Książę Persji nadaje!

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Książę Persji nadaje!

Post autor: Jürgen Voller »

Cóż, czasem trzeba się dostosować do gustów czytelników :lol:

Walka Iranek i Afganek rozpoczęta raz, trwa już cały czas :)
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Książę Pahlavi dziś otworzył nowy profil Pahlavicomms na Instagramie :)

Wygląda na to,że Gaza dostanie się pod kontrolę Amerykanów, bo Trump myśli jak handlowiec obracający nieruchomościami.

Oczywiście, ten pomysł z wyrzuceniem Palestyńczyków do Egiptu i Jordanii już taki fajny nie jest, bo w takiej Jordanii przydarzył się Czarny Wrzesień 1970, gdy Palestyńczycy próbowali przejąć kontrolę nad krajem, obalić rządzącą monarchię Haszymidów,bo chcieli użyć jordańskich zasobów do zniszczenia Izraela...

Właśnie dlatego żaden kraj arabski ich nie chce, bo Hamas, który jest spółką-córką egipskiego Bractwa Muzułmańskiego,które od lat ganiają władze egipskie i hamasowcy się ukrywają w palestyńskim społeczeństwie!

Oby nie próbowali dostać się do Europy... O_O

Na koniec moja ulubiona irańska artystka w USA, która odkryła, że ktoś powiesił jej obraz w toalecie :lol:
Załączniki
Screenshot_20250205-174639.png
Screenshot_20250205-174639.png (651.4 KiB) Przejrzano 249 razy
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Fajny ten obraz... ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fakt, jest na co popatrzeć :karo

Witam po przerwie :D

Miałem atak realiozy, a w tym czasie trochę się działo na świecie i nadal dzieje.

Do tego, trochę gram w grę na apkę o nazwie Renaissance Kingdoms (Renesansowe Królestwa) od jakiegoś czasu i mamy 1473 AD w Starym Świecie (mapa kończy się na wschodniej części Morza Śródziemnego).

Donald Trump próbuje zmusić do rozmów o wstrzymaniu prac atomowych ajatollachów (powodzenia, hihi!), ale oni nie chcą negocjować z USA w ogóle, więc mam nadzieję, że w końcu Bibi Netanjahu się za nich weźmie i że USA dołączą, bo Trump straci cierpliwość.

W Gazie znowu się dzieje z winy Hamasu, ale można się przyzwyczaić, że nie można się przyzwyczaić...

Houthi wspierani przez IRI ostatnio oberwali od amerykańskiej floty w Jemenie.

Świat nie stoi w miejscu!
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 07 kwietnia 2025, 16:30 Fakt, jest na co popatrzeć :karo

Witam po przerwie :D

Miałem atak realiozy, a w tym czasie trochę się działo na świecie i nadal dzieje.

Do tego, trochę gram w grę na apkę o nazwie Renaissance Kingdoms (Renesansowe Królestwa) od jakiegoś czasu i mamy 1473 AD w Starym Świecie (mapa kończy się na wschodniej części Morza Śródziemnego).

Donald Trump próbuje zmusić do rozmów o wstrzymaniu prac atomowych ajatollachów (powodzenia, hihi!), ale oni nie chcą negocjować z USA w ogóle, więc mam nadzieję, że w końcu Bibi Netanjahu się za nich weźmie i że USA dołączą, bo Trump straci cierpliwość.

W Gazie znowu się dzieje z winy Hamasu, ale można się przyzwyczaić, że nie można się przyzwyczaić...

Houthi wspierani przez IRI ostatnio oberwali od amerykańskiej floty w Jemenie.

Świat nie stoi w miejscu!
Herr Jurgen, a co u Ciebie słychać w mikronacjach? Ty tylko o tych realach. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No cóż :lol: Cesarstwo Nan Di się przeniosło bez pytania mnie o zdanie do II FN i Wielki Marszałek Ronon Dex został morskim koczownikiem ;)

Wczoraj miałem niespodziankę, że Anxi już nie ma... :shock:

Najlepsze jest to, że Niebiański Cesarz znał opinię Ronona o tamtejszych władzach (wydali nawet kiedyś nakaz aresztowania na Dexa i nigdy go nie cofnęli!), więc wyszło pięknie... :roll:

P.S Co do Trumpa, to jednak woli się dogadać z IRI niż dołączyć do Izraela w ataku na ajatollachów, więc jest jak jest (a reżim jest słaby jak nigdy!).
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Jürgen Voller pisze: 08 kwietnia 2025, 14:32 No cóż :lol: Cesarstwo Nan Di się przeniosło bez pytania mnie o zdanie do II FN i Wielki Marszałek Ronon Dex został morskim koczownikiem ;)

Wczoraj miałem niespodziankę, że Anxi już nie ma... :shock:

Najlepsze jest to, że Niebiański Cesarz znał opinię Ronona o tamtejszych władzach (wydali nawet kiedyś nakaz aresztowania na Dexa i nigdy go nie cofnęli!), więc wyszło pięknie... :roll:

