Odbiór aktów własności

W tym miejscu załatwisz wszelkie sprawy związane z obywatelstwem. Składanie wniosków, zapomogi, inne nurtujące cię kwestię i pytania...
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Odbiór aktów własności

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Szanowni Państwo,

Departament Obywatelski to nie jest "Pensjonat Pod Różą", który rozdaje swoje wizytówki tu i ówdzie, a raczej miejsce, które respektuje prawa i rozporządzenia oberhahupata. Nawet jakby to było milion postów, to z racji tego, że nie mamy takich kompetancji nie przydzielimy nic ponadto co przysługuje obywatelowi. I akurat Szanowni Państwo doskonale o tym wiedzą, będąc w strukturach Centrali do lat już kilku...
Jeśli czujecie, że naley się Wam siękawałek plaży w miejscu podległym innej nacji, serdecznie zapraszam do dysputy, choćby i w ramach Departamentu Obywatelskiego, ale z osobą kompetentą do reprezentowania Kotliny Edelweiss na arenie międzynarodowej.

DW: @Femme Mystere @Joachim Cargalho
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Szanowny Oberhauptcie,
zgodnie z umową z Rzeczpospolitą Obojga Narodów, mamy możliwość wykorzystywać La Palmę w swoich narracjach na forum. Tym samym, moje zapytanie nie staje się kwestią roszczeniową, ale faktycznym wykorzystywaniem podpisanych umów. Niestety wiele z nich jest nieaktywnych (Pakt Bundżadarski, Przymierze Narodów, Pakt Nowobrzeski), a ten możemy wykorzystać realnie. Tym samym, można uruchomić eksport cygar palmowych.
Moje zapytanie ma więc głębokie uzasadnienie, którego nie ma oberhauptowskie oburzenie. Dlatego raz jeszcze zachęcam do analizy faktycznych przesłanek i udzielenia zgody i przydzielenia środków na tworzenie nieruchomości w tym klimacie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 29 lipca 2025, 23:17 Szanowny Oberhauptcie,
zgodnie z umową z Rzeczpospolitą Obojga Narodów, mamy możliwość wykorzystywać La Palmę w swoich narracjach na forum. Tym samym, moje zapytanie nie staje się kwestią roszczeniową, ale faktycznym wykorzystywaniem podpisanych umów. Niestety wiele z nich jest nieaktywnych (Pakt Bundżadarski, Przymierze Narodów, Pakt Nowobrzeski), a ten możemy wykorzystać realnie. Tym samym, można uruchomić eksport cygar palmowych.
Moje zapytanie ma więc głębokie uzasadnienie, którego nie ma oberhauptowskie oburzenie. Dlatego raz jeszcze zachęcam do analizy faktycznych przesłanek i udzielenia zgody i przydzielenia środków na tworzenie nieruchomości w tym klimacie.
Czy Kotlina Edelweiss ma z Rzeczpospolitą Obojga Narodów jakikolwiek pakt o treści zbliżonej do Pańskich żądań? Jeśli tak, to proszę o przytoczenie mi tych warunków. Pewnie w obliczu działań jakie chciałbym podjąć, a nie mogę, bo zajmuje się własnie Pańskimi roszczeniami o coś, co nie należy do moich kompetencji, prosiłbym o sprawdzenie, czy jednak nie ma przeciwskazań by sobie cokolwiek w La Palmie postawić.
Ja również bardzo chętnie chciałbym mieć hacjendę w tych rejonach, ale wybaczy mi Szanowny, odkąd mam tylko jednego faktotum, nie nadążam ze sprawami urzędowymi.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jesteśmy zdania, iż Nowa Kurlandia powinna funkcjonować w niezmienionym formacie, jako integralna część Rzeczpospolitej Obojga Narodów. Jednocześnie, zezwala się na korzystanie z ziem La Palmy do narracyjnych działań w domenie edelweiss.org.pl
Potwierdzamy, iż na wymienionych terenach obowiązuje jurysdykcja Rzeczypospolitej, a wszelkie zmiany powinny być ujednolicone za porozumieniem stron.
Ja również bardzo chętnie chciałbym mieć hacjendę w tych rejonach, ale wybaczy mi Szanowny, odkąd mam tylko jednego faktotum, nie nadążam ze sprawami urzędowymi.
Słabe przeprosiny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 29 lipca 2025, 23:31
Jesteśmy zdania, iż Nowa Kurlandia powinna funkcjonować w niezmienionym formacie, jako integralna część Rzeczpospolitej Obojga Narodów. Jednocześnie, zezwala się na korzystanie z ziem La Palmy do narracyjnych działań w domenie edelweiss.org.pl
Potwierdzamy, iż na wymienionych terenach obowiązuje jurysdykcja Rzeczypospolitej, a wszelkie zmiany powinny być ujednolicone za porozumieniem stron.
Słabe przeprosiny.
Sam przywołał Szanowny fragment, że obowiązuje tam jurysdykcja RON, to co ja miałbym zmienić i ingerować?
Prosiłbym o nieeskalowanie emocji negatywnych. Czasem naprawdę żart, nie zawsze jest żartem.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tak jak pisałem wyżej, chciałbym wykorzystać tę umowę do celów narracyjnych i oczekuję zgody Oberhaupta na te działania, ponieważ chciałbym, by wszelkie koszta zostały poniesione w imię państwa. Resztę postaram się sam załatwić zgodnie z umową międzynarodową którą sam projektowałem.

