Odbiór aktów własności
Regulamin forum
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Odbiór aktów własności
Pięknie! @Sophie zasłużyła na to wyróżnienie. Jestem z Ciebie dumna! 
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szanowne Obywatelki,
Szanowni Obywatele,
Drodzy Goście,
W związku z możliwością przyznania własnego lokum, na wyznaczonej przez siebie działce, zgodnie z OV No. 24/1922, chciałbym pogratulować uzyskania takiej możliwości następującym osobom:
- Gaetano Kohlmeise @Gaetano Kohlmeise
- Damiano Robingren @Damiano Robingren
Serdecznie dziękuje za dotychczasowy wkład w życie społeczności Edelweisskie Kotliny.
Jeśli tylko wyrażają Szanowni Panowie taką wolę to zachęcam. Lista parceli w załączniku. Jeśli Szanowni nic nie znajdą dla siebie, lub w miejscowościach, w których niekoniecznie chcą zamieszkać to zaparszam do EdelBau, złożymy wniosek o rozbudowę dzielnic willowych.
Szanowni Obywatele,
Drodzy Goście,
W związku z możliwością przyznania własnego lokum, na wyznaczonej przez siebie działce, zgodnie z OV No. 24/1922, chciałbym pogratulować uzyskania takiej możliwości następującym osobom:
- Gaetano Kohlmeise @Gaetano Kohlmeise
Serdecznie dziękuje za dotychczasowy wkład w życie społeczności Edelweisskie Kotliny.
Jeśli tylko wyrażają Szanowni Panowie taką wolę to zachęcam. Lista parceli w załączniku. Jeśli Szanowni nic nie znajdą dla siebie, lub w miejscowościach, w których niekoniecznie chcą zamieszkać to zaparszam do EdelBau, złożymy wniosek o rozbudowę dzielnic willowych.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak dobrze, że w Edelweiss to @Heinz-Werner Grüner tak sprawiedliwie rozdziela majątek państwowy. Gratuluję Panom 
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Edelweiss dla ludu, ja jestem tylko ich reprezentantem. Robię wszystko co w mojej mocy by dać im szczęście.Femme Mystere pisze: ↑23 października 2024, 11:32 Jak dobrze, że w Edelweiss to @Heinz-Werner Grüner tak sprawiedliwie rozdziela majątek państwowy. Gratuluję Panom![]()
Dodam, że sam nie mam domu, śpię w Der Sitz, a to przecież biura i jedyne pomieszczenie do użytku prywatnego to sypialnia, razem z umywalką. Nie mam własnego wc.
Nie wspomnę, że nie chcieliście mi dać korony, a już o pałącu nie wspomnę. Dzielę sprawiedliwie.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Oberhaupt, mogę zaoferować swój dworek. Mam tam wygodne sypialnie. Zapraszam. Jest też WC.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Podziękuje. Dla oberhaupta jest inny limit. Jak wbije 50000postów to wtedy będę mogł zamieszkać we własnej kamienicy!Femme Mystere pisze: ↑23 października 2024, 12:23 Herr Oberhaupt, mogę zaoferować swój dworek. Mam tam wygodne sypialnie. Zapraszam. Jest też WC.
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Skoro jest taka możliwość, to posiadłość przy Alexanderplatz 6 w Grünerwald zdaje się być idealnie skrojono pode mnie. Pytanie tylko, ile taki luksus będzie kosztował @Heinz-Werner Grüner ?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Willowe strefy mieszkalne są formą nagrody dla wyróżniających się obywateli. Swój własny kąt dostaje się za zasługi. Także...jak zawsze chwila rozmowy z p.Jadzią jako obowioązek odebrania kluczy.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑28 października 2024, 18:34 Skoro jest taka możliwość, to posiadłość przy Alexanderplatz 6 w Grünerwald zdaje się być idealnie skrojono pode mnie. Pytanie tylko, ile taki luksus będzie kosztował @Heinz-Werner Grüner ?
Biuro w Departamencie Obywatelskim tętniło życiem, choć dzień był szary i wilgotny, typowy dla edelweisskiej jesieni roku 1924. Pani Jadzia, znana ze swojej niezrównanej cierpliwości i uprzejmości, siedziała przy swoim biurku w wydziale nieruchomości i meldunków, układając starannie dokumenty. Gdy ktoś stuknął do drzwi, podniosła głowę i zobaczyła wysokiego, schludnie ubranego mężczyznę, który z nieco zestresowanym wyrazem twarzy przekroczył próg biura.
