Lotnictwo

Siły Powietrzne Edelweiss

Moderatorzy: Albert Fryderyk de Espada, Ronon Dex, Peetri Romanaav

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Lotnictwo

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 08 października 2022, 20:53
Heinz-Werner Grüner pisze: 08 października 2022, 20:30 Co do rejestracji sprzętu wojskowego, to mamy tylko "przydziały" do eskadry, ale chyba faktycznie nie wiemy, ani jakie, ani dokłądnie ile

Jeśli Fahnrich de Espada się tym zajmie, a Herr Dex jeśli bedzie tego wymagało pomoże to ja się nie mieszam. W sumie to nie chcę się mieszać. Za wiele mam na głowie...
To znaczy rozpiskę mamy, co, ile i gdzie, teraz pytanie czy chce nam się rejestrować każdą wojskową maszynę, czy to już istniejącą jak i te które powstaną.
Problem pojawia się wtedy gdy człowiek zda sobie sprawę że rejestr tych maszyn zajmie kilka stron.

Jak dla mnie możemy pozostać po prostu na tym na czym stoimy.
W szystko zależy jakiej postaci chcemy taki rejestr przyjąć. Jeśli w takiej formie jak w AE to może być parę stron, ale czy to od razu spamowanie? Ja byłbym za tym by każdy dostał unikatowy - własny,choć wojskowy(oczywiscie mowa o żołnierzach.
To może tak:
-Spis maszyn w jednym poście, a gdy ktoś wstąpi do Armii to dostanie przydział i się "zarejestruje" wizualnie co?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 08 października 2022, 21:04
Albert Fryderyk de Espada pisze: 08 października 2022, 20:53
Heinz-Werner Grüner pisze: 08 października 2022, 20:30 Co do rejestracji sprzętu wojskowego, to mamy tylko "przydziały" do eskadry, ale chyba faktycznie nie wiemy, ani jakie, ani dokłądnie ile

Jeśli Fahnrich de Espada się tym zajmie, a Herr Dex jeśli bedzie tego wymagało pomoże to ja się nie mieszam. W sumie to nie chcę się mieszać. Za wiele mam na głowie...
To znaczy rozpiskę mamy, co, ile i gdzie, teraz pytanie czy chce nam się rejestrować każdą wojskową maszynę, czy to już istniejącą jak i te które powstaną.
Problem pojawia się wtedy gdy człowiek zda sobie sprawę że rejestr tych maszyn zajmie kilka stron.

Jak dla mnie możemy pozostać po prostu na tym na czym stoimy.
W szystko zależy jakiej postaci chcemy taki rejestr przyjąć. Jeśli w takiej formie jak w AE to może być parę stron, ale czy to od razu spamowanie? Ja byłbym za tym by każdy dostał unikatowy - własny,choć wojskowy(oczywiscie mowa o żołnierzach.
To może tak:
-Spis maszyn w jednym poście, a gdy ktoś wstąpi do Armii to dostanie przydział i się "zarejestruje" wizualnie co?
W zasadzie nie głupie żeby każdy "prawdziwy" żołnierz dostawał kartę rejestrową swojej maszyny.
Jakiś ogólny spis maszyn mogę przygotować aby wszystko było w jednym miejscu ale z kartami już będę musiał prosić o pomoc @Ronon Dex ale on się zgodzi, prawda ?
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Roman Schädel »

Ja to jestem bardziej tankista.
(-) ks. bp bsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Senior Diecezji Wolkenbadzkiej Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Roman Schädel pisze: 08 października 2022, 23:55 Ja to jestem bardziej tankista.
Nasz przełożony od wojsk lądowych @Piotr Romanow jest ostatnimi czasy delikatnie niedysponowany ale z pewnością znalazło by się coś dla szanownego.
A ze sprzętem mogę zaoferować swoją pomoc.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 08 października 2022, 23:28 W zasadzie nie głupie żeby każdy "prawdziwy" żołnierz dostawał kartę rejestrową swojej maszyny.
Jakiś ogólny spis maszyn mogę przygotować aby wszystko było w jednym miejscu ale z kartami już będę musiał prosić o pomoc @Ronon Dex ale on się zgodzi, prawda ?
Oczywiście, że się zgodzi. Wykonanie takich kart to nie problem... podajcie tylko jak sobie je wyobrażacie, jakie informacje mają zawierać i się to zrobi.
Heinz-Werner Grüner pisze: 08 października 2022, 21:04 a gdy ktoś wstąpi do Armii to dostanie przydział i się "zarejestruje" wizualnie co?
Może jednak pójść w nieco innym kierunku niż karty sprzętu... Wprowadzić coś w rodzaju książeczki wojskowej dla obywateli (też rezydentów?) Edelweiss. Wtedy nie tyle wykonywałoby się x kart sprzętu (wystarczyłby odpowiedni spis z danymi), ale wpisywałoby się przydzielony sprzęt do tej książeczki, zresztą nie tylko to... wpisywałoby się przydziały do jednostek, awanse przejście do rezerwy i powołanie do służby itd...

