Z jednej strony racja, z drugiej natomiast pojawia się pytanie czy chcemy wprowadzać ograniczenia dot. działalności w Edelweiss. Ogólnie Edelweiss jest miejscem z założenia nastawionym na to, aby każdy robił co chce oczywiście z zachowaniem zdrowego rozsądku, więc takiej ograniczenia było by sprzeczne z całym konceptem. Znowu jednak z pierwszej strony - Edelweiss to mikronacja, więc powinniśmy raczej starać się tworzyć kontent bardziej mikronacyjny niż realowy, znowuż z drugiej strony - mamy przecież w Edelweiss wątek kosmiczny, który również porusza tematy czysto realowe. W obliczu tych okoliczności nie widzę przeszkód, aby taki kontent się pojawiał, natomiast należy pamiętać, aby nie był to nasz główny temat na forum.Targersdorf Borisz pisze: ↑15 grudnia 2024, 13:26 Te wszystkie informacje , jaki się pojawiają w tym wątku, bardziej pasują do jakiegoś forum historyczno- politycznego, nie zaś do forum na którym bawimy się w państwo wirtualne.
Książę Persji nadaje!
Re: Książę Persji nadaje!
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dokładnie tak jak napisała Frau Sophie.
Nie unikamy przeciez rozmów na inne tematy niż mikronacje, jak kosmos, wyścigi samochodowe czy właśnie tzw: "bliski wschód". Każdy z nas w realu zajmuje się czymś innym i ma "prawo" się tym pochwalić lub podzielić. Dopóki nie jest to jedyna działalność, dopóty da się to tolerować.
Nie ukrywam, że z Herr Jurgenem wiązałem spore nadzieje jako nowym Edlem, ale to prawdziwy obieżyświat, taką rolę wybrał, nie będę go przecież za to ganił. Każdy kreuje się na jakiego chce.
Skoro już jesteśmy przy temacie obywatelstwa... Herr @Targersdorf Borisz...

Nie unikamy przeciez rozmów na inne tematy niż mikronacje, jak kosmos, wyścigi samochodowe czy właśnie tzw: "bliski wschód". Każdy z nas w realu zajmuje się czymś innym i ma "prawo" się tym pochwalić lub podzielić. Dopóki nie jest to jedyna działalność, dopóty da się to tolerować.
Nie ukrywam, że z Herr Jurgenem wiązałem spore nadzieje jako nowym Edlem, ale to prawdziwy obieżyświat, taką rolę wybrał, nie będę go przecież za to ganił. Każdy kreuje się na jakiego chce.
Skoro już jesteśmy przy temacie obywatelstwa... Herr @Targersdorf Borisz...

- Targersdorf Borisz
-
ODZNACZENIA
Nie, dziękuję. Bardzo mi pochlebia propozycja, ale ...... no właśnie to ale.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 grudnia 2024, 19:55 Skoro już jesteśmy przy temacie obywatelstwa... Herr @Targersdorf Borisz...![]()
![]()
![]()
![]()
Zwigluss clava
Zwigluss passion
sekretarz ESB ds.piłki nożnej
Zwigluss passion
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Lieber Herr Borisz,chętnie bym przeczytał jakiś wątek o tym, co się dzieje na Węgrzech, ale przymusu niejakiego co do obywatelstwa nie ma,najwyżej Herr Oberhaupt będzie miał bałagan w urzędowych Papieren
Trochę prawdy w tym co piszecie jest,bo jednak moje śledztwo w sprawie sabotażu leży...
Co do Nah Ost, to łączy nas więcej niż państwo myślicie, że wspomnę tylko o Andersie i jego żołnierzach,więc to nie kraj za siedmioma morzami i górami
P.S Mieszkańcy Iranu nie identyfikują się jako Arabowie ze względu na to,że kultura i język używany przed arabskim najazdem w VII wieku n.e przetrwały do czasów współczesnych i to mocno tkwi w świadomości społecznej do dziś.
Krótko i węzłowato,Islamska Republika Iranu to jako państwo, zafiksowana na punkcie religii grupa tkwiąca w przeszłości stosująca islam szyicki jako wygodne narzędzie do "legitymizacji" władzy,ale zwykli ludzie są bardzo nowocześni,za to kraje arabskie Bliskiego Wschodu totalnie na odwrót, czyli rządzący,często monarchowie, ale nie tylko koronowane głowy,bardzo nowocześni, za to zwykli mieszkańcy, bardzo konserwatywni i sunnicko religijni (to samo można powiedzieć o Afgańczykach w sumie, pomimo tego, że jeden z języków używanych w Afganistanie,dari, jest bardzo blisko spokrewniony z językiem farsi,którym mówi się w Iranie,ale wiara Afgańczyków i wojny trwające dobre pół wieku spowodowały,że różnice w sposobie myślenia, w porównaniu do mieszkańców Iranu są bardzo widoczne!).

