A pewnie... daleko nie trzeba szukać. Zarówno we współczesnej armii, w nieistniejącym realu są osoby z przydziałami mobilizacyjnymi jako cywile (nie są żołnierzami, są pracownikami cywilnymi armii nawet w czasie wojny), a i w danych armiach tak bywało... nawet w niemieckich etatach WH w czasie wojny byli na pewnych stanowiskach (np. technicznych) ludzie określani jako Mitarbeiter.
Lotnictwo
Moderatorzy: Piotr Romanow, Albert Fryderyk de Espada, Ronon Dex
Re: Lotnictwo
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
My tu mamy Edelweiss Herr Dex, poradzimy sobie ze wszysktim.Ronon Dex pisze: ↑10 października 2022, 22:03A pewnie... daleko nie trzeba szukać. Zarówno we współczesnej armii, w nieistniejącym realu są osoby z przydziałami mobilizacyjnymi jako cywile (nie są żołnierzami, są pracownikami cywilnymi armii nawet w czasie wojny), a i w danych armiach tak bywało... nawet w niemieckich etatach WH w czasie wojny byli na pewnych stanowiskach (np. technicznych) ludzie określani jako Mitarbeiter.
- Isabella Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jestem o tym jak najbardziej przekonana Z wami nie zginę CHYBA
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Swann [von Lichtenstein]
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zapomnijmy o tym jednym zamachu terrorystycznym.Isabella Swann pisze: ↑11 października 2022, 10:31 Jestem o tym jak najbardziej przekonana Z wami nie zginę CHYBA
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobrze, troszeczkę mi temat uciekł ale chyba wszystko wyszło na to że chcemy stworzyć książeczkę wojskową i wraz z nią indywidualny przydział wyposażenia.
Jeżeli coś mi uciekło to niech ktoś mnie sprostuję.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak, właśnie tak. Jak tylko minie okres "harówy październikowej" to wezmę się za to ze szczególną pieczołowitością, tylko przypominajcie.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 października 2022, 15:18 No dobrze, troszeczkę mi temat uciekł ale chyba wszystko wyszło na to że chcemy stworzyć książeczkę wojskową i wraz z nią indywidualny przydział wyposażenia.
Ok. Zapisałem w miejscu gdzie zaglądam codziennie, także mam kilkanaście dni by się temu przyglądać codziennie.
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wszyscy chyba na razie mamy co robić więc nikomu się nie śpieszy jakoś bardzo.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑11 października 2022, 20:20Tak, właśnie tak. Jak tylko minie okres "harówy październikowej" to wezmę się za to ze szczególną pieczołowitością, tylko przypominajcie.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 października 2022, 15:18 No dobrze, troszeczkę mi temat uciekł ale chyba wszystko wyszło na to że chcemy stworzyć książeczkę wojskową i wraz z nią indywidualny przydział wyposażenia.
Ok. Zapisałem w miejscu gdzie zaglądam codziennie, także mam kilkanaście dni by się temu przyglądać codziennie.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak sobie przeglądałem YT i natrafiłem na bardzo pięknie zrealizowany materiał porównawczy. Co prawda nieco wybiega on w przyszłość w porównaniu do naszych maszyn, ale może to i dobrze. Kiedyś i my takimi maszynami będziemy latać.
Proponuje obejrzeć w różnych wariantach, są 3 lub 4. I te odgłosy maszyn, majstersztyk. Dobra robota.
https://youtu.be/rZrPxHzPD7g
Proponuje obejrzeć w różnych wariantach, są 3 lub 4. I te odgłosy maszyn, majstersztyk. Dobra robota.
https://youtu.be/rZrPxHzPD7g