I Turniej Edelweiss w TABS

Edelwajskie Stowarzyszenie Sportowe jest dla aktywistów kultury fizycznej. Kto nie lubi chodzić po górach czy pograć w popularną "gałę"? Na pewno w Dolinie szukać takiego ze świecą. Nam nie obce są i zjazdy narciarskie czy na sankach, ale także jako zaprawieni w ruchu górale uwielbiamy wspinaczkę oraz lekkoatletykę. Jeśli tylko lubisz troszkę ruchu to na pewno musisz tutaj zajrzeć! ESB stoi otworem dla każdego, który uwielbia ruch!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

I Turniej Edelweiss w TABS

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Witam Wszystkich! Jako że zainteresowanie w Edelweiss jest dość duże, to pragnę powiedzieć że tutaj odbędzie się turniej! Niektórzy nawet długo czekali na niego, także w końcu będzie po tak długim czasie ten upragniony turniej!

A i oczywiście zapraszam do zapoznania się z turniejem poniżej

I Turniej TABS w Edelweiss

Oczywiście poniżej przedstawiam zasady turnieju! Tym razem będzie lekko inna formuła.

Zasady Turnieju:
1.Zasada jest w trybie każdy z każdym po 1 meczu, które trwają 4 rundy. Za wygraną są 2 punkty, za remis 1 punkt, a za porażkę jest 0 punktów. Tym razem jednak po zakończeniu Fazy Ligowej, 2 najlepszych graczy w tabeli zmierzy się w Finale! Turniej wygrywa ten kto wygra finał i tym samym zostaje Mistrzem I Turnieju TABS w Edelweiss.
2.W przypadku tej samej ilości punktów głównych, to decydują następnie małe punkty. Jeżeli natomiast okazałoby się że 2 graczy ma identyczną ilość dużych i małych punktów, wtedy rozgrywana jest dogrywka(wyjątkiem jest identyczna ilość punktów w przypadku 1 i 2 miejsca, to wtedy nie ma dogrywki, tylko jest od razu Finał).
3.Jako mały punkt uznaję się wygraną rundę w meczu.
4.Zasady meczu:
W każdym meczu ligowym(z wyjątkiem dogrywek), są 4 rundy.
Tutaj też będą podzielone każda inna, ale żeby troszkę urozmaicić, to druga runda będą wyglądać nieco inaczej.
Runda 1-6000 punktów(kategoria dowolna)
Runda 2-4000 punktów(kategoria Grecka+Średniowiecze+Zimowa)
Runda 2-2000 punktów(kategoria dowolna)
Runda 4-800 punktów(kategoria dowolna)

Dodatkowo obowiązują tzw.bany jednostek, które powodują, że akurat tą konkretną jednostkę nie możemy wystawić do walki. Jednak dotyczy to rundy 1, rundy 3 oraz rundy 4. W przypadku rundy 2 bany nie obowiązują.

Oczywiście można też ustawiać ,,taktyki", ale nie jest to obowiązkowe.

Następnie Sędzia daje po 1 tym samym banie jednostki dla obu zawodników w rundach 1,2 oraz 4

Gdy już Sędzia da bana, gracze podają na co chcą dać bana
swojemu rywalowi(tym razem dają aż 3 bany na rywala!). Sędzia to przekazuje
rywalom że mają bany na to i na to. Po fazie banowania, jest
faza wybierania jednostek. Gracze mówią jakie i ile chcą
jednostek kolejno na pierwszą, trzecią i czwartą
rundę. Gdy wszyscy gracze pierwszej kolejki powiedzą Sędziemu
co wybrali, wtedy tylko już czekają na mecz!

Oglądać będzie je można oczywiście tutaj, na tym wątku.

5.Zgłoszenia do I Turnieju Edelweiss w TABS piszemy w tym wątku. Do turnieju mogą się zgłosić osoby które:
-Mają Obywatelstwo Edelweiss(warunek obowiązkowy)
-Posiadają Discorda (warunek obowiązkowy)

Natomiast jeżeli ktoś nie ma obywatelstwa Edelweiss oraz nie jest gościem specjalnym(O tym za chwilę), a bardzo chciałby brać udział w tym turnieju to przewidujemy jedno wolne miejsce dla osoby z zagranicy! I oczywiście tutaj też się zgłasza, ale robi dopisek w nawiasie(Jestem z Zagranicy).