– Dzień dobry, fraulein – powiedział z lekkim polskim akcentem. – Nazywam się Herr Kohlmeise. Przyszedłem po klucze do mieszkania przy Alexanderplatz 6.
Pani Jadzia uśmiechnęła się łagodnie, kiwając głową, i gestem wskazała, żeby usiadł.
– Oczywiście, Herr Kohlmeise. Pana nazwisko już przewinęło się przez moją listę. Zakładam, że to mieszkanie w Grünewaldzie? - zapytała, po czym w swoim zwyczaju, mówiła dalej:
Ach, Grünewald to piękna okolica– przyznała pani Jadzia, przekładając dokumenty. – Jeszcze kilka formalności i klucze będą pana. Proszę bardzo, czy ma pan przy sobie dowód tożsamości?
– Grünerwald potrafi zaskoczyć, ale proszę się nie martwić – odparła z uśmiechem. – Ludzie tutaj są różni, to prawda, mnóstwo wojskowych, ale Alexanderplatz to spokojna okolica. Będzie pan miał spokój.
Podpisała dokument i wręczyła mu plik kartek, po czym wyciągnęła z szuflady ciężki, metalowy klucz z wygrawerowanym numerem 6.
– A oto i pana klucz. Przekazuję go z nadzieją, że nowe miejsce przyniesie panu same dobre wspomnienia – powiedziała serdecznie.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szanowne Obywatelki,
Szanowni Obywatele,
Drodzy Goście,
W związku z możliwością przyznania własnego lokum, w postaci dworku, na wyznaczonej przez siebie działce, zgodnie z OV No. 24/1922. Chciałbym serdecznie pogratulować możliwości ich uzyskania następującym obywatelom:
- Leszek Ebe-Grüner @Leszek Ebe-Grüner (brawo synu, wreszcie masz swój własny zakątek!)
- Jürgen Voller @Jürgen Voller
Możliwość postawienia dworku w Kotlinie Edelweiss uzyskali również obcokrajowcy:
- Czcigodny Helwetyk Romański @Helwetyk
- Herr Orjon Surma @Orjon Surma
- Hrabia Targersdorf Borisz @Targersdorf Borisz
oraz przypomnieć, że również ma taką mozliwość:
Jest mi niezmiernie miło wyrazić wdzęczność, za to co do tej pory zrobiliście dla Kotliny Edelweiss. Czyńcie zatem honory i zapraszam po odbiór kluczy.
Jeśli tylko wyrażają Szanowni Panowie taką wolę to zachęcam. Lista parceli TUTAJ. Jeśli Szanowni nic nie znajdą dla siebie, lub w miejscowościach, w których niekoniecznie chcą zamieszkać to zaparszam do EdelBau, złożymy wniosek o rozbudowę dzielnic willowych.
Szanowni Obywatele,
Drodzy Goście,
W związku z możliwością przyznania własnego lokum, w postaci dworku, na wyznaczonej przez siebie działce, zgodnie z OV No. 24/1922. Chciałbym serdecznie pogratulować możliwości ich uzyskania następującym obywatelom:
- Leszek Ebe-Grüner @Leszek Ebe-Grüner (brawo synu, wreszcie masz swój własny zakątek!)
- Jürgen Voller @Jürgen Voller
Możliwość postawienia dworku w Kotlinie Edelweiss uzyskali również obcokrajowcy:
- Czcigodny Helwetyk Romański @Helwetyk
- Herr Orjon Surma @Orjon Surma
- Hrabia Targersdorf Borisz @Targersdorf Borisz
oraz przypomnieć, że również ma taką mozliwość:
Jest mi niezmiernie miło wyrazić wdzęczność, za to co do tej pory zrobiliście dla Kotliny Edelweiss. Czyńcie zatem honory i zapraszam po odbiór kluczy.
Jeśli tylko wyrażają Szanowni Panowie taką wolę to zachęcam. Lista parceli TUTAJ. Jeśli Szanowni nic nie znajdą dla siebie, lub w miejscowościach, w których niekoniecznie chcą zamieszkać to zaparszam do EdelBau, złożymy wniosek o rozbudowę dzielnic willowych.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Proponowałabym oddać pod młotek sarmatische Stille, gdyż właściciele nie za często nas odwiedzają. I nie płacą czynszu.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum