Walka Iranek i Afganek rozpoczęta raz, trwa już cały czas

Herr Jurgen, a co u Ciebie słychać w mikronacjach? Ty tylko o tych realach.Jürgen Voller pisze: ↑07 kwietnia 2025, 16:30 Fakt, jest na co popatrzeć![]()
Witam po przerwie![]()
Miałem atak realiozy, a w tym czasie trochę się działo na świecie i nadal dzieje.
Do tego, trochę gram w grę na apkę o nazwie Renaissance Kingdoms (Renesansowe Królestwa) od jakiegoś czasu i mamy 1473 AD w Starym Świecie (mapa kończy się na wschodniej części Morza Śródziemnego).
Donald Trump próbuje zmusić do rozmów o wstrzymaniu prac atomowych ajatollachów (powodzenia, hihi!), ale oni nie chcą negocjować z USA w ogóle, więc mam nadzieję, że w końcu Bibi Netanjahu się za nich weźmie i że USA dołączą, bo Trump straci cierpliwość.
W Gazie znowu się dzieje z winy Hamasu, ale można się przyzwyczaić, że nie można się przyzwyczaić...
Houthi wspierani przez IRI ostatnio oberwali od amerykańskiej floty w Jemenie.
Świat nie stoi w miejscu!
Szanowny,Jürgen Voller pisze: ↑08 kwietnia 2025, 14:32 No cóżCesarstwo Nan Di się przeniosło bez pytania mnie o zdanie do II FN i Wielki Marszałek Ronon Dex został morskim koczownikiem
![]()
Wczoraj miałem niespodziankę, że Anxi już nie ma...![]()
Najlepsze jest to, że Niebiański Cesarz znał opinię Ronona o tamtejszych władzach (wydali nawet kiedyś nakaz aresztowania na Dexa i nigdy go nie cofnęli!), więc wyszło pięknie...![]()
P.S Co do Trumpa, to jednak woli się dogadać z IRI niż dołączyć do Izraela w ataku na ajatollachów, więc jest jak jest (a reżim jest słaby jak nigdy!).
"Tamtejsze władze" nigdy nie wydały żadnego nakazu aresztowania na Ronona. Jeśli kiedykolwiek zrobiły to władze ówcześnie niepodległej Muratyki (bo zakładam, że to nawiązanie do którejś z dram rononowo-waksmańskich) to i tak już nie jest ważny, jako, że forum zarządza od strony użytkowej Rząd II Federacji Nordackiej, a od strony technicznej Nordackie Konsorcjum Informatyczne. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Ronon Dex nawet w tej chwili założył sobie u nas konto, nikt by go nie aresztował.Jürgen Voller pisze: ↑08 kwietnia 2025, 14:32 Najlepsze jest to, że Niebiański Cesarz znał opinię Ronona o tamtejszych władzach (wydali nawet kiedyś nakaz aresztowania na Dexa i nigdy go nie cofnęli!), więc wyszło pięknie...![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość