Ludwig Tomović pisze: ↑28 sierpnia 2024, 18:44
W ramach Orbity Mikronacji (forum skupiające Slawonię, Kafleandię, Trizondal i Sclavinię) padł pomysł na utworzenie "technicznej" stolicy dla Orbity o nazwie Heliopolis.
Ciekawe zagadnienie... ale tak naprawdę nie wiem do czego to jest potrzebne?
Nie chcieliśmy lokować Heliopolis na terenie żadnego z państw Orbity, a przypomniało mi się o "wolnym" kawałku ziemi na Orientyce.
Ok, nie mam z tym problemu, ale jak wyżej, co za problem?
Chodzi o ten kawałek OBPP między Edelweiss, Slawonią i Austro-Węgrami
O który? Mapa Herr Dexa jest w "poważnej" skali, ale nie przedstawia dokłądnych granic.
Po ostatnich korektach terytorialnych, gdzie starałem się dopasować granicę Edelweiss do MAW i Slawonii wygląda to mniej więcej tak:

Z tego co mi wiadomo ziemie Kegel, na mapie oznaczone jako Rewolucyjne Wolne Terytorium Wysokogórskie zostały decyzją
@Coirloscadh opuszczone i wolne.
Sek w tym, że nie wiem czy Szanownemu Panu chodzi o te ziemie (nazwijmy je w naszych wywodach Kegel, które potencjalnie miały być helwetykowskim przyczółkiem, ale nic z tego nie wyszło), czy też chodzi o ziemię zwaną u nas technicznie Tango1?
Proszę o jasną deklarację. Ja, co prawda ni widzę przeciwskazań, ale warto wiedzieć na początek o rzędu jakiej wielkości mówimy.
Wiem, że RWTW zakończyło oficjalnie działalność, ale powiedzmy, że jakieś tam miasteczka, czy punkty styczne (przejścia graniczne, chociażby z nazwy i położenia ostały) w mojej głowie się zakorzeniły.