Książę Persji nadaje!

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Książę Persji nadaje!

Post autor: Peetri Romanaav »

Jürgen Voller pisze: 09 kwietnia 2025, 13:00 No cóż, ja bym tylko chciał prowadzić narrację z podbojem kosmosu, Heinz :D

Co do II FN, to rozumiem i proponuję, żeby jednak pisać na tamtejszym forum ;)
Szanowny, jeżeli taka Wasza wola, zawsze mogę jako Imperator zrzec się twych ziem i możesz mieć swój mały zakątek tam, gdzie go weźmiesz. Nie moja w tym głowa.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jürgen Voller pisze: 09 kwietnia 2025, 13:00 No cóż, ja bym tylko chciał prowadzić narrację z podbojem kosmosu, Heinz :D

Co do II FN, to rozumiem i proponuję, żeby jednak pisać na tamtejszym forum ;)
Kosmosu powiadasz? No u nas będzie trudno, ale zalążki do prób organizacji podboju to już mamy! :)

Muszę tutaj stanąć w obronie Herr Peetri'ego i Herr Bolesława, "zarzucił" im Szanowny, że podjęto decyzję bez pańskego udziału etc., a ich rolą była obrona. Co prawda Herr Romanaav brzmiał w tym poście jak napisany rodem z chataGPT(bez urazy oczywiście Piotrek!) to jednak podawali swoje argumenty.

Dobra, bo odchodzimy dod tematu. Jakieś świeżynki z Persji?

Ja mam jedną, czysto sportową - mecz Tractor vs. Esteghlali obejrzało w ostatniej kolejce 120000 ludzi! Stadion wyglądał obłędnie!
LINK poniżej:
https://en.nogomania.com/read/WATCH-120 ... al-in-Iran
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Jürgen Voller pisze: 08 kwietnia 2025, 14:32 Najlepsze jest to, że Niebiański Cesarz znał opinię Ronona o tamtejszych władzach (wydali nawet kiedyś nakaz aresztowania na Dexa i nigdy go nie cofnęli!), więc wyszło pięknie... :roll:
Bolesław pisze: 08 kwietnia 2025, 16:43 "Tamtejsze władze" nigdy nie wydały żadnego nakazu aresztowania na Ronona. Jeśli kiedykolwiek zrobiły to władze ówcześnie niepodległej Muratyki (bo zakładam, że to nawiązanie do którejś z dram rononowo-waksmańskich) to i tak już nie jest ważny, jako, że forum zarządza od strony użytkowej Rząd II Federacji Nordackiej, a od strony technicznej Nordackie Konsorcjum Informatyczne.
Nic mi nie wiadomo by w Federacji Nordackiej czy jakimś wcześniejszym "Waksmanlandzie" wydano nakaz mojego aresztowania. Jest to dla mnie nowość... choć nie przeczę, że z Waksmanem jestem skonfliktowany od "dawien, dawna".

Wydaje mi się, że pomylono fakty... zapewne niezamierzenie. To niejaki Iwan Pietrow "ścigał" po mikroświecie mnie za rzekome niepłacenie podatków czy inne rzekome "przestępstwa" wobec Republiki Bialeńskiej i to w czasie gdy ten kraj definitywnie opuściłem. Zresztą ośmieszył się tym totalnie.

Pomimo całej mojej niechęci do Waksmana to on się do tego chyba nie posunął i się nie ośmieszał czymś takim. Ot po prostu jesteśmy skłóceni i unikamy się na skutek pewnego sporu dotyczącego "estetyki"... i w sumie nic więcej.

Nie lubimy się - a nigdzie nie jest napisane, że wszyscy się mają lubić... :lol:
Peetri Romanaav pisze: 08 kwietnia 2025, 16:21 W odpowiedzi na decyzję o przeniesieniu Cesarstwa Nan Di do II FN pragnę wyjaśnić, iż była to decyzja podjęta przeze mnie, jako Imperatora, który sprawuje najwyższą władzę w naszym Cesarstwie. Nan Di jest monarchią absolutną, w której władza ostateczna należy do moich rąk. Niemniej, w trosce o dobro i przyszłość naszej wspólnoty, przed podjęciem finalnej decyzji przeprowadzono konsultacje z wszystkimi aktywnymi obywatelami Cesarstwa, którzy wzięli udział w procesie, wyrażając swoje opinie i uwagi.
Nie mam żadnych pretensji do Niebiańskiego Cesarza (Piotra Romanowa) i Wielkiego Chana (Andrzeja Ordyńskiego) jeżeli chodzi o przeniesienie Nan Di do Waksmanlandu. Podjęli decyzję w czasie gdy zainfekowany ciężką realiozą byłem po prostu w moim dawnym kraju totalnie nieaktywny. Trudno by w takiej sytuacji przejmowali się moją osobą, szczególnie, że nie wiedzieli kiedy powrócę do aktywności w mikroświecie (sam tego nie wiedziałem).

Zostałem o tej decyzji lojalnie poinformowany pozaforumowo i całkowicie to zaakceptowałem - zresztą wydałem im zgodę na swobodne używanie całego mojego dziedzictwa i wszelkich wytworów dotyczących Nan Di.

