Książę Persji nadaje!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Książę Persji nadaje!
Panowie i...Pani tylko bez kłótni. Kulturalna wymiana zdań jeszcze nikomu nie zaszkodziła. 
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja jestem jak Messi, a przeciwnik jak Ronaldo, używając terminologii zrozumiałej dla herr Oberhaupta
Tu macie link do zdjęcia przedstawiającego ten złoty ryton.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... mber_7.jpg
Piąty wiek przed naszą erą na was właśnie patrzy.
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
Miałem Ci odpisać, że jesteś jak ciul nie jak Messi, ale ugryzłem się w klawiaturę.Jürgen Voller pisze: ↑06 października 2026, 00:23 Ja jestem jak Messi, a przeciwnik jak Ronaldo, używając terminologii zrozumiałej dla herr Oberhaupta![]()
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Powiesili rano znowu dwóch protestujących i jednego wygarnęli prosto z domu dzień po jego ślubie i weselu... Drugiego już mieli powiesić wcześniej, ale dostał ataku serca tuż przed egzekucją, więc pewnie go naszprycowali jakąś chemią, żeby mógł wejść samodzielnie po schodach... RIP
Javid Shah! Payandeh Iran! Zan Zendegi Azadi! Marg Bar Khamenei!

Z dobrych wiadomości, w ostatnich tygodniach ruszyli do ofensywy bojownicy afgańscy i walczą w różnych miejscach Afganistanu z talibami. Początek był fajny, bo wpadli na próbę do pewnego miasteczka po zejściu z gór, szybko i sprawnie opanowali bez oporu najważniejsze budynki w mieście, rozbroili pewnych siebie miejscowych talibów i wycofali się ponownie w góry z dużymi ilościami zdobytej broni, amunicji i wojskowego wyposażenia, tak jak na partyzantów przystało. Była to próba generalna, mająca sprawdzić możliwości operacji na większą skalę. Ostatnio coś zaczyna być cicho o nich, ale najprawdopodobniej wycofali się w góry ze względu na nadchodzącą pomału zimę. Trochę talibów wyprawili na drugą stronę tęczy.
Javid Shah! Payandeh Iran! Zan Zendegi Azadi! Marg Bar Khamenei!
Z dobrych wiadomości, w ostatnich tygodniach ruszyli do ofensywy bojownicy afgańscy i walczą w różnych miejscach Afganistanu z talibami. Początek był fajny, bo wpadli na próbę do pewnego miasteczka po zejściu z gór, szybko i sprawnie opanowali bez oporu najważniejsze budynki w mieście, rozbroili pewnych siebie miejscowych talibów i wycofali się ponownie w góry z dużymi ilościami zdobytej broni, amunicji i wojskowego wyposażenia, tak jak na partyzantów przystało. Była to próba generalna, mająca sprawdzić możliwości operacji na większą skalę. Ostatnio coś zaczyna być cicho o nich, ale najprawdopodobniej wycofali się w góry ze względu na nadchodzącą pomału zimę. Trochę talibów wyprawili na drugą stronę tęczy.