Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość
Aurelio Lorenzo Carlo Paolo de Medici y Zep,
Wielki Książę Toskanii
ma zaszczyt i przyjemność zaprosić
Jego Ekscelencję Heinza-Wernera Grünera, Oberhaupta Kotliny Edelweiss
wraz z całą administracją państwową oraz wszystkimi mieszkańcami Kotliny Edelweiss
na uroczyste obchody piątej rocznicy niepodległości Wielkiego Księstwa Toskanii, które odbędą się w poniedziałek 16 lutego 2026 r. we Florencji. W programie uroczystości znajdują się m. in. uroczysta Msza Święta dziękczynna, defilada wojskowa oraz zabawa. Przewidziana jest możliwość zabrania głosu.
Obecność Waszej Ekscelencji będzie dla całej społeczności Wielkiego Księstwa Toskanii wielkim zaszczytem, ale również powodem do ogromnej radości.
Wielkie Księstwo Toskanii działa gościnnie na forum Państwa Kościelnego Rotria.
Zaproszenie na uroczystości rocznicowe
Regulamin forum
- Aurelio de Medici y Zep
Zaproszenie na uroczystości rocznicowe
Jego Eminencja ks. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Arcybiskup Trydentu, Wielki Książę Toskanii, etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Arcybiskup Trydentu, Wielki Książę Toskanii, etc.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Zaproszenie na uroczystości rocznicowe

15 lutego 1926 roku (2026r.)
Aurelio Lorenzo Carlo Paolo de Medici y Zep
Wielki Książę Toskanii
Aurelio Lorenzo Carlo Paolo de Medici y Zep
Wielki Książę Toskanii
Wasza Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
w imieniu własnym oraz całej społeczności Kotliny Edelweiss pragnę złożyć najserdeczniejsze podziękowania za zaszczytne zaproszenie na uroczyste obchody piątej rocznicy niepodległości Wielkiego Księstwa Toskanii.
Z wielkim uznaniem przyjmuję pamięć o naszej wspólnocie oraz okazane nam zaufanie i życzliwość. Jest to dla mnie dowód przyjaznych relacji oraz wzajemnego szacunku między naszymi społecznościami.
Niestety, ze względu na bardzo krótki termin oraz wcześniej podjęte zobowiązania organizacyjne, mogę nie być w stanie osobiście stawić się we Florencji w wyznaczonym dniu. Pragnę jednak zapewnić, że myślami i sercem będę towarzyszył uroczystościom oraz całej społeczności Wielkiego Księstwa Toskanii. Mimo wszystko postaram się by dotrzeć na obchodzy, ale obiecać tego nie wypada.
Z tej wyjątkowej okazji składam Waszej Mości oraz wszystkim mieszkańcom Wielkiego Księstwa najserdeczniejsze gratulacje, a także życzenia dalszych sukcesów, stabilnego rozwoju, pomyślności i powodzenia na drodze budowy niepodległego państwa.
Z wielkim uznaniem przyjmuję pamięć o naszej wspólnocie oraz okazane nam zaufanie i życzliwość. Jest to dla mnie dowód przyjaznych relacji oraz wzajemnego szacunku między naszymi społecznościami.
Niestety, ze względu na bardzo krótki termin oraz wcześniej podjęte zobowiązania organizacyjne, mogę nie być w stanie osobiście stawić się we Florencji w wyznaczonym dniu. Pragnę jednak zapewnić, że myślami i sercem będę towarzyszył uroczystościom oraz całej społeczności Wielkiego Księstwa Toskanii. Mimo wszystko postaram się by dotrzeć na obchodzy, ale obiecać tego nie wypada.
Z tej wyjątkowej okazji składam Waszej Mości oraz wszystkim mieszkańcom Wielkiego Księstwa najserdeczniejsze gratulacje, a także życzenia dalszych sukcesów, stabilnego rozwoju, pomyślności i powodzenia na drodze budowy niepodległego państwa.
Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Zaproszenie na uroczystości rocznicowe
Ktoś z tu obecnych był? Aż mi głupio, bo totalnie o tym zapomniałem...