Idziesz w góry? (Dział Nieobecności)

Edelweiss to dolina otoczona z każdej, ale to dosłownie każdej strony, wysokimi górami. Od setek lat nikt nie zastanawiał się co jest za nimi, bo nie było i takiej potrzeby. Rozwój technologii i chęć zdobycia górskich przełęczy i ich najwyższych punktów zakwitła w mieszkańcach dopiero niedawno. Zdobądź jeden ze szczytów, a zostaniesz zapisany w annałach na zawsze...

Moderator: Femme Mystere

Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Idziesz w góry? (Dział Nieobecności)

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Idziesz w góry?
„Świat wartości w górach jest prosty i przejrzysty dla każdego. Ale jest to absolut piękna i estetycznych doznań. Nie chcesz, nie jedziesz. Nie jedziesz, nie widzisz. Nie widzisz, nie przeżywasz. Wybór należy do ciebie.” – Piotr Pustelnik

Ach jak tu pięknie! Ośnieżone szczyty, słońce, które pwooduje dopływ energii aż w nadmiarze i to świeże górskie powietrze! Tutaj chce się żyć!
Edelweiss to przepiękna kraina pełna zapierających dech w piersiach krajobrazów. Stąd naprawdę ciężko wyrwać się z własnej, nieprzymuszonej woli, dlatego założyliśmy sobie, jako jej mieszkańcy, że nie opuścimy jej nigdy...
Brzmi troszkę tajemniczo, ale do sedna...

Jeśli zamierzasz (realnie) zaniechać działań w dolinie, z zamiarem powrotu to napisz, że "wychodzisz w góry"! Miejmy nadzieję, że zachłyśniesz się inspiracją, a "duch gór" pomoże trafić Tobie z powrotem na bezpieczne ścieżki doliny, zwanej szarotkową...
I do zobaczenia!
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Idziesz w góry? (Dział Nieobecności)

Albert Fryderyk de Espada pisze: 07 kwietnia 2025, 20:56 Obrazek

Po długiej nieobecności wróciłem do domu. Przez te wszystkie dni podróży odwiedziłem nieznane mi miejsca, poznałem lokalne tradycje i ludzi, którzy żyją w zupełnie inny sposób niż my. Smakowałem potraw, które były zupełnie nowe dla mojego podniebienia, i uczestniczyłem w rytuałach, które zaskakiwały swoją różnorodnością. Choć jestem zmęczony, wracam z głową pełną wrażeń i nowych historii do opowiedzenia.
Bardzo się cieszę, że nasz "nadworny żołnierz numer eins" w końcu powraca! Widzę, że teraz taki opalony i rześki. Nic tylko zagonić do roboty. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Sorcha Raven Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Idziesz w góry? (Dział Nieobeś z hućównowagę i nie spacności)

Post autor: Sorcha Raven »

Przyszedł na mnie czas aby spakować tobołek, wziąć kostur do ręki i powędrować w góry ku przygodzie.
Wśród dzikiej przyrody i malowniczych krajobrazów będę szukać drogocennych minerałów i ziół leczniczych, być może natknę się na jakieś dziwy natury, wszystko możliwe.
Jeśli będę miała chwilę wolną, to wyślę kruka z wiadomością czy jeszcze żyję i gdzie mnie oczy poniosły.
Mam nadzieję na szczęśliwy powrót kiedy tylko pierwszy śnieg spadnie w dolinie.
Tymczasem bywajcie w zdrowiu i dobrym samopoczuciu, wspomnijcie czasem wiedźmę siedząc zadumani przy kominku i pamiętajcie, że wszystko co co was spotyka, złego i dobrego jest płynne, jak obłoki na niebie, jak pory roku. Trzeba pamiętać aby w tym wszystkim zachować równowagę i nie spaść z huśtawki życia.
Będę przy was myślami i być może niebawem znów będę wam zrzędzić za uszami, ale wiedźmy tak mają :D
Do następnego napisania, pa!
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Idziesz w góry? (Dział Nieobecności)

Może nie łezka w oku, ale na pewno smutek mnie z tego powodu naszedł. Niby wiedziałem, że ten moment na wiosnę nadejdzie, ale człowiek łudził się, że może jeszcze z tydzień, i kolejny. No cóż, niech tam się Szanownej Pani Wiedźmie wiedzie w leśnych zakamarkach. Powodzonka, no i szybkiego powrotu na łono Kotliny!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Idziemy w góry!”