Oktoberfest 1924 - przygotowania

Święto Piwa to tradycja Kotliny Edelweiss od zarania dziejów. Edle z wielką czcią odnoszą się do złotego napoju i już poraz trzeci organizują wspaniały festiwal piwny. Nie bacz na "podbrobki", liczy się tylko edelweisski Oktoberfest!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oktoberfest 1924 - przygotowania

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek
Wrzesień to czas rozpoczęcia sezonu rajdowego, ale za pasem mamy bliski naszemu sercu październik! A co dzieje się w październiku? Oczywiście wielki Oktoberfest!
Wśród Edli mamy wielu smakoszy piwa, ale i nasi goście, którzy raczyli nas swoją obecnością zawsze chętnie z nami kufelek przechylili.

Czas zacząć przygotowania. Pierwsze to chyba termin, wiadomo, zmieścić się w terminie miesiąca paźdzernika.
Co mieliśmy w zeszłym roku?
- najważniejszy jest oczywiście KRAM BROWARNIKÓW i przyznanie nagrody Bierfest - Grand Prix 1924.
Konkurs jest oczywiście obowiązkowy, ale wymaga pomocy pewnego pana H. :D

- LAWINA (tutaj potrzebna bylaby @Femme Mystere - zapytam drogą prywatną, ale nie sądzę, że się uda. :) ) - tylko inna opcja wchodzi w grę.
- BIESIADNE STOŁOWANIE (za to odpowiadała druga z pań - @Isabella Swann, ją będzie jeszcze trudniej obudzić z mikronacyjnego snu)
- STRZELNICA - @Albert Fryderyk de Espada liczę na Ciebie! Daj proszę znać czy w razie czego to ogarniesz.
- MORZE PIWA - @Joachim Cargalho brylował na tym morzu. Czy popłynie z nami w tym roku?
- KTO PIJE - czyli zgadywankaoczywiście zabawę pociągnę ja - Tu można już przyklepać.
- ALFABET SIKORSKIEGO - pomysł zaczerpnięty od @Gaetano Kohlmeise - oddaje fory jak to rozegrać.
- KOŚCI BEZ OŚCI - hazardowa zabawa według pomysłu @Pavel van der Gibson. Czekam na przekaz pomysłu (poszedłbym jednak w ostry hazard :P )
- HERBATKA U ALFREDA - otwarcie Liedteerum - jako okoliczność towarzysząca - @Alfred Fabian - jakiś konkursik, zabawa etc?

Do tego dojdzie oczywiście ognisko pełne chmielu, a sądzę, że jakąś zabawę jeszcze wymyślę. :)

Szybka burza mózgów i działamy!

DODANE:
skreślenie prowadzenia Lawiny przez Lieselotte
dodanie Alfabetu Sikorskiego
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 1924

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 12:33 Tegoroczne logo kojarzy mi się z różnego rodzaju automatami w kasynie (bardziej takim online), może więc pójść w tę stronę i jakis delikatny hazard wprowadzić 8-)
Serio kojarzy się z kasynem??? Pomysł nie jest głupi, można coś pokombinować z grami hazardowymi.
Tak ogólnie, wracając do logo, to jest tylko jednym z wielu pewnie. Pierwsze, które mnie urzekło z zaproponowanych przez ejaj.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 14:58
Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 12:33 Tegoroczne logo kojarzy mi się z różnego rodzaju automatami w kasynie (bardziej takim online), może więc pójść w tę stronę i jakis delikatny hazard wprowadzić 8-)
Serio kojarzy się z kasynem??? Pomysł nie jest głupi, można coś pokombinować z grami hazardowymi.
Tak ogólnie, wracając do logo, to jest tylko jednym z wielu pewnie. Pierwsze, które mnie urzekło z zaproponowanych przez ejaj.
No mam jakieś takie skojarzenie, ale może to już spaczenie xd
Coś pomyślę nad jakimś hazardem, a pierwsze co przychodzi mi na myśl to kości, bo już są.
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 16:27
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 14:58
No mam jakieś takie skojarzenie, ale może to już spaczenie xd
Coś pomyślę nad jakimś hazardem, a pierwsze co przychodzi mi na myśl to kości, bo już są.
Nie ma problemu, mogą być i kości, ale to taki "maleńki hazardzik". :2bier :2bier :2bier
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Kiedyś zaproponowałem Alfabet Edelweiss. Można by, z okazji Oktoberfestu, ogłosić konkurs na najlepiej napisany opis hasła. Haseł nam się trochę zebraóło, chociaż troche liter też brakuje, więc wciąż przyjmujemy ich propozycje.
Opis hasła nie musi być długi: +/- 5 zdań.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 26 września 2024, 21:18 Kiedyś zaproponowałem Alfabet Edelweiss. Można by, z okazji Oktoberfestu, ogłosić konkurs na najlepiej napisany opis hasła. Haseł nam się trochę zebraóło, chociaż troche liter też brakuje, więc wciąż przyjmujemy ich propozycje.
Opis hasła nie musi być długi: +/- 5 zdań.
Podoba mi się. To na W od razu uzupełniamy Wilde Felder

Tam dokończmy, a jak zaczniemy tworzyć strefę dla Oktoberfest 1924 to wydzielę tam już w pełni przygotowany post (lub Szanowny). Chodzi o to by działać. Myślę, że tutaj przydadzą się także jakieś nagrody finansowe, ale o tym to pogadamy później. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Przeszło mi teraz przez myśl, że przecież nie zrobiliśmy letniego GP w biathlonie. Może teraz spróbujemy na Oktoberfest ? Nie wiem może online, a może jakiś indywidualny? @Gaetano Kohlmeise co sądzisz?

Przy okazji, wczoraj rozmawiałem z Lieselotte i nie ma szans na poprowadzenie zabawy, mooooże jedynie zawitać i coś popisać, takiego luźnego, także proszę o opinie czy robimy "Die Lawine" na własną rękę (niby bym mógł, ale sporo tego będzie) czy odpuszczamy, lub robimy w innym wydaniu?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Indywidualny biathlon zawsze spoko.
A lawinę może czymś zastąpić, najlepiej prostszym do prowadzenia :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 22:48 Indywidualny biathlon zawsze spoko.
Biathlon zawsze na propsie, a zastąpić czymś Liese, no nie wiem. Natomiast prościej poprowadziłoby się konne zmagania. Może w końcu coś ogarnę!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 22:59
Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 22:48 Indywidualny biathlon zawsze spoko.
Biathlon zawsze na propsie, a zastąpić czymś Liese, no nie wiem. Natomiast prościej poprowadziłoby się konne zmagania. Może w końcu coś ogarnę!
O właśnie, konie wciąż czekają. Może by jakiś hazard związany z końmi 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 23:07
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 22:59
O właśnie, konie wciąż czekają. Może by jakiś hazard związany z końmi 8-)
No tak, dobre to połączenie! Popracujmy zatem nad tym!

A termin? Jaki termin proponujecie?

Dodam tylko, że pod koniec miesiąca 25-27 X odbywać się będzie Rajd Leocji, w który jako organizator jestem zobligowany zaangażować się. Może zaczniemy np. 20 X, a skończymy 24, lub coś w ten deseń?

Mamy czas na solidne przygotowania, ale i to można zmienić. Jak uważacie?

(W pierwszym poście, na bieżąco zmieniam co możemy, a co nie)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oktoberfest 1924”