Z oczywistych względów nie mogę już działać w Nan Di skoro powędrowało do Waksmanlandu... ale kraj który stworzyłem swego czasu i jego przetrwanie to coś ważniejszego niż moje osobiste animozje i niechęci.

Proszę więc by nie sugerować, że Piotr i Andrzej zrobili coś przeciwko mnie... bo to nie jest prawdą. Podjęli pewne decyzje kierując się w ich przekonaniu dobrem kraju. Czas pokaże czy mieli rację, ale akurat im (jak i Nan Di) życzę wszystkiego najlepszego.

A mikroświat jest ogromny... miejsca w nim dla mnie nie zabraknie. :twisted:
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2025, 22:20 przez Ronon Dex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ronon Dex pisze: 09 kwietnia 2025, 22:02
Jürgen Voller pisze: 08 kwietnia 2025, 14:32 Najlepsze jest to, że Niebiański Cesarz znał opinię Ronona o tamtejszych władzach (wydali nawet kiedyś nakaz aresztowania na Dexa i nigdy go nie cofnęli!), więc wyszło pięknie... :roll:
Bolesław pisze: 08 kwietnia 2025, 16:43 "Tamtejsze władze" nigdy nie wydały żadnego nakazu aresztowania na Ronona. Jeśli kiedykolwiek zrobiły to władze ówcześnie niepodległej Muratyki (bo zakładam, że to nawiązanie do którejś z dram rononowo-waksmańskich) to i tak już nie jest ważny, jako, że forum zarządza od strony użytkowej Rząd II Federacji Nordackiej, a od strony technicznej Nordackie Konsorcjum Informatyczne.
Nic mi nie wiadomo by w Federacji Nordackiej czy jakimś wcześniejszym "Waksmanlandzie" wydano nakaz mojego aresztowania. Jest to dla mnie nowość... choć nie przeczę, że z Waksmanem jestem skonfliktowany od "dawien, dawna".

Wydaje mi się, że pomylono fakty... zapewne niezamierzenie. To niejaki Iwan Pietrow "ścigał" po mikroświecie mnie za rzekome niepłacenie podatków czy inne rzekome "przestępstwa" wobec Republiki Bialeńskiej i to w czasie gdy ten kraj definitywnie opuściłem. Zresztą ośmieszył się tym totalnie.

Pomimo całej mojej niechęci do Waksmana to on się do tego chyba nie posunął i się nie ośmieszał czymś takim. Ot po prostu jesteśmy skłóceni i unikamy się na skutek pewnego sporu dotyczącego "estetyki"... i w sumie nic więcej.

Nie lubimy się - a nigdzie nie jest napisane, że wszyscy się mają lubić... :lol:
Peetri Romanaav pisze: 08 kwietnia 2025, 16:21 W odpowiedzi na decyzję o przeniesieniu Cesarstwa Nan Di do II FN pragnę wyjaśnić, iż była to decyzja podjęta przeze mnie, jako Imperatora, który sprawuje najwyższą władzę w naszym Cesarstwie. Nan Di jest monarchią absolutną, w której władza ostateczna należy do moich rąk. Niemniej, w trosce o dobro i przyszłość naszej wspólnoty, przed podjęciem finalnej decyzji przeprowadzono konsultacje z wszystkimi aktywnymi obywatelami Cesarstwa, którzy wzięli udział w procesie, wyrażając swoje opinie i uwagi.
Nie mam żadnych pretensji do Niebiańskiego Cesarza (Piotra Romanowa) i Wilekiego Chana (Andrzeja Ordyńskiego) jeżeli chodzi o przeniesienie Nan Di do Waksmanlandu. Podjęli decyzję w czasie gdy zainfekowany ciężką realiozą byłem po prostu w moim dawnym kraju totalnie nieaktywny. Trudno by w takiej sytuacji przejmowali się moją osobą, szczególnie, że nie wiedzieli kiedy powrócę do aktywności w mikroświecie (sam tego nie wiedziałem).

Zostałem o tej decyzji lojalnie poinformowany pozaforumowo i całkowicie to zaakceptowałem - zresztą wydałem im zgodę na swobodne używanie całego mojego dziedzictwa i wszelkich wytworów dotyczących Nan Di.

Z oczywistych względów nie mogę już działać w Nan Di skoro powędrowało do Waksmanlandu... ale kraj który stworzyłem swego czasu i jego przetrwanie to coś ważniejszego niż moje osobiste animozje i niechęci.

Proszę więc by nie sugerować, że Piotr i Andrzej zrobili coś przeciwko mnie... bo to nie jest prawdą. Podjęli pewne decyzje kierując się w ich przekonaniu dobrem kraju. Czas pokaże czy mieli rację, ale akurat im (jak i Nan Di) życzę wszystkiego najlepszego.

A mikroświat jest ogromny... miejsca w nim dla mnie nie zabraknie. :twisted:
Jak się słowo rzekło, mikroświat, choć przenikamy się w nim na codzień, to jest obszarem wielkim. Jakby nie patrzeć Herr Dex i obywatelstwo z szarotką w piersi posiada. Może jednak tu jest jego miejsce? :A :A :A :A :A
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”