Mało ważny informator

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Mało ważny informator

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Pavel van der Gibson pisze: 11 maja 2024, 18:06
Heinz-Werner Grüner pisze: 11 maja 2024, 17:33 Małe korekty na forum:
- dodano w profilu puchary za mistrza kraju i zdobywcę Oberhauptpokal za zmagania w Oberlidze (piłka nożna).
- na forach komitatów, pod bannerem dodano plany miast (tych co są) i liczbę mieszkańców.
- Freiwald dorobiło się bannerka.
Jeden za każdy puchar/mistrzostwo czy po prostu jeden jako symbol że się kiedykolwiek zdobyło?
Na razie jeden jako symbol(oczywiście wiem, że Szanowny ma dwa "majstry", bo zastanawiam się jak się robi dodatkowo cyfrę przy pucharze.
Jest też opcja drugiego pucharu... Myślę jak to rozwiązać...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Wystąpiłem dzisiaj w Rzeczpospolitej Obojga Narodów o przyznanie nam działu wśród ambasad. Choć nie mamy zawartego żadnego traktatu - poza Porozumieniem ws. Nowej Kurlandii - uważam iż dobrą praktyką byłoby wzajemne wyznaczenie miejsc dla misji dyplomatycznych. Z naszej strony, bardzo często kierujemy oferty do RON, a działa Misji byłby idealnym miejscem, aby robić to w sposób uporządkowany. Tym też argumentowałem swoje zdanie. Odsyłam do tematu: https://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/ ... 661#p74661
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 10 września 2024, 17:53 Wystąpiłem dzisiaj w Rzeczpospolitej Obojga Narodów o przyznanie nam działu wśród ambasad. Choć nie mamy zawartego żadnego traktatu - poza Porozumieniem ws. Nowej Kurlandii - uważam iż dobrą praktyką byłoby wzajemne wyznaczenie miejsc dla misji dyplomatycznych. Z naszej strony, bardzo często kierujemy oferty do RON, a działa Misji byłby idealnym miejscem, aby robić to w sposób uporządkowany. Tym też argumentowałem swoje zdanie. Odsyłam do tematu: https://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/ ... 661#p74661
Pozwoliłem sobie i ja dołączyć do rozmowy, a w zasadzie do wyczekiwania na odpowiedź.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Słusznie. Jak RON wyrazi chęć otrzymania miejsca na naszym forum, to myślę, że też bez problemu to ogarniemy, prawda?
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 11 września 2024, 22:18 Słusznie. Jak RON wyrazi chęć otrzymania miejsca na naszym forum, to myślę, że też bez problemu to ogarniemy, prawda?
Jasna sprawa, tym bardziej, że zarówno my jak i obecnie miłościwie panujący król Stanisław żyjemy w zgodzie i z postanowieniem zawiązania bliskiej współpracy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja to od zawsze z RON żyję w zgodzie. W tym i każdym poprzednim ciele.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 11 września 2024, 22:20 Ja to od zawsze z RON żyję w zgodzie. W tym i każdym poprzednim ciele.
Niech i tak będzie dalej, w ciele tak dostojnym, bo po pierwsze, edelwajskim, a po drugie majestatycznym i cwaniacko-zawadiackim, które urody i uroku mikronacyjnego dodaje!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Normalnie czuję się podrywany! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 11 września 2024, 22:35 Normalnie czuję się podrywany! :D
Ekhm... chyba nie było to zbyt...osobiste? :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

W "stolicy innowacji mikroświatowej" czyli w Leocji wypracowali nowy projekt. Mianowicie chodzi o pieczęcie "wbijane" do Paszportów Pollinu. Na razie wszystko w fazie przygotowań, ale chciałbym tylko zauważyć, że Kotlina Edelweiss wybrała swoją pieczęć:
Obrazek
W dolnej części widnieć będzie oczywiście data. Poniżej zaprezentuje na przykładzie dokumentu wydanego na osobę Czcigodnego #@Helwetyk.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”