Czym jest spowodowane że tylko jedno miejsce z zagranicy? Wyciągając wnioski z I Turnieju Pollinu w TABS, chcę uniknąć nagłych rezygnacji w połowie turnieju.

No i na sam koniec Pierwszym pewnym gościem specjalnym jest Kamiljan Harlin z Insulii! Jest on Wicemistrzem I Turnieju Pollinu w TABS! Oczywiście dam znać, jeżeli by jeszcze dołączył inny gość specjalny.

Mamy też drugiego gościa specjalnego! Mianowicie Joahim von Ribentropp będzie również brał udział w I Turnieju Edelweiss w TABS! Zdobył on podium, zajmując trzecie miejsce w I Turnieju Pollinu w TABS!

Także @Femme Mystere @Joachim Cargalho @Heinz-Werner Grüner @Gaetano Kohlmeise i @Pavel van der Gibson Pod tym pierwszym postem możecie się zgłaszać i wtedy edytuję post i wpisuję was już oficjalnie do zgłoszonych graczy.

Zgłoszenia Graczy:
-Pavel van der Gibson
-Heinz-Werner Grüner
-Joachim Cargalho
Ostatnio zmieniony 31 marca 2025, 21:22 przez Leszek Ebe-Grüner, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: I Turniej Edelweiss w TABS

Post autor: Pavel van der Gibson »

Zgłaszam się, chociaż nie mam pojęcia nawet jakie są jednostki
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Natomiast w tym poście daję wam Screeny jakie są jednostki i ile kosztują i jaka kategoria.

Prehistoria:
Obrazek

Farmerski:
Obrazek

Średniowieczny:
Obrazek

Grecki:
Obrazek

Zimowa:
Obrazek

Renesans:
Obrazek

Piracka:
Obrazek

Nieumarli:
Obrazek

Western:
Obrazek

Legacy(część 1):
Obrazek

Legacy(część 2):
Obrazek

Dobre Bóstwo:
Obrazek

Złe Bóstwo:
Obrazek

Sekretne(część 1):
Obrazek

Sekretne(część 2):
Obrazek

Sekretne(część 3):
Obrazek

Sekretne(część 4):
Obrazek

Sekretne(część 5):
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

TABS na propsie, to po pierwsze.
Drugie, też się zgłaszam, bo jakże by inaczej!
Po trzecie Synuś to wgraj zdjęcia na Kustosza bo te bezpośrednio z discorda znikają.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Jak się rzekło: Zgłaszam się!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sprawy organizacyjne :

- TABS przeniesiony do działu SPORT - link w Komitacie pozostał
- I Turniej Edelweiss w Tabs - jako ogłszenie w dziale sportowym -przez co jest bardziej widoczne
- Wydzieliłem osobno dział (też jako ogłoszenie) z jednostkami, by można sobie do tego wracać, bez konieczności przeszukiwania forum.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 02 kwietnia 2025, 10:06 Sprawy organizacyjne :

- TABS przeniesiony do działu SPORT - link w Komitacie pozostał
- I Turniej Edelweiss w Tabs - jako ogłszenie w dziale sportowym -przez co jest bardziej widoczne
- Wydzieliłem osobno dział (też jako ogłoszenie) z jednostkami, by można sobie do tego wracać, bez konieczności przeszukiwania forum.
Dziękuje w takim razie za pomoc :D

I przypominam rekrutacja nadal otwarta, co prawda jest już trochę osób, ale myślę że do soboty można się jeszcze zgłaszać ;)
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oto niżej przedstawiam wam wywiad:

Leszek Ebe-Gruner: Dzień dobry państwu! Z tej strony wasz ulubiony prowadzący i organizator TABS Leszek Ebe-Gruner! A ze mną dziś są, Przewodniczący Państwa Edelweiss Heinz-Werner Gruner oraz gość specjalny Kamiljan Harlin, który zajął wicemistrzostwo w I Turnieju Polin w TABS i ogólnie jest weteranem w turnieju TABS! Dzień dobry wam, przedstawcie się widowni.

Heinz-Werner Grüner: Witam serdecznie, z tej strony Heinz-Werner Grüner. Miło mi gościć dzisiaj w tak doborowym towarzystwie.

Kamiljan Harlin: Szia! Dasz bór. Tutaj Kamiljan de Harlin. To zaszczyt dla mnie być gościem pośród tak zacnych person.

Leszek Ebe-Gruner: Dobrze was widzieć. To na początek pytanie relaksujące. Jak się panowie czujecie?

Heinz-Werner Grüner: Ja znakomicie. Dawno nie byłem w takiej formie. W dodatku gdy widzę swoją latorośl...nic tylko się radować.

Kamiljan Harlin: Życie bywa ciężkie, ale skoro już żyję, to próbuję czerpać z niego jak najwięcej szczęścia, choć nie jest to łatwe. No ogółem to nieźle.

Leszek Ebe-Gruner: Bardzo cieszymy się Heinz z twojej znakomitej formy. Kamiljanie no nie zawsze jest łatwo. Ale niech pan pamięta, to pan jest weteranem w tym turnieju, także pańskie doświadczenie daje duży atut. Dobrze czas na pierwsze poważne pytanie-Jak panowie oceniają poprzedni turniej, czyli I Turniej Polin w TABS?

Heinz-Werner Grüner: Muszę szczerze przyznać, że choć śledziłem dość uważnie zmagania z debiutanckiego Turnieju na Pollinie to dziś pamiętam go jak przez mgłę. Wiem, że większość osób, co widać i dzisiaj po zaangażowaniu i ciekawości, oceniała go pozytywnie. Po cichu liczę, że uda mi się w pełni zrozumieć na czym to ma polegać, no i oczywiście wygrać! P co brać udział i nie wierzyć, że się uda. (uśmiechnął się)

Kamiljan Harlin: I Turniej był niezwykle dynamiczny, a przy tym angażujący. Nieoceniony był komentarz z Twojej strony, Leszku. Pochwalić muszę także to, jaką pomoc i wsparcie oferowałeś graczom, jak niestrudzenie pilnowałeś legalności ustawień graczy i przesyłania przez nich taktyk. Tęskniłem za tym na Pollinie, od kiedy Ciebie na nim zabrakło.

Leszek Ebe-Gruner: Dziękuje Kamiljanie za troskę, ja też za wami tęskniłem. Heinz oczywiście rozumiem, jest to dla pana coś nowego i jak najbardziej wiara w siebie jest najważniejsza! Dobrze czas na drugie pytanie-Czy uważacie że brak Augusta, mistrza I Turnieju Polin w TABS
oznacza, że I Turniej Edelweiss w TABS będzie bardziej wyrównany?

Heinz-Werner Grüner: Jakkolwiek doceniam dokonania Herr Augusta to jednak daje to możliwości poznania nowych "gwiazd". Oczywiście miłym akcentem byłoby, gdyby trafił do "drabinki turniejowej", ale kto wie, może w przyszłości spotka się mistrz I Turnieju i I w Edelweiss. Coś czuje, że nie skończymy na jednej edycji, szczególnie, że jest większa posucha w sezonie wiosenno-letnim na takie zabawy.

Kamiljan Harlin: Mistrz zawsze znajduje się w lepszej pozycji od nowych graczy - ma bezcenne doświadczenie, zdążył już zgłębić tajniki i mechaniki rywalizacji oraz jest obeznany w temacie. Z drugiej strony świeżaki potrafią pozytywnie zaskoczyć, próbując nowych taktyk, odkrywając lepsze posunięcia i eksperymentując z epickimi strategiami, zamiast trzymać się sztywnych reguł. Ale odpowiadając na pytanie: nie, brak Augusta nie oznacza, że turniej będzie bardziej wyrównany. Będzie on bardziej wyrównany dlatego, że mamy więcej i w tym graczy nowych, po których nie wiadomo, czego możemy się spodziewać. Szykuje się naprawdę ekscytująca rywalizacja.

Leszek Ebe-Gruner: A to prawda, nowi gracze mogą być bardziej nieprzewidywalni! I szanse na poznanie nowej gwiazdy zawsze są! Dobrze czas na trzecie pytanie-Co sądzicie o troszkę zmodyfikowanych zasadach turnieju TABS?

Heinz-Werner Grüner: Głównym celem zmian, jak sądzę, była doprowadzenie do zwiększenia emocji. Pasjonujace pojedynki to jest to co powinno się własnie pojawić w turnieju. Od tego będzie przecież zależało dalsze zainteresowanie zabawą, prawda. Nie chcę wdawać się w szczegóły, ale podział rund na korzystanie z jednostek innych kategorii bardzo mi się spodobał,

Kamiljan Harlin: Zasady musiały ulec zmianom z biegiem czasu. Ja osobiście nie mam co do nich zastrzeżeń.