Trochę prawdy w tym co piszecie jest,bo jednak moje śledztwo w sprawie sabotażu leży...

Co do Nah Ost, to łączy nas więcej niż państwo myślicie, że wspomnę tylko o Andersie i jego żołnierzach,więc to nie kraj za siedmioma morzami i górami

P.S Mieszkańcy Iranu nie identyfikują się jako Arabowie ze względu na to,że kultura i język używany przed arabskim najazdem w VII wieku n.e przetrwały do czasów współczesnych i to mocno tkwi w świadomości społecznej do dziś.
Krótko i węzłowato,Islamska Republika Iranu to jako państwo, zafiksowana na punkcie religii grupa tkwiąca w przeszłości stosująca islam szyicki jako wygodne narzędzie do "legitymizacji" władzy,ale zwykli ludzie są bardzo nowocześni,za to kraje arabskie Bliskiego Wschodu totalnie na odwrót, czyli rządzący,często monarchowie, ale nie tylko koronowane głowy,bardzo nowocześni, za to zwykli mieszkańcy, bardzo konserwatywni i sunnicko religijni (to samo można powiedzieć o Afgańczykach w sumie, pomimo tego, że jeden z języków używanych w Afganistanie,dari, jest bardzo blisko spokrewniony z językiem farsi,którym mówi się w Iranie,ale wiara Afgańczyków i wojny trwające dobre pół wieku spowodowały,że różnice w sposobie myślenia, w porównaniu do mieszkańców Iranu są bardzo widoczne!).
- Targersdorf Borisz
-
ODZNACZENIA
Jürgen Voller pisze: ↑16 grudnia 2024, 12:08 ...... chętnie bym przeczytał jakiś wątek o tym, co się dzieje na Węgrzech .....
Palatyn Węgier, który ogłosił się samozwańczo Emerytem, pomieszkuje w Edelwaiss, konkretnie w Komitacie Wolkenbad, mieście o tej samie nazwie.
Zamieszkuje w małej izdebce na tyłach Katedry, gdzie trzęsie się z zimna, w swoim cienkim paletku, wiatrem podszytym.
Budapeszt.
Po peronach Budapest Keleti, przechadzał się niedźwiedź, podobno przywędrował do Drugiej Stolicy z Górnych Węgier w poszukiwaniu innych form życia, niż on sam.
W siedzibie Palatyna, czyli Sándor-palota, był ruch, ale nie interesantów tylko dachu, który runął w dół. Dzięki temu w głównym holu zrobiła się piękna naturalna panorama nieba.
Na Puszcie hula wiatr i podobno wyją wilki, zaś w czerwcu br. wylał Dunaj.
Zamieszkuje w małej izdebce na tyłach Katedry, gdzie trzęsie się z zimna, w swoim cienkim paletku, wiatrem podszytym.
Budapeszt.
Po peronach Budapest Keleti, przechadzał się niedźwiedź, podobno przywędrował do Drugiej Stolicy z Górnych Węgier w poszukiwaniu innych form życia, niż on sam.
W siedzibie Palatyna, czyli Sándor-palota, był ruch, ale nie interesantów tylko dachu, który runął w dół. Dzięki temu w głównym holu zrobiła się piękna naturalna panorama nieba.
Zwigluss clava
Zwigluss passion
Zwigluss passion
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oczywiście doskonale rozumiem, no, ale nie bylbym sobą jakbym nie zapytał. Taka już też rola "zarządcy".Targersdorf Borisz pisze: ↑16 grudnia 2024, 09:14Nie, dziękuję. Bardzo mi pochlebia propozycja, ale ...... no właśnie to ale.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 grudnia 2024, 19:55 Skoro już jesteśmy przy temacie obywatelstwa... Herr @Targersdorf Borisz...![]()
![]()
![]()
![]()
Złoto!Targersdorf Borisz pisze: ↑16 grudnia 2024, 18:56Jürgen Voller pisze: ↑16 grudnia 2024, 12:08 ...... chętnie bym przeczytał jakiś wątek o tym, co się dzieje na Węgrzech .....Palatyn Węgier, który ogłosił się samozwańczo Emerytem, pomieszkuje w Edelwaiss, konkretnie w Komitacie Wolkenbad, mieście o tej samie nazwie.
Budapeszt.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Trochę padłem ofiarą maksymy: "Uważaj na swoje życzenia, by czasem się nie spełniły!"
Teraz już wiem, kto tak nadaje na MAW jako emeryt,hihihi!
btw No dobra, wracamy do głównej tematyki
)
Czy jest może zainteresowanie na piosenkę tejże Parastu Ahmadi z tłumaczeniem na język Anglów i Saksonów, moi drodzy?
Mogę wrzucić, jak będą chętni by tego wysłuchać.