Wtrącenia z żartem nie rozumiem. Nie ma go tutaj nigdzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 29 lipca 2025, 23:36 Tak jak pisałem wyżej, chciałbym wykorzystać tę umowę do celów narracyjnych i oczekuję zgody Oberhaupta na te działania, ponieważ chciałbym, by wszelkie koszta zostały poniesione w imię państwa. Resztę postaram się sam załatwić zgodnie z umową międzynarodową którą sam projektowałem.

Wtrącenia z żartem nie rozumiem. Nie ma go tutaj nigdzie.
Jak dobrze Szanowny wie, Nowa Kurlandia vel La Palma, jak my to zwiemy jest mi bardzo bliska. Chciałbym by trafiła w całej rozciągłości w nasze ręce, ale obawiam się, w zasadzie od samego początku inicjatywy, że nie mamy mocy przerobowych na to by działać w "dwóch innych sferach". Tu nie chodzi o niechęć do działania, ani o szanse powodzenia, a raczej o możliwości. Realizuje się obecnie jako zimny przodek społeczności edelweisskiej, nijak mam to historycznie połaczyć z palmową przeszłością. Chciałbym, ale nie umiem. Jeśli Szanowny Pan ma takie chęci, czas i siły to jeszcze dziś (czysto w przenośni, bo nie mogę nadrobić postów z całego dnia) nadam Szanownemu Panu prawomocną władzę by palmiarką i palmowcom nadać edelweisska kulturę i całą tą otoczkę. jedyne ograniczenie to brak użycia siły, bo tego to mi na ten moment chyba w ogóle nie trzeba.
Nie wiem czy się rozumiemy, ale proponuje Szanownemu stanowisko (nadam jak dostanę akcept) Pełnomocnika do Spraw Ludności Palmowej.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja nie chcę tam pracować, tylko odpoczywać.
Jak już Oberhaupt ją z powrotem przygarnie, wtedy wrócimy do tematu. Dziękuję. Odezwę się na 6000 postów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 30 lipca 2025, 07:36 Ja nie chcę tam pracować, tylko odpoczywać.
Jak już Oberhaupt ją z powrotem przygarnie, wtedy wrócimy do tematu. Dziękuję. Odezwę się na 6000 postów.
Słuchaj no, Mój Ulubiony Marudo, Były Lewy Faktotum, Szara Eminencjo, a co byś powiedział na te 6000 postów do końca miesiąca? Wtedy wyrwę La Palmę z rąk Rzeczpospolitej i oddam Tobie, byś mógł odpoczywać gdziekolwiek zechcesz. Podejmujesz się wyzwania? ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dałbym radę to zrobić, a Ty byś został z problemem.
Jako, że od zawsze i na zawsze nawołuję do pokoju, nie chcę, żeby Rzeczpospolita poczuła się w jakikolwiek sposób narażona. Może kiedyś znajdziemy inną wyspę...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Obywatelski”