Leszek Ebe-Gruner: Cieszę się, że wam podobają się zmiany. I tak jest to spowodowane zwiększeniem emocji i rozrywki! Dobrze czas na czwarte pytanie-Co sądzicie o drugim gościu specjalnym, czyli Joahimie, który zajął
trzecie miejsce w poprzednim turnieju? Czy będzie to dla was bardzo duże wyzwanie?

Heinz-Werner Grüner: Na pewno walka z nim będzie trudna, jak sam zauważyłeś, osiągnął już jakieś sukcesy w TABS. Ja bym jednak się na tym tak nie skupiał. Być może w obecnej stawce, w co wierzę, jest zawodnik na miarę mistrza wszechczasów. Czy dla mnie osobiście będzie wyzwaniem? Również nie wiem. Na pewno dodatkowo zmotywuje się na pojedynki zarówno z Herr Joahimem, jak i Herr Kamiljanem. Oczywiście nie oznacza to, że innym odpuszczę.
3 kwietnia 2025

Kamiljan Harlin: Joahim na pewno wprowadzi trochę trudności do Turnieju. Ale to nie jest też tak, że osiągnięcie dobrego wyniku w przeszłości predestynuje Cię do sukcesów w przyszłości. Dopóki nie staniemy do walki, to trudno stwierdzić, jak ciężkie jest to wyzwanie.

Leszek Ebe-Gruner:
Dobrze wiedzieć ż Kamiljan i Joahim są motywującymi graczami, by grać z nimi lepiej. Dobrze czas na przedostatnie poważne pytanie-Jaki jest wasz cel w obecnym turnieju? W które miejsce celujecie? (edytowane)

Heinz-Werner Grüner: Oczywiście w wygraną! Zawsze należy wierzyć w zwycięstwo. Co innego możliwości, wiedza, doświadczenie, ale jest też coś takiego jak łut szczęścia, zwyczajny fart. A tak całkiem poważnie, to podium mnie usatysfakcjonuje.

Kamiljan Harlin: Walczę dla sportu. Co wyjdzie, to wyjdzie. Wolę nie stawiać sobie zbyt wysokich oczekiwań, żeby później nie przejmować się ich niespełnieniem.

Leszek Ebe-Gruner: No czyli zapowiada się gorąca walka o podium. No dobrze czas na ostatnie pytanie turniejowe-Kto według was może być czarnym koniem tego turnieju?

Heinz-Werner Grüner:
Odpowiedź jest prosta - każdy, kto bierze udział niewątpliwie ciężko jest to ocenić, bo niby na jakiej podstawie, skoro występuje tylu debiutantów lub osób średnio zaawansowanych w TABS. Zbudujmy markę, a dalej bedziemy wiedzieć kto się zaangażuje, kto ma szansę zaistnieć. Tu bym postawił cel dla Ciebie Leszku.

Kamiljan Harlin: Jeśli byliśmy w stanie jeszcze przed startem Turnieju ocenić, kto będzie czarnym koniem, to nie byłby to już taki czarny koń! Myślę, że musimy dać uczestnikom się wykazać i udowodnić swoje zdolności w starciu.

Leszek Ebe-Gruner: Czyli Heinz nieśmiało chcę dać siebie jalo czarnego konia. A na poważnie Kamiljan ma trochę racji. Dobrze czy na koniec chcecie kogoś pozdrowić?

Heinz-Werner Grüner: Pozdrowić? Ok, w takim razie pozdrawiam wszystkich rywali z TABS oraz obywateli Kotliny!

Kamiljan Harlin: Pozdrawiam tatę Henryka i żonę-mamę Elmirę!

Leszek Ebe-Gruner: Tak też kończymy tym miłym akcentem ten wywiad! Do zobaczenia na turnieju!
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ostatnio czytałem pewien wywiad w Sarmacji.
Ten jest lepszy!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 03 kwietnia 2025, 19:43 Ostatnio czytałem pewien wywiad w Sarmacji.
Ten jest lepszy!
Spodziewałem się pytań: Co trzymałeś tatku za łóżkiem w swoim pokoju? A tu wszystkie o TABSa :D

Co do wywiadu, to wywołał on we mnie zwiekszenie chęci zaangażowania, ale jak bedzie, nie wiem.. Mam nadzieję, że nie zawiodę - nie zawiodę samego siebie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stowarzyszenie Sportowe”