Teraz już wiem, kto tak nadaje na MAW jako emeryt,hihihi!
btw No dobra, wracamy do głównej tematyki

Czy jest może zainteresowanie na piosenkę tejże Parastu Ahmadi z tłumaczeniem na język Anglów i Saksonów, moi drodzy?
Mogę wrzucić, jak będą chętni by tego wysłuchać.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Borisz to jak nic emeryt przez wielkie "E". 
Co do perskiej części to ja się nie będę spierał, to jest Twój kawałek "podłogi". Skoro uznajesz, że chcesz nam pokazać jak ktoś śpiewa, to pokazuj. Nie ukrywam, że fajnie by było, jakby czasem znalazło się jakieś nawiązanie do Edelweiss, ale to już sprawa drugorzędna.

Co do perskiej części to ja się nie będę spierał, to jest Twój kawałek "podłogi". Skoro uznajesz, że chcesz nam pokazać jak ktoś śpiewa, to pokazuj. Nie ukrywam, że fajnie by było, jakby czasem znalazło się jakieś nawiązanie do Edelweiss, ale to już sprawa drugorzędna.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Halo, Edle!
Przesyłam Wam link do wspomnianego wyżej utworu muzycznego:
https://m.youtube.com/watch?v=K4h6DgYjOOs
A tu macie tłumaczenie na angielski, tak jak obiecałem:
https://lyricstranslate.com/en/mohammad ... an-english
Życzę wszystkim miłego słuchania! 🗡
☀

Przesyłam Wam link do wspomnianego wyżej utworu muzycznego:
https://m.youtube.com/watch?v=K4h6DgYjOOs
A tu macie tłumaczenie na angielski, tak jak obiecałem:
https://lyricstranslate.com/en/mohammad ... an-english
Życzę wszystkim miłego słuchania! 🗡
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Drogie Elki i Edle, zapomniałem Wam powiedzieć, że dziś jest Noc Yaldy, czyli perski odpowiednik Bożego Narodzenia, jednak nie jest to święto chrześcijańskie,tylko zaratusztriańskie (zoroastryjskie) i obchodzą je praktycznie wszyscy, mimo licznych wysiłków reżimu, by to święto wykorzenić,bo nie jest muzułmańskie!
Szabd i Jalda! 🗡
☀
Niech Światło pokona Ciemność, a Ahura Mazda poskromi Angra Mainju!

A Słowianie dziś obchodzą Godowe/Szczodre Gody
)
Szabd i Jalda! 🗡
Niech Światło pokona Ciemność, a Ahura Mazda poskromi Angra Mainju!

A Słowianie dziś obchodzą Godowe/Szczodre Gody

- Załączniki
-
- Screenshot_20241221-155558.png (944.5 KiB) Przejrzano 216 razy