu nie dopisuje, na tej rundzie musiał poczekać aż jego koń naje się zielonej trawki. Co przyniesie mu kolejna runda? Czy nadgoni pozostałych?
Podsumowanie rundy - postój, energia pozostaje 19 punktów.
Cóż to będzie za runda przed nami! Zaczyna się prawdziwa kalkulacja i obstawianie, czy padnie już linia mety na tej rundzie? Jak wszystkim pójdzie?! To najważniejsze pytania na które niebawem poznamy odpowiedź! Zastanówcie się dobrze nim na coś się zdecydujecie.Podsumowanie rundy - postój, energia pozostaje 19 punktów.
Proszę was o zamieszczenie kolejnego ruchu do jutra tj 30/04 do godziny 12:00.

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak też stanąłem na wzgórzu... Aż mi się przypomniało Alpenfalen... Tam też jest wysoko... Wszystkie karty użyte.

Ale świeciło słońce. Trzecie miejsce. Jest nadzieja. Jednak by za szybko nie upaść, robię Zrównoważony Bieg
1d6

Ale świeciło słońce. Trzecie miejsce. Jest nadzieja. Jednak by za szybko nie upaść, robię Zrównoważony Bieg
1d6
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy to już mi zostało zaliczone?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑29 kwietnia 2026, 09:00 Ja tam nie wiem czy wszystko tu ogarniam, bo mało czytelne dla mnie ALE:
- dziki galop i dajemy do przodu! Rychły Borisz (nie miałaś @Isabella M. Neumann-Swann zastosować koni ze stadnin?) nie po to się oszczędzał, żeby teraz nie pokazać na co go stać.
1d6
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Galopp der Champions w Wolkenbad miał być kolejnym pięknym rozdziałem w historii naszej współpracy… a wyszło, jak wyszło.
Rychlý Borisz, mój dziesięcioletni ogier, pod którym nie raz sięgałem po zwycięstwo... Od samego startu sprawiał wrażenie, jakby zostawił swoją zwyczajową energię gdzieś daleko za linią startu. Brakowało mu dynamiki, reakcji na sygnały, tego charakterystycznego „ciągu”, który zawsze dawał nam przewagę.

Po pierwszym zakręcie analizowałem sytuację i nie wydaje mi się, by był to problem treningu czy formy. Bardziej skłaniam się ku temu, że Borisz mógł odczuwać dyskomfort. Możliwe, że doszło do przeciążenia kopyta albo drobnego stanu zapalnego, który nie był widoczny przed gonitwą, ale ujawnił się pod obciążeniem. Koń nie odmawiał współpracy, on po prostu nie mógł dać z siebie więcej.
To frustrujące, bo między nami zawsze była doskonała synchronizacja. Tym razem jednak coś wyraźnie nie zagrało i nie była to kwestia zaufania czy prowadzenia. Znamy się wszak doskonale...
W związku z zaistniałą sytuacją postanowiłem nie ryzykować i zeszlismy z trasy. Szkoda zdrowia karego ogiera. Ze smutkiem na twarzy, on również chyba czuł się rozczarowany, ale z dumą w sercu.
Zleciliśmy już dokładne badania w NationalGestut. Mam nadzieję, że to nic poważnego i wkrótce wrócimy na tor w pełni sił.
Jeśli ktoś z Was miał podobne doświadczenia — nagły spadek formy bez oczywistej przyczyny — chętnie wysłucham opinii. Być może coś przeoczyłem.
Rychlý Borisz, mój dziesięcioletni ogier, pod którym nie raz sięgałem po zwycięstwo... Od samego startu sprawiał wrażenie, jakby zostawił swoją zwyczajową energię gdzieś daleko za linią startu. Brakowało mu dynamiki, reakcji na sygnały, tego charakterystycznego „ciągu”, który zawsze dawał nam przewagę.

Po pierwszym zakręcie analizowałem sytuację i nie wydaje mi się, by był to problem treningu czy formy. Bardziej skłaniam się ku temu, że Borisz mógł odczuwać dyskomfort. Możliwe, że doszło do przeciążenia kopyta albo drobnego stanu zapalnego, który nie był widoczny przed gonitwą, ale ujawnił się pod obciążeniem. Koń nie odmawiał współpracy, on po prostu nie mógł dać z siebie więcej.
To frustrujące, bo między nami zawsze była doskonała synchronizacja. Tym razem jednak coś wyraźnie nie zagrało i nie była to kwestia zaufania czy prowadzenia. Znamy się wszak doskonale...
W związku z zaistniałą sytuacją postanowiłem nie ryzykować i zeszlismy z trasy. Szkoda zdrowia karego ogiera. Ze smutkiem na twarzy, on również chyba czuł się rozczarowany, ale z dumą w sercu.
Zleciliśmy już dokładne badania w NationalGestut. Mam nadzieję, że to nic poważnego i wkrótce wrócimy na tor w pełni sił.
Jeśli ktoś z Was miał podobne doświadczenia — nagły spadek formy bez oczywistej przyczyny — chętnie wysłucham opinii. Być może coś przeoczyłem.
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rzut dla herr Gibsona