I Turniej Edelweiss w TABS

Edelwajskie Stowarzyszenie Sportowe jest dla aktywistów kultury fizycznej. Kto nie lubi chodzić po górach czy pograć w popularną "gałę"? Na pewno w Dolinie szukać takiego ze świecą. Nam nie obce są i zjazdy narciarskie czy na sankach, ale także jako zaprawieni w ruchu górale uwielbiamy wspinaczkę oraz lekkoatletykę. Jeśli tylko lubisz troszkę ruchu to na pewno musisz tutaj zajrzeć! ESB stoi otworem dla każdego, który uwielbia ruch!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

I Turniej Edelweiss w TABS

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Witam Wszystkich! Jako że zainteresowanie w Edelweiss jest dość duże, to pragnę powiedzieć że tutaj odbędzie się turniej! Niektórzy nawet długo czekali na niego, także w końcu będzie po tak długim czasie ten upragniony turniej!

A i oczywiście zapraszam do zapoznania się z turniejem poniżej

I Turniej TABS w Edelweiss

Oczywiście poniżej przedstawiam zasady turnieju! Tym razem będzie lekko inna formuła.

Zasady Turnieju:
1.Zasada jest w trybie każdy z każdym po 1 meczu, które trwają 4 rundy. Za wygraną są 2 punkty, za remis 1 punkt, a za porażkę jest 0 punktów. Tym razem jednak po zakończeniu Fazy Ligowej, 2 najlepszych graczy w tabeli zmierzy się w Finale! Turniej wygrywa ten kto wygra finał i tym samym zostaje Mistrzem I Turnieju TABS w Edelweiss.
2.W przypadku tej samej ilości punktów głównych, to decydują następnie małe punkty. Jeżeli natomiast okazałoby się że 2 graczy ma identyczną ilość dużych i małych punktów, wtedy rozgrywana jest dogrywka(wyjątkiem jest identyczna ilość punktów w przypadku 1 i 2 miejsca, to wtedy nie ma dogrywki, tylko jest od razu Finał).
3.Jako mały punkt uznaję się wygraną rundę w meczu.
4.Zasady meczu:
W każdym meczu ligowym(z wyjątkiem dogrywek), są 4 rundy.
Tutaj też będą podzielone każda inna, ale żeby troszkę urozmaicić, to druga runda będą wyglądać nieco inaczej.
Runda 1-6000 punktów(kategoria dowolna)
Runda 2-4000 punktów(kategoria Grecka+Średniowiecze+Zimowa)
Runda 2-2000 punktów(kategoria dowolna)
Runda 4-800 punktów(kategoria dowolna)

Dodatkowo obowiązują tzw.bany jednostek, które powodują, że akurat tą konkretną jednostkę nie możemy wystawić do walki. Jednak dotyczy to rundy 1, rundy 3 oraz rundy 4. W przypadku rundy 2 bany nie obowiązują.

Oczywiście można też ustawiać ,,taktyki", ale nie jest to obowiązkowe.

Następnie Sędzia daje po 1 tym samym banie jednostki dla obu zawodników w rundach 1,2 oraz 4

Gdy już Sędzia da bana, gracze podają na co chcą dać bana
swojemu rywalowi(tym razem dają aż 3 bany na rywala!). Sędzia to przekazuje
rywalom że mają bany na to i na to. Po fazie banowania, jest
faza wybierania jednostek. Gracze mówią jakie i ile chcą
jednostek kolejno na pierwszą, trzecią i czwartą
rundę. Gdy wszyscy gracze pierwszej kolejki powiedzą Sędziemu
co wybrali, wtedy tylko już czekają na mecz!

Oglądać będzie je można oczywiście tutaj, na tym wątku.

5.Zgłoszenia do I Turnieju Edelweiss w TABS piszemy w tym wątku. Do turnieju mogą się zgłosić osoby które:
-Mają Obywatelstwo Edelweiss(warunek obowiązkowy)
-Posiadają Discorda (warunek obowiązkowy)

Natomiast jeżeli ktoś nie ma obywatelstwa Edelweiss oraz nie jest gościem specjalnym(O tym za chwilę), a bardzo chciałby brać udział w tym turnieju to przewidujemy jedno wolne miejsce dla osoby z zagranicy! I oczywiście tutaj też się zgłasza, ale robi dopisek w nawiasie(Jestem z Zagranicy).

Czym jest spowodowane że tylko jedno miejsce z zagranicy? Wyciągając wnioski z I Turnieju Pollinu w TABS, chcę uniknąć nagłych rezygnacji w połowie turnieju.

No i na sam koniec Pierwszym pewnym gościem specjalnym jest Kamiljan Harlin z Insulii! Jest on Wicemistrzem I Turnieju Pollinu w TABS! Oczywiście dam znać, jeżeli by jeszcze dołączył inny gość specjalny.

Mamy też drugiego gościa specjalnego! Mianowicie Joahim von Ribentropp będzie również brał udział w I Turnieju Edelweiss w TABS! Zdobył on podium, zajmując trzecie miejsce w I Turnieju Pollinu w TABS!

Także @Femme Mystere @Joachim Cargalho @Heinz-Werner Grüner @Gaetano Kohlmeise i @Pavel van der Gibson Pod tym pierwszym postem możecie się zgłaszać i wtedy edytuję post i wpisuję was już oficjalnie do zgłoszonych graczy.

Zgłoszenia Graczy:
-Pavel van der Gibson
-Heinz-Werner Grüner
-Joachim Cargalho
Ostatnio zmieniony 31 marca 2025, 21:22 przez Leszek Ebe-Grüner, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: I Turniej Edelweiss w TABS

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 08 kwietnia 2025, 19:55 Nie dostałem do jaja, więc uważam, że nie poszło mi najgorzej! :D
Lepiej do jaja, niż do zera. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

ORAZ JEST JUŻ DRUGI MECZ PIERWSZEJ KOLEJKI I BARDZO POTĘŻNA AKCJA! POLECAM OGLĄDAĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=ii3dCD5VTYo

Mecz odbył się między @Pavel van der Gibson , a @Joahim von Ribertrop ! Także zapraszam do oglądania!

Oczywiście tutaj macie aktualnie zapis tabeli po 1 kolejce https://challonge.com/pl/e95pl6z5 .
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Szkoda, że teraz pauza u mnie.
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zobaczcie niżej wywiad mój z Joachimem Cargalho!

Leszek Ebe-Gruner: Dzień Dobry, z tej strony wasz ulubiony organizator I Turnieju Edelweiss w TABS Leszek Ebe-Gruner! A dziś mamy wywiad z Joachim Cargalho, debiutantem rozgrywek w TABS i uczestnikiem I Turnieju Edelweiss w TABS! Przedstaw się widzom.

Joachim Cargalho: Dzień dobry, z tej strony Wasz ulubiony Lewy Faktotum i faktycznie debiutant rozgrywek TABS!

Leszek Ebe-Gruner: No witam. To na początek, jak się czujesz Joachimie?

Joachim Cargalho: Leszku, cieszę się niezmiernie, że mogę wziąć udział w turnieju TABS. Zerkałem na zmagania, które organizowałeś poprzednio i wydawały się bardzo ciekawe. Choć długo musieliśmy czekać na edelweisską edycję, świetnie że ona powstała, a ja z ekscytacją przyglądam się rywalizacji iambitnie walczę o jak najlepszy rezultat.

Leszek Ebe-Gruner: No jak widać do cierpliwych świat należy! No dobrze, teraz czas na pierwsze pytanie związane z turniejem. Czy podobał ci się wstęp do I Turnieju Edelweiss w TABS?

Joachim Cargalho: Jak dla mnie, największą wartość turnieju dają relację wideo z aktywnym komentarzem. Pod tym względem Organizator zasługuje na ocenę 6! Mój wstęp do turnieju to porażka - choć nie sromotna - więc ambicjonalnie nie podobało mi się, ale jestem przekonany, że każdy postronny widz będzie zadowolony.

Leszek Ebe-Gruner: Dziękuje. No to twój pierwszy mecz, więc nie ma co się martwić, teraz masz pauzę na zregenerowanie sił. Czas na drugie pytanie. Jak oceniasz swój debiutancki mecz przeciwko Kamiljanowi Harlinowi?

Joachim Cargalho: Ciężko mi połapać się w tych jednostkach. Gdybym wiedział jakim koksem jest tan kosiarz łapiący moich żołnierzy, na pewno dałbym mu bana. A tak? Rozwalił mnie aż miło. Jedna wygrana runda daje nadzieję, na kolejne mecze. Wiem też, że lepiej samemu zaproponować taktykę i że łucznicy są ślepi, a katapulty zabijają pierwszą linię własnej armii.

Leszek Ebe-Gruner: Oj tak, katapulty mają problem w wycelowaniem przeciwnika. Czas na kolejne pytanie. Co sądzisz o meczu między Pavel van der Gibson przeciwko Joahimowi
Ribentroppowi?

Joachim Cargalho: Widziałem wynik i jestem zaskoczony, bo miałem Joahima za trudnego przeciwnika. Może się jednak okazać, że obaj są piekielnie mocni, a ja będę się bił jedynie o czwarte miejsce, choć tak na dobrą sprawę nie wiadomo jakim skillem operuje Oberhaupt. Na pewno zerknę raz jeszcze na ten mecz jeśli sam będę mierzyć się z którymś z nich.

Leszek Ebe-Gruner: No polecam śledzić mecze, bo z tego zawsze można wyciągnąć nową rzecz! Czas na pytanie numer cztery. Jak myślisz, czy Heinz-Werner Gruner poradzi sobie w meczu
przeciwko Pavel van der Gibsowi?

