Odbiór aktów własności

W tym miejscu załatwisz wszelkie sprawy związane z obywatelstwem. Składanie wniosków, zapomogi, inne nurtujące cię kwestię i pytania...
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Odbiór aktów własności

Post autor: Femme Mystere »

Pięknie! @Sophie zasłużyła na to wyróżnienie. Jestem z Ciebie dumna! :)
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Szanowne Obywatelki,
Szanowni Obywatele,
Drodzy Goście,

W związku z możliwością przyznania własnego lokum, na wyznaczonej przez siebie działce, zgodnie z OV No. 24/1922, chciałbym pogratulować uzyskania takiej możliwości następującym osobom:

- Gaetano Kohlmeise @Gaetano Kohlmeise

- Damiano Robingren @Damiano Robingren

Serdecznie dziękuje za dotychczasowy wkład w życie społeczności Edelweisskie Kotliny.

Jeśli tylko wyrażają Szanowni Panowie taką wolę to zachęcam. Lista parceli w załączniku. Jeśli Szanowni nic nie znajdą dla siebie, lub w miejscowościach, w których niekoniecznie chcą zamieszkać to zaparszam do EdelBau, złożymy wniosek o rozbudowę dzielnic willowych.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jak dobrze, że w Edelweiss to @Heinz-Werner Grüner tak sprawiedliwie rozdziela majątek państwowy. Gratuluję Panom ;)
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 23 października 2024, 11:32 Jak dobrze, że w Edelweiss to @Heinz-Werner Grüner tak sprawiedliwie rozdziela majątek państwowy. Gratuluję Panom ;)
Edelweiss dla ludu, ja jestem tylko ich reprezentantem. Robię wszystko co w mojej mocy by dać im szczęście.
Dodam, że sam nie mam domu, śpię w Der Sitz, a to przecież biura i jedyne pomieszczenie do użytku prywatnego to sypialnia, razem z umywalką. Nie mam własnego wc. :)
Nie wspomnę, że nie chcieliście mi dać korony, a już o pałącu nie wspomnę. Dzielę sprawiedliwie. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr Oberhaupt, mogę zaoferować swój dworek. Mam tam wygodne sypialnie. Zapraszam. Jest też WC.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 23 października 2024, 12:23 Herr Oberhaupt, mogę zaoferować swój dworek. Mam tam wygodne sypialnie. Zapraszam. Jest też WC.
Podziękuje. Dla oberhaupta jest inny limit. Jak wbije 50000postów to wtedy będę mogł zamieszkać we własnej kamienicy! ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Skoro jest taka możliwość, to posiadłość przy Alexanderplatz 6 w Grünerwald zdaje się być idealnie skrojono pode mnie. Pytanie tylko, ile taki luksus będzie kosztował @Heinz-Werner Grüner ?
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 28 października 2024, 18:34 Skoro jest taka możliwość, to posiadłość przy Alexanderplatz 6 w Grünerwald zdaje się być idealnie skrojono pode mnie. Pytanie tylko, ile taki luksus będzie kosztował @Heinz-Werner Grüner ?
Willowe strefy mieszkalne są formą nagrody dla wyróżniających się obywateli. Swój własny kąt dostaje się za zasługi. Także...jak zawsze chwila rozmowy z p.Jadzią jako obowioązek odebrania kluczy. :)

Biuro w Departamencie Obywatelskim tętniło życiem, choć dzień był szary i wilgotny, typowy dla edelweisskiej jesieni roku 1924. Pani Jadzia, znana ze swojej niezrównanej cierpliwości i uprzejmości, siedziała przy swoim biurku w wydziale nieruchomości i meldunków, układając starannie dokumenty. Gdy ktoś stuknął do drzwi, podniosła głowę i zobaczyła wysokiego, schludnie ubranego mężczyznę, który z nieco zestresowanym wyrazem twarzy przekroczył próg biura.

– Dzień dobry, fraulein – powiedział z lekkim polskim akcentem. – Nazywam się Herr Kohlmeise. Przyszedłem po klucze do mieszkania przy Alexanderplatz 6.

Pani Jadzia uśmiechnęła się łagodnie, kiwając głową, i gestem wskazała, żeby usiadł.
Oczywiście, Herr Kohlmeise. Pana nazwisko już przewinęło się przez moją listę. Zakładam, że to mieszkanie w Grünewaldzie? - zapytała, po czym w swoim zwyczaju, mówiła dalej:
Ach, Grünewald to piękna okolica– przyznała pani Jadzia, przekładając dokumenty. – Jeszcze kilka formalności i klucze będą pana. Proszę bardzo, czy ma pan przy sobie dowód tożsamości?

– Grünerwald potrafi zaskoczyć, ale proszę się nie martwić – odparła z uśmiechem. – Ludzie tutaj są różni, to prawda, mnóstwo wojskowych, ale Alexanderplatz to spokojna okolica. Będzie pan miał spokój.
Podpisała dokument i wręczyła mu plik kartek, po czym wyciągnęła z szuflady ciężki, metalowy klucz z wygrawerowanym numerem 6.
A oto i pana klucz. Przekazuję go z nadzieją, że nowe miejsce przyniesie panu same dobre wspomnienia – powiedziała serdecznie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Szanowne Obywatelki,
Szanowni Obywatele,
Drodzy Goście,

W związku z możliwością przyznania własnego lokum, w postaci dworku, na wyznaczonej przez siebie działce, zgodnie z OV No. 24/1922. Chciałbym serdecznie pogratulować możliwości ich uzyskania następującym obywatelom:

- Leszek Ebe-Grüner @Leszek Ebe-Grüner (brawo synu, wreszcie masz swój własny zakątek!)

- Jürgen Voller @Jürgen Voller

Możliwość postawienia dworku w Kotlinie Edelweiss uzyskali również obcokrajowcy:

- Czcigodny Helwetyk Romański @Helwetyk

- Herr Orjon Surma @Orjon Surma

- Hrabia Targersdorf Borisz @Targersdorf Borisz

oraz przypomnieć, że również ma taką mozliwość:

- Damiano Robingren @Damiano Robingren

Jest mi niezmiernie miło wyrazić wdzęczność, za to co do tej pory zrobiliście dla Kotliny Edelweiss. Czyńcie zatem honory i zapraszam po odbiór kluczy.

Jeśli tylko wyrażają Szanowni Panowie taką wolę to zachęcam. Lista parceli TUTAJ. Jeśli Szanowni nic nie znajdą dla siebie, lub w miejscowościach, w których niekoniecznie chcą zamieszkać to zaparszam do EdelBau, złożymy wniosek o rozbudowę dzielnic willowych.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Proponowałabym oddać pod młotek sarmatische Stille, gdyż właściciele nie za często nas odwiedzają. I nie płacą czynszu.
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Obywatelski”