Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss

W tym miejscu wszyscy dyplomaci zagraniczni mogą składac prośby, wnioski, zażalenia i inne nie cierpiące zwłoki zapytania.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Re: Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss

Post autor: Juan de la Cerda »

Chciałem tylko zapewnić, że o sprawie i Edlach nie zapomniałem. Mam ostatnio trochę realiozy i nie chce mi odpuścić skubana. Bądźcie pewni kochani, że mam was i sprawę naszej współpracy w myślach i sercu i jak tylko czas pozwoli wszystko ogarnę ! :E :E :E
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss

Post autor: Jürgen Voller »

Powodzenia, bo realioza ciężka sprawa! 8-)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Juan de la Cerda pisze: 03 sierpnia 2025, 20:04 Chciałem tylko zapewnić, że o sprawie i Edlach nie zapomniałem. Mam ostatnio trochę realiozy i nie chce mi odpuścić skubana. Bądźcie pewni kochani, że mam was i sprawę naszej współpracy w myślach i sercu i jak tylko czas pozwoli wszystko ogarnę ! :E :E :E
W razie czego w Lwiej Aptece mamy na to sporo lekarstw. W ostateczności służymy w Szpitalu Krankenhaus... :) Trzymamy kciuki!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr @Juan de la Cerda jak wygląda obecnie sytuacja "dopieszczania traktatu? Żeby nie było, nie poganiam. Zwyczajnie wracam do v-żywych po zjeździe mikronautów i ustalam czym się zajmowaliśmy. :)
A propos, w celu dopięcia szczegółów, proszę dołączać "do wiadomości" także Szefa Departamentu Dyplomatycznego Kotliny Edelweiss @Joachim Cargalho. Wiekszość ustaleń musi przechodzić przez jego biurko.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Oczywiście Wasza Ekscelencji @Heinz-Werner Grüner, przepraszam za zwłokę mam ostatnio spory problem z realiozą.
Udało mi się usiąść i dodać pewne zapisy do traktatu, proszę o wyrażenie waszej opinii.
Rozmawiałem z JKM @Norbert de Catalan i jeśli chodzi o konkretne współprace i akcje militarne te będą wymagać osobnych postanowień i umów, ale Skarland jest w stu procentach gotowy bronić Edelweiss przed potencjalnym zagrożeniem suwerenności, trzeba mieć oczywiście również na względzie fakt różnic w okresach w jakich nasze kraje są osadzone. @Joachim Cargalho

Obrazek
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Na pierwszy rzut oka wszystko o czym pisaliśmy znajduje się w ramach traktatu. Jest to jeden z niewielu "dopasowanych" traktatów jakie widziałem. Przez to nawet jeśli coś zostało pominiete zwyczajnie mi się podoba. Kwestie zawarte w ostatnich Artykułach są bardzo ważne, szczególnie dla takiego codziennego bytowania obu narodów.
Postaram się, zarówno ze strony gospodarczej (czytaj Die Karawane), ale i militarnej przygotować się merytorycznie. W wojskowości widzę miejsce dla Legionu Skarladzkiego(pomału tworzą się u nas takie jednostki a'la realna Legia Cudzoziemska), wspomnianego przez Herr Vollera...
Nie mniej nasuwa mi się pomysł by Herr @Ronon Dex przygotował pułk do naszych realiów czasowych. Skarland tylko dostosowałby jego rodzaj, a w ramach współpracy militarnej, w naszej przestrzeni czasowej, wykorzystywał jako "oddiał skarladzki" z dowództem własnie od Was.

@Joachim Cargalho jakieś uwagi jako Szef Departamentu Dyplomatycznego?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Podoba mi się, ze zostały ujęte nasze wcześniejsze spostrzeżenia. Jak dla mnie, traktat jest przygotowany bardzo dobrze. Nie widzę miejsca, na jakieś wątpliwości. Mam nadzieję, że Skarland utrzyma swoją aktywność i będziemy mogli wzajemnie korzystać z dobrodziejstw jakie zostały opisane w powyższym dokumencie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Skoro Szef DD nie widzi przeciwskazań, to ja tytm bardziej. Strona Kotliny Edelweiss jest w stanie ratyfikować traktat w takiej formie. @Juan de la Cerda
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Król dużo bardziej będzie się orientował w sprawach wojskowości z pewnością ode mnie i wszelkimi możliwościami @Norbert de Catalan.
Bardzo mnie to cieszy, że traktat i jego forma podoba się Edlom, przekażę ostateczną wersję królowi Skralndu i będziemy gotowi na podpisanie traktatu :)
Obiecuję, że moja aktywność z pewnością z czasem się poprawi :)
Obrazek
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

To teraz wypadałoby zorganizować jakąś oficjalną wizytę, czy to jego moście z Skarlandu w Edelweiss czy też vice versa.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Dyplomatyczny”