Aktywność forumowa Edelweiss

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Aktywność forumowa Edelweiss

Post autor: Peetri Romanaav »

Okres letni jest ogólnie dla mikronacji okresem ciężkim. Wszyscy wyjeżdżamy na urlopy, wakacje i raczej zajmujemy się aktywnościami poza czterema ścianami.

Wydaje mi się, że dla całego Pollinu okres jesienny, zimowy i wczesno wiosenny będzie o wiele łaskawszy i aktywność przyniesie większe plony. Mam nadzieję, że armia też da od siebie duży wkład w siłę naszego państwa.

Niedługo pewnie cofną się też w czasie inwestorzy z Nan Di, także postaram się zrobić trochę zamieszania. ;)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 04 września 2023, 11:24 Okres letni jest ogólnie dla mikronacji okresem ciężkim. Wszyscy wyjeżdżamy na urlopy, wakacje i raczej zajmujemy się aktywnościami poza czterema ścianami.

Wydaje mi się, że dla całego Pollinu okres jesienny, zimowy i wczesno wiosenny będzie o wiele łaskawszy i aktywność przyniesie większe plony. Mam nadzieję, że armia też da od siebie duży wkład w siłę naszego państwa.

Niedługo pewnie cofną się też w czasie inwestorzy z Nan Di, także postaram się zrobić trochę zamieszania. ;)
Tak, tu się zgodzę, choć początek roku mówił zupełnie co innego dla Pollinu, stąd radość podwójna, że w okres letni u nas potęgowało.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jeszcze będą dni kiedy Pollin odżyje. Pojawiają się co jakiś czas nowi ludzie, a to bardzo optymistyczne. :)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 04 września 2023, 12:49 Jeszcze będą dni kiedy Pollin odżyje. Pojawiają się co jakiś czas nowi ludzie, a to bardzo optymistyczne. :)
Podoba mi się takie podejście. Ja też jestem romantycznym optymistą. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja jestem analitykiem, chociaż zawsze były mi bliższe humanistyczne idee, dlatego pozwolę się tak określić Herr Oberhaupt. ;)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 04 września 2023, 12:52 Ja jestem analitykiem, chociaż zawsze były mi bliższe humanistyczne idee, dlatego pozwolę się tak określić Herr Oberhaupt. ;)
No przyznajmy się, że jesteśmy. Ja także!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ogólnie może to nie miejsce i czas, ale skoro Nan Di i Edelweiss nawiązały stosunki, może warto pomyśleć nad zaciśnięciem więzów współpracy?

Nowy sojusznik w Pakcie Bundżadarskim może zrobić trochę ruchu, bowiem w Edelweiss ekonomia działa. U nas jeszcze jej nie ma, a jakby ktoś zajmujący się ekonomią czy też gospodarką został posłem w Pakcie można by było zrobić kolejne pole do popisu jeśli chodzi o gospodarkę. :)
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Aż dziw, że udało mi się ponownie uplasować tuż za plecami Oberhaupta, jeśli chodzi o indywidualną aktywność na forum. Nie mniej, bardziej cieszy ilość zaangażowanych na forum osób.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 04 września 2023, 13:02 Ogólnie może to nie miejsce i czas, ale skoro Nan Di i Edelweiss nawiązały stosunki, może warto pomyśleć nad zaciśnięciem więzów współpracy?

Nowy sojusznik w Pakcie Bundżadarskim może zrobić trochę ruchu, bowiem w Edelweiss ekonomia działa. U nas jeszcze jej nie ma, a jakby ktoś zajmujący się ekonomią czy też gospodarką został posłem w Pakcie można by było zrobić kolejne pole do popisu jeśli chodzi o gospodarkę. :)
Nic nie stoi pewnie na przeszkodzie, ale tych paktów ostatnio tyle podpisałem, że chyba zacznę je czytać. :D

Joachim Cargalho pisze: 04 września 2023, 13:04 Aż dziw, że udało mi się ponownie uplasować tuż za plecami Oberhaupta, jeśli chodzi o indywidualną aktywność na forum. Nie mniej, bardziej cieszy ilość zaangażowanych na forum osób.
MNie również to cieszy. Jest pewna grupa osób, która po prostu lubi u nas bywać i jestem z tego szalenie dumny. :)
Jeszcze jak mi powrócą oboje faktotum do pełni sił... I w ogóle Piotrek z synem, Jurgen odpali po kontuzji dłoni, Romek się rozpędzi na wodzie, a Albert z Alfredem będą toczyć "małą wojenkę" który z nich jest lepszym "AF" w mikro... Normalnie zapowiadają się miesiące "prosperity"!

Nie muszę chyba wspominać, że w październiku mamy Oktoberfest? I jedziemy z koksem już we wrześniu! Nie mam daty, ale pomału możemy o tym porozmawiać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Moi mili, wiem, że życie i te sprawy, ale jakby ktoś pytał, to Herr Oberhaupt uprasza o aktywność. Nie dajmy się zepchnąć z fotela lidera w październiku. To nasz miesiąc. Leocja i Lumeria(z w zasadzie to rajd, a nie sami Lumeryjczycy), a nawet pewnie i Sarmacja nie próżnują. Mamy jeszcze dwa i pół dnia. Zakończyć pomału trzeba sprawy z oktoberfestem, gdzie fabuły mieliśmy jak kot napłakał. Takiej wspólnej oczywiscie, przy ognichu. Szkoda. Liczyłem, że tam pociągniemy "spam fabularny" aż miło. Herr Rhyner nie podłapał nowej funkcji, ale może się jeszcze naprawi i zdeklaruje.
Ja swoje "medale i ordery" rozdam pewnie dopiero jak odetchnę, czyli może jutro, a może pojutrze. Się zobaczy, ale pamiętajcie, że nie możemy spaść z "jedynki". :E :karo :E :karo :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”