Odbiór aktów własności

W tym miejscu załatwisz wszelkie sprawy związane z obywatelstwem. Składanie wniosków, zapomogi, inne nurtujące cię kwestię i pytania...
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Odbiór aktów własności

Post autor: Joachim Cargalho »

- Dzień dobry - rzucił na wejściu - przyszedłem odebrać akt własności. Ponoć byłem wzywany.

Nie do końca wiedział co właściwie powinien powiedzieć. Aby załatwić sprawę, tak jak należało...
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Odbiór aktów własności

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 07 czerwca 2022, 10:52 - Dzień dobry - rzucił na wejściu - przyszedłem odebrać akt własności. Ponoć byłem wzywany.

Nie do końca wiedział co właściwie powinien powiedzieć. Aby załatwić sprawę, tak jak należało...
Skoro jest już założony temat całkiem pasujacy to proszę Szanownego o wybranie sobie z listy własności.
Akt nadania zostanie wydany w czasie późniejszym, pani Jadzia zgubiła pieczątkę, ale klucz otrzyma Szanowny od razu. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Cargalho wertował katalog w tę i z powrotem, by znaleźć odpowiedni dworek dla siebie. Choć wybór nie był zbyt duży, każdy wydawał się być kusząca propozycją. W końcu zdecydował się:
- Czy ja w ogóle na to zasłużyłem? - dopytywał jeszcze pani Jadzi i w końcu wskazał palcem na Drittes Herrenhaus - ten wydaje się w porządku. Jak już się wprowadzę, może Pani wpaść na kawę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 07 czerwca 2022, 11:09 Cargalho wertował katalog w tę i z powrotem, by znaleźć odpowiedni dworek dla siebie. Choć wybór nie był zbyt duży, każdy wydawał się być kusząca propozycją. W końcu zdecydował się:
- Czy ja w ogóle na to zasłużyłem? - dopytywał jeszcze pani Jadzi i w końcu wskazał palcem na Drittes Herrenhaus - ten wydaje się w porządku. Jak już się wprowadzę, może Pani wpaść na kawę.
-Panie Szanowny, ja to dałabym Panu i wszystkie! - wyszczerzyła się do Joachima pokazując niestaranne uszeregowane uzębienie.
-Pani Kochany, tu ma Pan klucz, a dokumenty to już listonosz dostarczy. Gdzieś mi się zawieruszyła pieczątka, którą oberhaupt mi zostawił. Wie Pan, teraz będę szukać godzinami, a za chwilę przerwa. - znów pokazała pełną "kolekcję" uzębienia.
Panie Kochanienki, jeszcze jednak sprawa. Dostałam informacje, że jakoś trza nazwać ten pałac po edelwajsku. To jak mam w dokumenty wpisać? Nie będzie przecież taki piękny dwór zwał sie "Trzecim".
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- Ale żeś mi Pani dała zadanie teraz - podrapał się po głowie - ja to raczej jestem słaby w nazwy - zaśmiał się. po czym dodał - w takim razie lepiej zagrzej wody na kawę. Trochę tu posiedzimy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 07 czerwca 2022, 11:27 - Ale żeś mi Pani dała zadanie teraz - podrapał się po głowie - ja to raczej jestem słaby w nazwy - zaśmiał się. po czym dodał - w takim razie lepiej zagrzej wody na kawę. Trochę tu posiedzimy.
A tej pieczątki, pomożesz Pan szukać? Jak tak, to najpierw kawa, herbata, mleko, kakao i dopiero później zaczniemy bawić się w szukano. - ząbki znów pokazały się w pełnej krasie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Przypominam wszystkim zasłużonym obywatelom, że aby uzyskać prywatne włości od Kotliny Edelweiss wystarczy wybrać parcelę wraz z zabudowaniami, a oberhaupt przyzna Wam ją dla Waszych potomnych.

Na razie dokonał tego tylko Herr Joachim Cargalho stając się w sumie pierwszym właścicielem ziemskich w historii Edelweiss.
Taką możliwość ma jednak jeszcze cała "rzesza" innych obywateli.

@Joachim Cargalho
@Femme Mystere @Isabella Swann
@Piotr Romanow @Albert Fryderyk de Espada
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Sprawa trochę się przeciągnęła, mogę odebrać swój dworek?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 30 czerwca 2022, 15:39 Sprawa trochę się przeciągnęła, mogę odebrać swój dworek?
- A Pani Kochanienka to w jakiej sprawie? - zapytała jak zawsze czujna pani Jadwiga. - Jak po dworek Pani Kochanienka przyszła? Pierwsze to dane osobowe i takie inne pozwolenia poproszę. Później to chyba muszę wiedzieć który sobie Pani Kochanienka wybrała, prawda. Oj chciałabym być wróżką, ale nie było mi dane... - zamyśliła się i wyciągnęła rekę po dowód osobisty.
- No dobrze już dobrze, to który sobie Pani Kochanienka życzy, panno,oj przepraszam pani tak młodo wygląda. - Spojrzała z uznaniem na datę urodzenia Frau Augentrost i wyciagnęła katalog z dostępnymi dworkami.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Obywatelski”