Dokument oczywiście miałby więcej stron niż karty rejestracyjne... ale chyba i tak to lepiej by wyszło niż wiele kart identycznego sprzętu, różniących się w zasadzie tylko nemeram maszyny.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 09 października 2022, 06:01
Albert Fryderyk de Espada pisze: 08 października 2022, 23:28 W zasadzie nie głupie żeby każdy "prawdziwy" żołnierz dostawał kartę rejestrową swojej maszyny.
Oczywiście, że się zgodzi. Wykonanie takich kart to nie problem... podajcie tylko jak sobie je wyobrażacie, jakie informacje mają zawierać i się to zrobi.
Heinz-Werner Grüner pisze: 08 października 2022, 21:04 a gdy ktoś wstąpi do Armii to dostanie przydział i się "zarejestruje" wizualnie co?
Może jednak pójść w nieco innym kierunku niż karty sprzętu... Wprowadzić coś w rodzaju książeczki wojskowej dla obywateli (też rezydentów?) Edelweiss. Wtedy nie tyle wykonywałoby się x kart sprzętu (wystarczyłby odpowiedni spis z danymi), ale wpisywałoby się przydzielony sprzęt do tej książeczki, zresztą nie tylko to... wpisywałoby się przydziały do jednostek, awanse przejście do rezerwy i powołanie do służby itd...

Dokument oczywiście miałby więcej stron niż karty rejestracyjne... ale chyba i tak to lepiej by wyszło niż wiele kart identycznego sprzętu, różniących się w zasadzie tylko nemeram maszyny.
Jeśli chodzi o książeczki wojskowe, to możemy jakieś przygotować, ale też nie chciałbym powileać 1:1 tyc leockich.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2022, 19:14 Jeśli chodzi o książeczki wojskowe, to możemy jakieś przygotować, ale też nie chciałbym powileać 1:1 tyc leockich.
A dlaczego mamy powielać?
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 09 października 2022, 20:44
Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2022, 19:14 Jeśli chodzi o książeczki wojskowe, to możemy jakieś przygotować, ale też nie chciałbym powileać 1:1 tyc leockich.
A dlaczego mamy powielać?
No właśnie nie chciałbym powielać. W tym rzecz.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2022, 20:52 No właśnie nie chciałbym powielać. W tym rzecz.
Przyznam, że nawet nie wiem jak wyglada ta leocka książeczka... ostatnio bardziej mnie Edelweiss pochłonął, a w Leocji to planuję skupić się na Oceanii i na Wyspie Palmmowej (ale to raczej za jakiś miesiąc, wtedy będzie u mnie już lepiej z czasem na taką zabawę). Jednak wyaje mi się, że w Edelweiss wypracowano już pewien styl tworzenia dokumentów i sądzę, że tego stylu po prostu warto się trzymać.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 10 października 2022, 06:36
Heinz-Werner Grüner pisze: 09 października 2022, 20:52 No właśnie nie chciałbym powielać. W tym rzecz.
Przyznam, że nawet nie wiem jak wyglada ta leocka książeczka... ostatnio bardziej mnie Edelweiss pochłonął, a w Leocji to planuję skupić się na Oceanii i na Wyspie Palmmowej (ale to raczej za jakiś miesiąc, wtedy będzie u mnie już lepiej z czasem na taką zabawę). Jednak wyaje mi się, że w Edelweiss wypracowano już pewien styl tworzenia dokumentów i sądzę, że tego stylu po prostu warto się trzymać.
Zdaje się, że książeczkę wojskową (nie wiem czy weszła w obieg) prezentowałam Frau @Anastasia Windsachen. Czy to zostało zaaprobowane, nie pamiętam dokładnie. Natomiast w Edelweiss, jeśli uważacie, że to doda nam kolorytu, to można nad tym się pochylić. Ja bardzo chętnie nad tym popracuje. Problem w tym, że teraz Oktoberfest i będę strasznie pochłonięty, a w ostatni weekend mamy rajd samochodowy. Bedzie zatem sporo roboty, nie tylko podstawowej, ale i przygotowania grafik i logistyki na dwie imprezy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edelweiss Luftstreitkräfte”