Książę Persji nadaje!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Książę Persji nadaje!
W gruncie rzeczy to sam jestem ciekaw kiedy Herr Voiller napisze coś nie związanego z Persją. 

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Honey, I'm back in 1925
I to jest dobre pytanie, ale może już niedługo,herr Oberhaupt
Wracam z nową energią, a tu macie filmik nakręcony przez pewną mieszkankę Sogdiany i Baktrii ✌
https://m.youtube.com/watch?v=0ksRtW3CpAw
Herr General Winter szaleje ❄🌬

I to jest dobre pytanie, ale może już niedługo,herr Oberhaupt

Wracam z nową energią, a tu macie filmik nakręcony przez pewną mieszkankę Sogdiany i Baktrii ✌
https://m.youtube.com/watch?v=0ksRtW3CpAw
Herr General Winter szaleje ❄🌬
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Safari Hamasu w Izraelu dobiegło końca i uwolnili wreszcie pierwsze trzy zakładniczki (jeszcze tylko 94 osoby!).
Zabito w Teheranie dwóch wysoko postawionych w hierarchii sędziów (na niewinnych nie trafiło, bo jeden z nich wlepił maksymalny wyrok 23 lat więzienia młodej kobiecie za sprzeciw wobec przymusowego hidżabu, a inny uważał wszystkich bahaitów za zagranicznych szpiegów).
Wielka zadyma wśród Afganek i Afgańczyków wokół zawodników narodowej drużyny krykieta wspierających reżim talibów,bo możliwe, że nie będą mogli grać w rozgrywkach międzynarodowych za apartheid talibów wobec Afganek. Żeńska drużyna krykieta musiała po upadku Afganistanu uciekać do Australii i szukać azylu...
A tu macie Orzeszka,słodką rudą perską kotkę mojej najmilejszej XD
Dostałem cały wykład o perskich kotach w Iranie, dlaczego są takie wyjątkowe i dlaczego przez Brytyjczyków ta rasa praktycznie wymiera (sprowadzili pewną brytyjską rasę kotów do Persji na przełomie XIX i XX wieku, uciekła na wolność i zaczęła się mieszać z miejscowymi persami!)

Zabito w Teheranie dwóch wysoko postawionych w hierarchii sędziów (na niewinnych nie trafiło, bo jeden z nich wlepił maksymalny wyrok 23 lat więzienia młodej kobiecie za sprzeciw wobec przymusowego hidżabu, a inny uważał wszystkich bahaitów za zagranicznych szpiegów).
Wielka zadyma wśród Afganek i Afgańczyków wokół zawodników narodowej drużyny krykieta wspierających reżim talibów,bo możliwe, że nie będą mogli grać w rozgrywkach międzynarodowych za apartheid talibów wobec Afganek. Żeńska drużyna krykieta musiała po upadku Afganistanu uciekać do Australii i szukać azylu...
A tu macie Orzeszka,słodką rudą perską kotkę mojej najmilejszej XD
Dostałem cały wykład o perskich kotach w Iranie, dlaczego są takie wyjątkowe i dlaczego przez Brytyjczyków ta rasa praktycznie wymiera (sprowadzili pewną brytyjską rasę kotów do Persji na przełomie XIX i XX wieku, uciekła na wolność i zaczęła się mieszać z miejscowymi persami!)
- Załączniki
-
- Screenshot_20240324-171147.png (764.46 KiB) Przejrzano 199 razy
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Obrazek z historii Persji, a dokładniej, Basileos Basileu Antioch I Soter (Zbawca),którego matką była Persjanka imieniem Apame oraz Demodemas, jego wierny generał i satrapa Baktrii oraz Sogdiany
)
Kto mówi, że irańska historia jest nudna?

Kto mówi, że irańska historia jest nudna?
- Załączniki
-
- Screenshot_20250121-131924.png (1.2 MiB) Przejrzano 183 razy
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kolejne wieści z Islamskiej Republiki Iranu, czyli ich minister spraw zagranicznych przemawia w Davos, że IRI nie prześladuje kobiet, a akurat w tym samym czasie dwie młode Iranki zostały aresztowane za brak hidżabu i taniec...

- Załączniki
-
- Screenshot_20250125-163942.png (577.37 KiB) Przejrzano 152 razy
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czekałem z niecierpliwością i się wreszcie doczekałem, czyli video do nowej piosenki mieszkającej w Wiedniu irańskiej piosenkarki śpiewającej po angielsku
Zdecydowanie z półki "Herr Voller poleca!"
https://m.youtube.com/watch?v=8jmfp8bLmNM

Zdecydowanie z półki "Herr Voller poleca!"

https://m.youtube.com/watch?v=8jmfp8bLmNM
- Załączniki
-
- Screenshot_20250125-165604.png (480.86 KiB) Przejrzano 152 razy
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nowa wersja Wilhelma Tella ze zjawiskową irańską aktorką Golshifteh Farahani! 
Ich muss sehn so schnell wie möglich!

Ich muss sehn so schnell wie möglich!

- Załączniki
-
- Screenshot_20250125-170334.png (799.72 KiB) Przejrzano 145 razy
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Widzę, że zrobił się tutaj damski serwis kulturalny z dominacją filmu i muzyki.