Joachim Cargalho: Myślę, ze dostanie wpierdziel. Ale liczę, że nas wszystkich zaskoczy i postawi wysoko poprzeczkę. Tak jak pisałem wcześniej, nie wiadomo na co go stać.

Leszek Ebe-Gruner: Prawda, dopiero teraz będzie miał szansę się wykazać. No powoli idziemy do końca, czas na przedostatnie pytanie. Komu kibicujesz w pojedynku doświadczonych graczy? Jesteś za
Joahimem Ribentroppem czy Kamiljanem Harlinem?

Joachim Cargalho: Dla układu tabeli, kibicuję Joahimowi. Czy ma jednak szanse z Kamiljanem? Nie wiem. Uważam, że czasami łut szczęścia może decydować na korzyść jednej lub drugiej strony. Jeśli wygra ten pierwszy, cała rywalizacja będzie zacięta. Jeśli wygra ten drugi, otworzy mu się autostrada do zwycięstwa.

Leszek Ebe-Gruner: Tak, Kamiljan to twardy przeciwnik, ale Joahim też ma doświadczenie i dodatkowo już się pojedynkował z Kamiljanem. Także może być zacięta rywalizacja. Czas na ostatnie pytanie. Jaki masz cel w I Turnieju Edelweiss w TABS?

Joachim Cargalho: Minimum podium. Inaczej się obrażę i już nigdy więcej nie wystąpię w tych zawodach!
A tak na serio, to moim celem jest wyłącznie dobra zabawa, choć walczę zawsze o zwycięstwo.

Leszek Ebe-Gruner: Zabawa jest najważniejsza! No dobrze Joachimie dziękuje za wywiad. Chciałbyś na koniec kogoś pozdrowić?

Joachim Cargalho: Pozdrawiam moją ex-konkubinę Lieselottę Augentrost oraz moje córki Sophie oraz Isabellę

Leszek Ebe-Gruner: Również i ja je pozdrawiam! Dziękuje jeszcze raz za wywiad. A był ze mną Joachim Cargalho. Dobranoc państwu.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Chciałem tylko nadmienić, że jestem zbulwersowany, że nie ma jednostki OBERHAUPT... :)

Zagadałabym na śmierć, zmroził (dosłownie) krew w żyłach, przebił płuca (oba!) swoim ego, edelweisskim krawatem zawiązał bym każdego (sam sprawdź jak wygląda ten krawat...), a z kolegą Chuck'iem Norris'em chodziłem na pierwsze ustawki (tak, zawsze miał podbite oko ;) ), a już nie wspomnę, że Godzilla stoi u mnie w realu na "bramce" - leszcz jeden. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr Oberhaupt gotowy na pierwsze wyzwanie. Herr @Pavel van der Gibson na taktyce się zna, ale jeszcze nie spotkał w swojej krótkiej karierze takiego stratega. XD :A :A :A :A :A :A :A :A :A :A
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Heinz-Werner Grüner pisze: 11 kwietnia 2025, 21:46 Herr Oberhaupt gotowy na pierwsze wyzwanie. Herr @Pavel van der Gibson na taktyce się zna, ale jeszcze nie spotkał w swojej krótkiej karierze takiego stratega. XD :A :A :A :A :A :A :A :A :A :A
To trzeba na spokojnie..
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zapraszam na pierwszy mecz drugiej kolejki! Bardzo wyrównany pojedynek! Zobaczcie sami!

https://www.youtube.com/watch?v=oWBx9B9sFU8

Mecz odbył się między @Pavel van der Gibson VS @Heinz-Werner Grüner .

Oczywiście tutaj macie aktualny zapis tabeli po jednym meczu z drugiej kolejki https://challonge.com/pl/e95pl6z5 .
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 13 kwietnia 2025, 20:23 Zapraszam na pierwszy mecz drugiej kolejki! Bardzo wyrównany pojedynek! Zobaczcie sami!

https://www.youtube.com/watch?v=oWBx9B9sFU8

Mecz odbył się między @Pavel van der Gibson VS @Heinz-Werner Grüner .

Oczywiście tutaj macie aktualny zapis tabeli po jednym meczu z drugiej kolejki https://challonge.com/pl/e95pl6z5 .
Było blisko, było blisko...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

JEST JUŻ DERBY ZAWODOWCÓW! Drugi mecz, drugiej kolejki. Tutaj pojedynek również był wyrównany!

https://www.youtube.com/watch?v=vCNFzc1LZ_k

Mecz odbył się między @Joahim von Ribertrop VS @Kamiljan de Harlin

Oczywiście tutaj macie aktualny zapis tabeli po drugim meczu z drugiej kolejki https://challonge.com/pl/e95pl6z5 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stowarzyszenie Sportowe”