Wieści z RON
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wieści z RON
Coś mi się zdaje, że chyba muszę zagościć w RON w najbliższym czasie 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Biorąc pod uwagę romanse edelweissko-polsko-litewskie, istnieje szansa, że będzie wakat na stanowisku w korpusie dyplomatycznym.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑22 lipca 2026, 11:23 Coś mi się zdaje, że chyba muszę zagościć w RON w najbliższym czasie![]()

- Mikołaj Radziwiłł • Stempel
Serdecznie zapraszamyIsabella M. Neumann-Swann pisze: ↑22 lipca 2026, 11:23 Coś mi się zdaje, że chyba muszę zagościć w RON w najbliższym czasie![]()
Joachim Cargalho pisze: ↑22 lipca 2026, 18:11Biorąc pod uwagę romanse edelweissko-polsko-litewskie, istnieje szansa, że będzie wakat na stanowisku w korpusie dyplomatycznym.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑22 lipca 2026, 11:23 Coś mi się zdaje, że chyba muszę zagościć w RON w najbliższym czasie![]()
![]()
- Mikołaj Radziwiłł • Stempel
TO JUŻ OFICJALNE !

Fryderyk Orański z Bożej łaski i woli Narodu wybrany na Króla Polski, Wielkiego Księcia Litewskiego,
Księcia Ruskiego, Pruskiego, Mazowieckiego, Żmudzkiego, Kijowskiego, Wołyńskiego, Podolskiego, Podlaskiego, Inflanckiego, Smoleńskiego, Siewierskiego, Czernihowskiego, etc. etc. etc.,
Króla Najwierniejszego. Monarcha rządzić będzie
dalej jako Jerzy IV.
Vivat Król! Vivat Rzeczypospolita!
Fryderyk Orański z Bożej łaski i woli Narodu wybrany na Króla Polski, Wielkiego Księcia Litewskiego,
Księcia Ruskiego, Pruskiego, Mazowieckiego, Żmudzkiego, Kijowskiego, Wołyńskiego, Podolskiego, Podlaskiego, Inflanckiego, Smoleńskiego, Siewierskiego, Czernihowskiego, etc. etc. etc.,
Króla Najwierniejszego. Monarcha rządzić będzie
dalej jako Jerzy IV.
Vivat Król! Vivat Rzeczypospolita!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Napiszę troszkę kolokwialnie, z racji natłoku wpisów do nadrobienia - No i elegancko.