Mikronacyjny system wyścigów konnych
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mikronacyjny system wyścigów konnych
Siemano to znowu ja (tak nadal pamiętam o formule 1 ale przez real trochę się to opóźni, na pewno za niedługo dam update) Dobra a teraz do rzeczy bo od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie, żeby zrobić dla mikronacji prosty system do obstawiania wyścigów konnych. Pomyślałem skobie że skoro w nieistniejącym realu trwa teraz mundial, to chyba jestem w stanie to ogarnąć w przerwach między meczami tak żeby się nie nudzić.
Umówmy się na w miarę moich możliwości codzienne update'y... Dobra na ten moment plan wygląda tak że w całym systemiku przewiduję weryfikację użytkowników przez stempel i dodanie MBP (pewnie w jakimśpóźniejszym etapie) w sumie to wszystko zależy od tego, czy chcecie testować system od razu z typowaniem powiedzmy jakiejś wymyślonej waluty/czegoś walutopodobnego, czy wolicie chwilę poczekać, aż dojdzie MBP do systemu
Aha obiecuję jeszcze dzisiaj zrobić research na te wyścigi koni żebym mógł ogarnąć jeszcze dzisiaj wszystkie ale sam plan jest raczej obiecujący! No dobra to co o tym myślicie?
Umówmy się na w miarę moich możliwości codzienne update'y... Dobra na ten moment plan wygląda tak że w całym systemiku przewiduję weryfikację użytkowników przez stempel i dodanie MBP (pewnie w jakimśpóźniejszym etapie) w sumie to wszystko zależy od tego, czy chcecie testować system od razu z typowaniem powiedzmy jakiejś wymyślonej waluty/czegoś walutopodobnego, czy wolicie chwilę poczekać, aż dojdzie MBP do systemu
Aha obiecuję jeszcze dzisiaj zrobić research na te wyścigi koni żebym mógł ogarnąć jeszcze dzisiaj wszystkie ale sam plan jest raczej obiecujący! No dobra to co o tym myślicie?
- Mikołaj Radziwiłł • Stempel
Re: Mikronacyjny system wyścigów konnych
Dosłownie ostatnio o czymś takim myślałem
. Świetny pomysł i trzymam kciuki 
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
koński hazard dla wygłodniałych wrażeń mikronautów musi byćMikołaj Radziwiłł pisze: ↑11 czerwca 2026, 22:59 Dosłownie ostatnio o czymś takim myślałem. Świetny pomysł i trzymam kciuki
![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dobra na razie mamy konie (TAK na razie jeden rodzaj konia, w przyszłości (czytaj za kilka dni) będzie ich więcej)

so stay tuned i guess?

so stay tuned i guess?
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
postanowiłem że na początek damy 6 koni na jeden wyścig (bieg?) nie wiem ale takie są wytyczne w rozporządzeniu o warunkach funkcjonowania i organizacji wzajemnych zakładów (totalizatora) więc się tego będę trzymać 
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przyznam się, że pomysł mi baaaardzo odpowiada. Można by wykorzystywać do tego nasze koniki ze stadniny i może , jeśli to sie uda implementować parametry koni.
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No plan jest taki (jak zainteresowanie będzie) żeby przekształcić właśnie w taki mini manager, z resztą na privie Ci wysyłałem obecny stan projektu także mniej więcej wiesz jak to będzie wygladaćHeinz-Werner Grüner pisze: ↑13 czerwca 2026, 18:53 Przyznam się, że pomysł mi baaaardzo odpowiada. Można by wykorzystywać do tego nasze koniki ze stadniny i może , jeśli to sie uda implementować parametry koni.
PS: Dzisiaj pewnie tutaj pójdzie screen, muszę w przerwie meczu ogarnąć gify w typescripcie
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
no i obecnie system wygląda tak, swoją drogą mecz bardzo nudny ale przynajmniej fajnie się koduje w p5js
https://kustosz.stempel.org.pl/1095/101 ... 839458.mp4 (inaczej się nie da tego wysłać)
i teraz tak, na pewno zniknie przycisk bo ogólnie jestem za tym by to się jak najszybciej działo więc pewnie w tamtym miejscu będzie licznik a sam bieg będzie automatyczny zauważyłem też że na różnych rozdzielczościach ekranu bieg trwa dłużej albo krócej, na pewno to poprawię ale no na ten moment myślę że jest całkiem znośnie
https://kustosz.stempel.org.pl/1095/101 ... 839458.mp4 (inaczej się nie da tego wysłać)
i teraz tak, na pewno zniknie przycisk bo ogólnie jestem za tym by to się jak najszybciej działo więc pewnie w tamtym miejscu będzie licznik a sam bieg będzie automatyczny zauważyłem też że na różnych rozdzielczościach ekranu bieg trwa dłużej albo krócej, na pewno to poprawię ale no na ten moment myślę że jest całkiem znośnie
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
dobra ale ten katar to przesada XDDDD co to było do cholery
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przyznam, że zaczyna mi się to podobać. Zobaczymy czy będziesz w stanie ukończyć projekt.Damiano Robingren pisze: ↑13 czerwca 2026, 22:39 no i obecnie system wygląda tak, swoją drogą mecz bardzo nudny ale przynajmniej fajnie się koduje w p5js
i teraz tak, na pewno zniknie przycisk bo ogólnie jestem za tym by to się jak najszybciej działo więc pewnie w tamtym miejscu będzie licznik a sam bieg będzie automatyczny zauważyłem też że na różnych rozdzielczościach ekranu bieg trwa dłużej albo krócej, na pewno to poprawię ale no na ten moment myślę że jest całkiem znośnie![]()