Odbiór aktów własności
Regulamin forum
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Odbiór aktów własności
- Dzień dobry - rzucił na wejściu - przyszedłem odebrać akt własności. Ponoć byłem wzywany.
Nie do końca wiedział co właściwie powinien powiedzieć. Aby załatwić sprawę, tak jak należało...
Nie do końca wiedział co właściwie powinien powiedzieć. Aby załatwić sprawę, tak jak należało...

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Odbiór aktów własności
Skoro jest już założony temat całkiem pasujacy to proszę Szanownego o wybranie sobie z listy własności.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2022, 10:52 - Dzień dobry - rzucił na wejściu - przyszedłem odebrać akt własności. Ponoć byłem wzywany.
Akt nadania zostanie wydany w czasie późniejszym, pani Jadzia zgubiła pieczątkę, ale klucz otrzyma Szanowny od razu.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cargalho wertował katalog w tę i z powrotem, by znaleźć odpowiedni dworek dla siebie. Choć wybór nie był zbyt duży, każdy wydawał się być kusząca propozycją. W końcu zdecydował się:
- Czy ja w ogóle na to zasłużyłem? - dopytywał jeszcze pani Jadzi i w końcu wskazał palcem na Drittes Herrenhaus - ten wydaje się w porządku. Jak już się wprowadzę, może Pani wpaść na kawę.
- Czy ja w ogóle na to zasłużyłem? - dopytywał jeszcze pani Jadzi i w końcu wskazał palcem na Drittes Herrenhaus - ten wydaje się w porządku. Jak już się wprowadzę, może Pani wpaść na kawę.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-Panie Szanowny, ja to dałabym Panu i wszystkie! - wyszczerzyła się do Joachima pokazując niestaranne uszeregowane uzębienie.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2022, 11:09 Cargalho wertował katalog w tę i z powrotem, by znaleźć odpowiedni dworek dla siebie. Choć wybór nie był zbyt duży, każdy wydawał się być kusząca propozycją. W końcu zdecydował się:
-Pani Kochany, tu ma Pan klucz, a dokumenty to już listonosz dostarczy. Gdzieś mi się zawieruszyła pieczątka, którą oberhaupt mi zostawił. Wie Pan, teraz będę szukać godzinami, a za chwilę przerwa. - znów pokazała pełną "kolekcję" uzębienia.
Panie Kochanienki, jeszcze jednak sprawa. Dostałam informacje, że jakoś trza nazwać ten pałac po edelwajsku. To jak mam w dokumenty wpisać? Nie będzie przecież taki piękny dwór zwał sie "Trzecim".
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Ale żeś mi Pani dała zadanie teraz - podrapał się po głowie - ja to raczej jestem słaby w nazwy - zaśmiał się. po czym dodał - w takim razie lepiej zagrzej wody na kawę. Trochę tu posiedzimy.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A tej pieczątki, pomożesz Pan szukać? Jak tak, to najpierw kawa, herbata, mleko, kakao i dopiero później zaczniemy bawić się w szukano. - ząbki znów pokazały się w pełnej krasie.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2022, 11:27 - Ale żeś mi Pani dała zadanie teraz - podrapał się po głowie - ja to raczej jestem słaby w nazwy - zaśmiał się. po czym dodał - w takim razie lepiej zagrzej wody na kawę. Trochę tu posiedzimy.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przypominam wszystkim zasłużonym obywatelom, że aby uzyskać prywatne włości od Kotliny Edelweiss wystarczy wybrać parcelę wraz z zabudowaniami, a oberhaupt przyzna Wam ją dla Waszych potomnych.
Na razie dokonał tego tylko Herr Joachim Cargalho stając się w sumie pierwszym właścicielem ziemskich w historii Edelweiss.
Taką możliwość ma jednak jeszcze cała "rzesza" innych obywateli.
@Joachim Cargalho
@Femme Mystere @Isabella Swann
@Piotr Romanow @Albert Fryderyk de Espada
Na razie dokonał tego tylko Herr Joachim Cargalho stając się w sumie pierwszym właścicielem ziemskich w historii Edelweiss.
Taką możliwość ma jednak jeszcze cała "rzesza" innych obywateli.
@Joachim Cargalho
@Femme Mystere @Isabella Swann
@Piotr Romanow @Albert Fryderyk de Espada
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sprawa trochę się przeciągnęła, mogę odebrać swój dworek?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- A Pani Kochanienka to w jakiej sprawie? - zapytała jak zawsze czujna pani Jadwiga. - Jak po dworek Pani Kochanienka przyszła? Pierwsze to dane osobowe i takie inne pozwolenia poproszę. Później to chyba muszę wiedzieć który sobie Pani Kochanienka wybrała, prawda. Oj chciałabym być wróżką, ale nie było mi dane... - zamyśliła się i wyciągnęła rekę po dowód osobisty.Femme Mystere pisze: ↑30 czerwca 2022, 15:39 Sprawa trochę się przeciągnęła, mogę odebrać swój dworek?
- No dobrze już dobrze, to który sobie Pani Kochanienka życzy, panno,oj przepraszam pani tak młodo wygląda. - Spojrzała z uznaniem na datę urodzenia Frau Augentrost i wyciagnęła katalog z dostępnymi dworkami.