P.S Co do Trumpa, to jednak woli się dogadać z IRI niż dołączyć do Izraela w ataku na ajatollachów, więc jest jak jest (a reżim jest słaby jak nigdy!).
Szanowny,
W odpowiedzi na decyzję o przeniesieniu Cesarstwa Nan Di do II FN pragnę wyjaśnić, iż była to decyzja podjęta przeze mnie, jako Imperatora, który sprawuje najwyższą władzę w naszym Cesarstwie. Nan Di jest monarchią absolutną, w której władza ostateczna należy do moich rąk. Niemniej, w trosce o dobro i przyszłość naszej wspólnoty, przed podjęciem finalnej decyzji przeprowadzono konsultacje z wszystkimi aktywnymi obywatelami Cesarstwa, którzy wzięli udział w procesie, wyrażając swoje opinie i uwagi.

Konsultacje te miały na celu zapewnienie, że zmiany, które wprowadzamy, będą w pełni odpowiadały potrzebom i oczekiwaniom naszych lojalnych poddanych. Choć decyzja ostateczna należała do mnie, jako władcy, pragnę podkreślić, że w pełni doceniam aktywny udział obywateli w tym procesie. Ich opinie miały istotne znaczenie, a zebrane głosy pomogły w formułowaniu strategii, która pozwala na dalszy rozwój Imperium, a jednocześnie nie narusza jego tradycyjnych fundamentów.

Nan Di, jako monarchia absolutna, posiada władzę niepodzielną, jednak to ja, jako Imperator, rozumiem wagę włączania głosów naszych obywateli w proces podejmowania decyzji, szczególnie w tak przełomowych kwestiach. Przeniesienie do II FN nie jest jedynie formalnością, lecz krokiem naprzód, mającym na celu zapewnienie stabilności i pomyślności na przyszłość. W tej decyzji kieruję się nie tylko wizją władzy absolutnej, ale także odpowiedzialnością, jaką ponoszę za dobro wszystkich obywateli.

W odniesieniu do Wielkiego Marszałka Ronona Dexa, jego akceptacja tego ruchu, mimo wcześniejszych napięć z władzami II FN, nie jest zaskoczeniem. Jego lojalność wobec Cesarstwa, mimo złożonych relacji z zewnętrznymi podmiotami, została ponownie potwierdzona w tym momencie. Jest to dowód na pragmatyzm, z jakim podchodzimy do wyzwań, z jakimi mierzy się nasze Imperium.

W przypadku Anxi, pragnę wyraźnie zaznaczyć, że ta część naszego kraju wciąż pozostaje integralną częścią Imperium Nandyjskiego. Nikt nie podjął decyzji o rozwiązaniu ani o odłączeniu Anxi od naszej wspólnoty. Jest to wciąż ważna i niezbywalna część naszego Imperium, a wszelkie zmiany mające miejsce w tej okolicy odbywają się wyłącznie w ramach naszych decyzji i polityki.

Na koniec, pragnę przypomnieć, że wszelkie decyzje, w tym te dotyczące przyszłości Nan Di, podejmowane są w duchu odpowiedzialności za przyszłość całego Cesarstwa, jego obywateli oraz ich dobrobytu. Władza cesarska, choć niepodzielna, zawsze kieruje się troską o stabilność, harmonię i potęgę Imperium.
Awatar użytkownika
Bolesław Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Bolesław »

Kolega Romanaav się pięknie do większości rzeczy odniósł, a ja tylko naprostuję część uderzającą w podmioty które reprezentuję.
Jürgen Voller pisze: 08 kwietnia 2025, 14:32 Najlepsze jest to, że Niebiański Cesarz znał opinię Ronona o tamtejszych władzach (wydali nawet kiedyś nakaz aresztowania na Dexa i nigdy go nie cofnęli!), więc wyszło pięknie... :roll:
"Tamtejsze władze" nigdy nie wydały żadnego nakazu aresztowania na Ronona. Jeśli kiedykolwiek zrobiły to władze ówcześnie niepodległej Muratyki (bo zakładam, że to nawiązanie do którejś z dram rononowo-waksmańskich) to i tak już nie jest ważny, jako, że forum zarządza od strony użytkowej Rząd II Federacji Nordackiej, a od strony technicznej Nordackie Konsorcjum Informatyczne. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Ronon Dex nawet w tej chwili założył sobie u nas konto, nikt by go nie aresztował.
Proszę o nie rozpowszechnianie dezinformacji, z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tyle razy mówiłem Herr @Jürgen Voller by skupił się na edelweisskiej ziemi, a nie latał gdzieś po mikro. Toć u nas podobno najlepiej. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

No cóż, ja bym tylko chciał prowadzić narrację z podbojem kosmosu, Heinz :D

Co do II FN, to rozumiem i proponuję, żeby jednak pisać na tamtejszym forum ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”